steki z piekarnika - 195 przepisów (strona:9/13)

Buła ze stekiem czyli Philly Cheese Steak – kanapka z bavette 216

dwudziestego wieku, w Filadelfii. I znowu – jak w przypadku wielu kulinarnych odkryć ameryki – i tutaj swoje palce maczali włoscy imigranci. Właściciele wózka z hot-dogami nadziali długą bułkę wołowym stekiem, papryką, cebulą i przerażającą ilością sera. Nikt na takie połączenie nie zostanie obojętnym. Kanapka popularna jest w całych stanach, nie tylko jako danie uliczne, ale też jako potrawa restauracyjna. Łatę(...)góry układamy w blaszce do pieczenia. Wstawiamy na środkową półkę do piekarnika na 20 minut. Podajemy od razu – chociaż odgrzane smakują równie dobrze. Na pewno przyda się do nich soczysty coleslaw i zimne piwo. Sycą na długo, smakują obłędnie świeżo, robią się szybko – łatwo rozmnożyć jednego steka na 4 osoby, prawda? ;) SKŁADNIKI 300-400g łaty wołowej /bavette/ 250g pieczarek

Karo in the Kitchen
Quesadilla z kurczakiem 194

smakować także: – rollsy z salami – rollsy z szynką i serem –  pikantne skrzydełka z kurczaka –  chilli con carne –  pad thai z kurczakiem –  tacos ze stekiem Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji:  2 Składniki: – 1 pierś z kurczaka – mieszanka przypraw: pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki ostrego chilli, pół łyżeczki papryczki wędzonej, pół łyżeczki oregano(...)Dodaj ją do pokrojonego kurczaka i dokładnie wymieszaj. Na patelni zwykłej lub grillowej rozgrzej olej i smaż kawałki kurczaka po kilka minut z każdej strony. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 st C a blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na blasze ułóż jedną tortillę, posyp ją połową sera, a na serze rozłóż grillowanego kurczaka, kukurydzę i czerwoną

nietylkopasta.pl
Co zamiast fast food – menu na tydzień 147

kolei dodatkowy bałagan. Jest jednak jeden paten stosowany przez kucharzy, który pracę nad ratatouille znakomicie upraszcza i którym chcieliśmy się dziś z Wami podzielić: warzywa kroimy i pieczemy w piekarniku . Potem wszystko razem łączymy z podduszonymi pomidorami, przyprawiamy, trochę jeszcze dusimy i gotowe. Polecamy! Przepis na ratatouille. Środa – Burgery z cieciorki i koziego sera Jeśli chodzi za Wami hamburger(...)kotlet jest niezwykle aromatyczny, konkretny w smaku i bardzo sycący. Polecamy wszystkim, którzy z dystansem patrzą na wegetariańskie burgery. My też długo uważaliśmy, że tak jak nie ma jarskich steków, tak nie istnieją niemięsne burgery. Grubo (ale niekalorycznie) się myliliśmy! Przepis na burgery z cieciorki i koziego sera. Czwartek – Focaccia z kaszanką Prawdopodobnie widzieliście kiedyś pizzę po góralsku

Niedzielny kucharz
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 181

dodać też plasterki wędliny. ;)   Najwięcej pracy zajmuje pokrojenie składników, ale gdy znajdą się już na patelni, to danie właściwie robi się samo. W czasie, gdy zapiekanki są w piekarniku można przygotować szybką, zdrową i mega pyszną sałatkę szopską, w której jesteśmy absolutnie zakochani. Wcześniej dodatkiem była sałatka grecka, ale po wizycie w Bułgarii zmieniliśmy ją na szopską, która jest(...)które jeszcze nigdy nas nie zawiodły i mogę Wam je polecić z czystym  sumieniem. Do przygotowania naszych hamburgerów używamy składników, które znajdziecie w najbliższej Biedronce - bułki do hamburgerów, steki do hamburgerów Sokołów (96% mięsa wołowego, więc naprawdę dobry wybór), które są naprawdę mega smaczne. Doprawiamy je jeszcze dodatkowo własnymi przyprawami, ale i bez nich smakują wyśmienicie, gotowe mrożone frytki

Cooking Monster
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 296

dodać też plasterki wędliny. ;)   Najwięcej pracy zajmuje pokrojenie składników, ale gdy znajdą się już na patelni, to danie właściwie robi się samo. W czasie, gdy zapiekanki są w piekarniku można przygotować szybką, zdrową i mega pyszną sałatkę szopską, w której jesteśmy absolutnie zakochani. Wcześniej dodatkiem była sałatka grecka, ale po wizycie w Bułgarii zmieniliśmy ją na szopską, która jest(...)które jeszcze nigdy nas nie zawiodły i mogę Wam je polecić z czystym  sumieniem. Do przygotowania naszych hamburgerów używamy składników, które znajdziecie w najbliższej Biedronce - bułki do hamburgerów, steki do hamburgerów Sokołów (96% mięsa wołowego, więc naprawdę dobry wybór), które są naprawdę mega smaczne. Doprawiamy je jeszcze dodatkowo własnymi przyprawami, ale i bez nich smakują wyśmienicie, gotowe mrożone frytki

Cooking Monster
Stek z marlina zapiekany w sosie ziołowo – szczawiowym 185

byle jaka a marlin. Sama byłam ciekawa jak smakuje dlatego trafił do naszego sklepowego koszyka. Musicie koniecznie sami wypróbować, jest to czysty kawałek ryby bez ości. Składniki: 2 steki z marlina starta skórka z cytryny sól Marynata 100 ml śmietany 18% słodkiej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka ketchupu 1 łyżka mąki 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka suszonej pietruszki(...)koperku, mieloną kolendrę, majeranek i posiekany szczaw. Doprawiamy sola, pieprzem, sokiem z cytryny i szczyptą cukru. Po zamarynowaniu ryby zalewamy przygotowanym sosem, posypujemy serem i wiórkami masła. Zapiekamy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 o C. Przed podaniem dodatkowo posypujemy koperkiem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Duszone poliki wołowe 206

warsztatach kulinarnych w Atelier by Roszak  byłam już kolejny raz i jak zwykle nauczyłam się czegoś nowego. Tym razem tematem przewodnim była wołowina. Przygotowaliśmy idealny stek z polędwicy (nauczyłam się flambirować :)), duszone ogony wołowe, a także policzki wołowe na ostro. Te ostatnie okazały się tak pyszne, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem :) Zapraszam do gotowania! Składniki(...)Cebulę kroimy w piórka, a ząbki czosnku w plasterki. Mięso polewamy olejem "od serca", żeby dokładnie przykrył mięso, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przygotowane warzywa, mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy tyle wody, żeby pokryła mięso i ponownie umieszczamy w piekarniku na około 2 godziny. Mięso jest gotowe, gdy dosłownie

My Culinary Art
Fajitas z kurczaka 172

powinny Wam smakować także: – quesadilla z kurczakiem – rollsy z salami – rollsy z szynką i serem – pikantne skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – pad thai z kurczakiem – tacos ze stekiem Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji:  2 Składniki: – 1 pierś z kurczaka – mieszanka przypraw: pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki ostrego chilli, pół łyżeczki papryczki wędzonej, pół łyżeczki oregano, pół(...)kurczaka pokrojoną w półplasterki cebulę oraz pokrojone w cienkie plasterki papryki. Wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut aż warzywa nieco zmiękną. Placki tortilli podgrzewaj na patelni lub w piekarniku. Fajitas podawaj z domowym pysznym guacamole , śmietaną 18%, jalapeno i świeżą kolendrą. Możesz przygotować też ostry sos pomidorowy, z wszystkimi dodatkami smakuje rewelacyjnie. SMACZNEGO! Artykuł Fajitas z kurczaka pochodzi z serwisu

nietylkopasta.pl
Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 189

pieczarek z dużymi kapeluszami ok. 3 garści kaszy quinoa (komosa ryżowa) lub kaszy kuskus 1 średnia cukinia ok. 200 ml gęstego sosu pomidorowego (ja użyłam gotowca do steków) 1-2 jajka 150 g żółtego sera do farszu + 50 g do posypania 1 cebula pęczek natki pietruszki Wykonanie: Z pieczarek usuwamy ogonki, następnie kapelusze lekko solimy. Cukinię bez gniazd nasiennych(...)tarce o grubych oczkach i jedno jajko. Całość dokładnie mieszamy.  Do każdego kapelusza pieczarek nakładamy czubato farszu. Dodatkowo nadziane pieczarki możemy posypać odrobiną sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 C przez ok. 20 min.                  Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Kanapka American Beff 173

Dziś na kolację postanowiliśmy zrobić sobie porządne kanapki, wyszły tak idealnie, że muszę się tym z wami podzielić. To świetny pomysł na dobre śniadanie albo na

Niezły Młynek
Schab podwójnie grzybowy 228

szerokiego schabu 500g pieczarek 100g gotowanego mięsa z kurczaka 20g suszonych grzybów leśnych 1 cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gajowego 1 łyżka przyprawy do steków 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 szklanki oleju ok 20g masła Sposób przygotowania: 1. W schabie robimy nacięcia w dwóch miejscach obok siebie przez całą długość schabu. Pieczarki kroimy w drobne talarki(...)zamykamy na minimum 24 godziny w szczelnym pojemniku. Przechowujemy w lodówce lub innym, równie chłodnym miejscu. Po tym czasie schab przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do zimnego piekarnika ustawionego na 200st na ok 45 minut. Po tym czasie temperaturę skręcamy do 160st C i pieczemy jeszcze 2 godziny. Przed podaniem kroimy w plastry

Kuchnia w czekoladzie
Sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką 212

Już nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wołowina wg przepisu Brasileiro 210

coś mięsnego przez duże M i Ę zwyciężyła. Oryginalna nazwa tej potrawy to LOMBO REACHEADO.  I o to poniżej tego rezultat. Składniki: 1 kg mięsa wołowego na steki (polędwica, rostbef, itd do wyboru) 2 długie paski boczku wędzonego laska kiełbasy  1 cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki kuminu 3 ząbki czosnku ocet winny biały garść świeżej kolendry(...)minut.  Po tym czasie odkrywamy pokrywkę i zmniejszamy ogień aby sos nabrał gęstości.  W następnym kroku bierzemy naczynie żaroodporne i wkładamy mięso polewając sosem. Wstawiamy do piekarnika na 180C na 30 minut.  Gotowe

Smaki Brazylii
Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty 138

murarz:) Wolimy inny, prostszy patent. Tu miernikiem jest głowa. Miękkość policzka to mięso mało wysmażone, broda średnio, czoło – well done:) Przy smażeniu, pieczeniu filetów z kaczki – podobnie jest ze stekiem – najlepiej po prostu pilnować czasu. Przeczytajcie przepis na sałatkę z pieczonej kaczki, w którym opisujemy sprawdzoną metodę na przygotowanie mięsa. Przepis na sałatkę inspirowany jest przepisem Nigelli Lawson . Dodaliśmy(...)minut przed pieczeniem. Ostrym nożem potnij skórę w kwadraty – uważaj, żeby nie uszkodzić mięsa. Dobrze posól i popierz z obydwu stron. Odstaw. Krok 2 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Rozgrzej patelnię, najlepiej żeliwną lub taką, która ma ognioodporną rączkę – patelnia trafi później do piekarnika. Kiedy patelnia będzie dość mocno rozgrzana – nie może być bardzo gorąca – wyłóż

Niedzielny kucharz
Wtorek: Pieczony kalafior z sosem romesco 170

Danie na wskroś wegetariańskie, które przypadnie do gustu również amatorom steków. Pieczony kalafior ma smak, ma jędrność, ma charakter. Świetnie pasuje do niego kwaskowaty, orzechowy sos romesco. Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 50 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 duże Pieczony kalafior – pycha! Jeśli nigdy nie piekliście kalafiora w całości to musicie to zrobić. Smakuje doskonale. Choć(...)jednym ogniu:) Ząbek czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 5 łyżek oliwy Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. W rondelku roztop masło. Kalafiora umyj, osącz z wody, posmaruj dokładnie masłem (najlepiej pędzlem), dobrze posól i posyp czosnkiem granulowanym. Zawiń główkę szczelnie w folię aluminiową

Niedzielny kucharz