steki. Składniki: 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 łyżeczki sosu Worcestershire 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty połączyć w szklanym zamykanym naczyniu i bardzo dokładnie wymieszać (można do tego użyć słoika). Steki marynować godzinę przed grillowaniem w temperaturze pokojowej
naRuszcieZakupiłam steki ze strusia a ponieważ wiem ze to pyszne, zdrowe, soczyste i delikatne mięso wiedziałam że obiad będzie znakomity. Zamarynowałam steki w czosnku i do niego podałam karmelizowaną kolorową marchewkę. Obiad wyszedł znakomity, polecam także i Wam. Steki ze strusia marynowane w czosnku z sosem jogurtowym i karmelizowaną marchewką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePełna dowolność:-) Składniki: 500 g pieczarek z dużymi kapeluszami ok. 3 garści kaszy quinoa (komosa ryżowa) lub kaszy kuskus 1 średnia cukinia ok. 200 ml gęstego sosu pomidorowego (ja użyłam gotowca do steków) 1-2 jajka 150 g żółtego sera do farszu + 50 g do posypania 1 cebula pęczek natki pietruszki Wykonanie: Z pieczarek usuwamy ogonki, następnie kapelusze lekko solimy(...)trzonki pieczarek trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Po czym na maśle podsmażamy quinoe, cukinię, starte ogonki pieczarek i cebulę. Do warzyw dodajemy sos pomidorowy i 3/4 szklanki wody następnie dusimy tak, aby cebula i kasza była miękka, a z cukinii odparowała woda, doprawiając między czasie solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem
IMPRESJA SMAKUchlebem z ogniska i sałatką z musztardowca Bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową Tacos z rwaną wołowiną, salsą pomidorową i guacamole kolejne spotkanie pod ścianą :) Stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym lody... idealnie kończyły mięsne obżarstwo :) zdjęcie z MISZCZYNIĄ, takie zaległe z finału :) W ramach pożegnalnego prezentu
Dzieje kuchennej Wiewiórysoku z pomarańczy, masło lub oliwa do smażenia Steki rozmrozić, osuszyć. Najlepiej do rozmrożenia zostawić je w lodówce. Pietruszkę, czosnek i chilli posiekać, włożyć do moździerza, wlać oliwę i sok z pomarańczy dokładnie rozetrzeć. Steki z rekina natrzeć marynatą, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Steki wyjąć z marynaty, osuszyć. Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie(...)około 3 minuty z każdej strony. Podałam z zieloną fasolką szparagową, podsmażoną na oliwie z masłem, z chilli i sosem sojowym, posypane posiekanymi migdałami. polecam również stek z rekina II Do steka z rekina polecam Gewürztraminer halbtrocken z winnicy Rappenhof. Wino wytwarzane ze starego, klasycznego szczepu winogron. Różano-korzenny aromat z miodowymi akcentami. W ustach egzotycznie korzenne
królestwo garówgrillowanego mięsa w Argentynie i innych krajach Ameryki Łacińskiej. Może być używany zarówno jako dodatek do grillowania mięsa lub jako marynata do steków i np kurczaka. Doskonały również jako sos do kanapek. Bardzo mi smakowało, zjadałam bagietką wcześniej podpieczoną na patelni. Pyszne! Myślę, że znakomicie sprawdzi się również jako sos do makaronu. Przepis ze strony
Stare GaryBuffalo. Całość serwowana z pikantną cebulą, plasterkami papryczek jalapeño oraz sosem do wyboru: Jack Daniel’s® lub BBQ. Fridays ™ three for all, to t rio smacznych przystawek: skórki ziemniaczane, panierowana mozzarella i pikantne skrzydełka z kurczaka w sosie Buffalo, podawane z gęstą śmietaną ze szczypiorkiem, sosem marinara, selerem naciowym oraz dressingiem Bleu Cheese. Chicken fajita nachos(...)sosem marinara, świeżą rukolą i bazylią, pomidorową bruschettą, parmezanowym chipsem oraz dodatkowym sosem marinara. Chimichurri burger, to Bu rger zapiekany z serem Monterey Jack, następnie polany sosem chimichurri przygotowanym z bazylii, natki pietruszki,papryczek jalapeño oraz czosnku. Serwowany z cytrynowym sosem aioli, plastrami bekonu, cebulą: marynowaną i świeżą, sałatą, plastrami pomidora, ogórkiem korniszonem oraz dodatkowym cytrynowym sosem Aioli
Kulinarne przygody Gatitystarty ser. Udekorować nadzianymi na wykałaczki jajkami przepiórczymi. Smacznego #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen To też może Cię zainteresować: Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym Jajka zięcia Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakOd jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu
slodkokwasnaplOstatnio kapusta „jak w budce” biła rekordy oglądalności tutaj na blogu i na fanpage na fejsbuku. Ale żeby tak samą kapustę jeść? Trochę głupio
slodkokwasnaplStek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami Składniki: 4 filety z tuńczyka (świeże lub mrożone) 2 łyżki oliwy sól morska biały pieprz Sos do tuńczyka: 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 pęczek świeżej natki pietruszki 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżka octu balsamicznego
Wino Francja Kuchniapiknik, rzeka i my...:) Obowiązkowo, kocyk, kosz, zawsze pelen lakoci, za kazdym razem cos innego :) Tym razem stek z wołowiny był tym wybranym, z paroma dodatkami oczywiście. Piknikowe menu: - STEK WOŁOWY W MARYNACIE MUSZTARDOWO MIODOWEJ - SOS SłODKO-OSTRY - MUS Z AVOCADO - LEKKA SAŁATKA - PIECZONA KUKURYDZA - DOMOWA LEMONIADA - SŁOŃCE I DOBRY HUMOR MARYNATA
Lajtkraft food intoleranceBlueberry Corner by "jagodzianka" Ziemniaki pieczone można jeść solo. Można też je podać jako dodatek do steków wołowych lub innego mięsa bez sosu. Kartofle … Przeczytaj cały artykuł Post Ziemniaki pieczone z masłem i serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerczasie należy kilka razy odwrócić. Polędwicę wyjąć z marynaty, pokroić na 4 steki po 25 dkg. Polędwicy nie należy rozbijać żadnym tłuczkiem, wystarczy lekko rozpłaszczyć naciskając dłonią leżące steki na desce. Smażyć na dobrze nagrzanym grillu po 4 minuty z każdej strony, a następnie przesunąć steki w chłodniejszą część grilla. Mięso powinno odpocząć. W terminologii kucharskiej - leżakować, podczas(...)około 6 minut. Zdeglasować patelnię czerwonym winem. Zdeglasować – czyli wlać niewielką ilość płynu ( w naszym przypadku wina), po zdjęciu z patelni steków. Chodzi o odzyskanie przypalonych cząstek mięsa i aromatów w celu uzyskania sosu. O czym należy pamiętać: 1.Polędwicę solimy dopiero po usmażeniu. 2. Steki z polędwicy powinno się obracać tylko raz na drugą stronę podczas smażenia. 3.Polędwica
Kulinarny karnet Christopherałyżeczki pieprzu Przygotowanie: W płytkim naczyniu wymieszać wszystkie składniki, w powstałej marynacie umieścić steka (nie większy niż 900 g) i odstawić do lodówki na 30 minut lub na całą noc. Marynata sojowo-balsamiczna Dodaje stekom słodko-słony smak w stylu azjatyckim. Składniki: ½ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki sosu sojowego 2 łyżki miodu 4 szalotki, drobno posiekane ½ łyżeczki czerwonej papryki Przygotowanie
naRuszcie