stek z sosem - 500 przepisów (strona:13/34)

Marynata Broil King „Perfect Steak” – przepis 150

steki. Składniki: 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 łyżeczki sosu Worcestershire 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty połączyć w szklanym zamykanym naczyniu i bardzo dokładnie wymieszać (można do tego użyć słoika). Steki marynować godzinę przed grillowaniem w temperaturze pokojowej

naRuszcie
Steki ze strusia marynowane w czosnku z sosem jogurtowym i karmelizowaną marchewką 183

Zakupiłam steki ze strusia a ponieważ wiem ze to pyszne, zdrowe, soczyste i delikatne mięso wiedziałam że obiad będzie znakomity. Zamarynowałam steki w czosnku i do niego podałam karmelizowaną kolorową marchewkę. Obiad wyszedł znakomity, polecam także i Wam. Steki ze strusia marynowane w czosnku z sosem jogurtowym i karmelizowaną marchewką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 158

Pełna dowolność:-) Składniki: 500 g pieczarek z dużymi kapeluszami ok. 3 garści kaszy quinoa (komosa ryżowa) lub kaszy kuskus 1 średnia cukinia ok. 200 ml gęstego sosu pomidorowego (ja użyłam gotowca do steków) 1-2 jajka 150 g żółtego sera do farszu + 50 g do posypania 1 cebula pęczek natki pietruszki Wykonanie: Z pieczarek usuwamy ogonki, następnie kapelusze lekko solimy(...)trzonki pieczarek trzemy na tarce o grubych oczkach.  Cebulę kroimy w drobną kostkę. Po czym na maśle podsmażamy quinoe, cukinię, starte ogonki pieczarek i cebulę. Do warzyw dodajemy sos pomidorowy i 3/4 szklanki wody następnie dusimy tak, aby cebula i kasza była miękka, a z cukinii odparowała woda, doprawiając między czasie solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem

IMPRESJA SMAKU
Wolowina QMP, ostatnia warsztatowa przygoda 198

chlebem z ogniska i sałatką z musztardowca Bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową  Tacos z rwaną wołowiną, salsą pomidorową i guacamole kolejne spotkanie pod ścianą :) Stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso  Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym lody... idealnie kończyły mięsne obżarstwo :) zdjęcie z MISZCZYNIĄ, takie zaległe z finału :) W ramach pożegnalnego prezentu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Stek z rekina I 99

soku z pomarańczy, masło lub oliwa do smażenia Steki rozmrozić, osuszyć. Najlepiej do rozmrożenia zostawić je w lodówce. Pietruszkę, czosnek i chilli posiekać, włożyć do moździerza, wlać oliwę i sok z pomarańczy dokładnie rozetrzeć. Steki z rekina natrzeć marynatą, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Steki wyjąć z marynaty, osuszyć. Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie(...)około 3 minuty z każdej strony. Podałam z zieloną fasolką szparagową, podsmażoną na oliwie z masłem, z chilli i sosem sojowym, posypane posiekanymi migdałami.  polecam również  stek z rekina II   Do steka z rekina polecam Gewürztraminer halbtrocken z winnicy Rappenhof. Wino wytwarzane ze starego, klasycznego szczepu winogron. Różano-korzenny aromat z miodowymi akcentami. W ustach egzotycznie korzenne

królestwo garów
Chimichurri czyli argentyńskie pesto - przepis podstawowy 150

grillowanego mięsa  w Argentynie i innych krajach Ameryki Łacińskiej.  Może być używany zarówno jako dodatek  do grillowania mięsa lub jako marynata do steków i np kurczaka. Doskonały również jako sos do kanapek. Bardzo mi smakowało, zjadałam bagietką wcześniej podpieczoną na patelni. Pyszne!  Myślę, że znakomicie sprawdzi się również jako sos do makaronu. Przepis ze strony

Stare Gary
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 144

Buffalo. Całość serwowana z pikantną cebulą, plasterkami papryczek jalapeño oraz sosem do wyboru: Jack Daniel’s® lub BBQ. Fridays ™ three for all,  to  t rio smacznych przystawek: skórki ziemniaczane, panierowana mozzarella i pikantne skrzydełka z kurczaka w sosie Buffalo, podawane z gęstą śmietaną ze szczypiorkiem, sosem  marinara, selerem naciowym oraz dressingiem Bleu Cheese. Chicken fajita nachos(...)sosem marinara, świeżą rukolą i bazylią,  pomidorową bruschettą, parmezanowym chipsem oraz dodatkowym sosem marinara. Chimichurri burger, to  Bu rger zapiekany z serem Monterey Jack, następnie polany sosem chimichurri przygotowanym z bazylii, natki pietruszki,papryczek jalapeño oraz czosnku. Serwowany z cytrynowym sosem aioli, plastrami bekonu, cebulą: marynowaną i świeżą, sałatą, plastrami pomidora, ogórkiem korniszonem oraz dodatkowym cytrynowym sosem Aioli

Kulinarne przygody Gatity
Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce 160

starty ser. Udekorować nadzianymi na wykałaczki jajkami przepiórczymi. Smacznego #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen To też może Cię zainteresować: Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym Jajka zięcia Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Sałatka z wołowiną, bobem, kolendrą i rukwią wodną 195

Od jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu

slodkokwasnapl
Wołowina stir fry z porem i bazylią holy 156

Ostatnio kapusta „jak w budce” biła rekordy oglądalności tutaj na blogu i na fanpage na fejsbuku. Ale żeby tak samą kapustę jeść? Trochę głupio

slodkokwasnapl
Stek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami 228

Stek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami Składniki: 4 filety z tuńczyka (świeże lub mrożone)   2 łyżki oliwy   sól morska biały pieprz   Sos do tuńczyka:  1 szalotka 2 ząbki czosnku   2 łyżki masła 1 pęczek świeżej natki pietruszki  2 łyżeczki musztardy Dijon  1 łyżka octu balsamicznego

Wino Francja Kuchnia
Picnic time 141

piknik, rzeka i my...:) Obowiązkowo, kocyk, kosz, zawsze pelen lakoci, za kazdym razem cos innego :) Tym razem stek z wołowiny był tym wybranym, z paroma dodatkami oczywiście. Piknikowe menu: - STEK WOŁOWY W MARYNACIE MUSZTARDOWO MIODOWEJ - SOS SłODKO-OSTRY - MUS Z AVOCADO - LEKKA SAŁATKA - PIECZONA KUKURYDZA - DOMOWA LEMONIADA - SŁOŃCE I DOBRY HUMOR MARYNATA

Lajtkraft food intolerance
Ziemniaki pieczone z masłem i serem 236

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ziemniaki pieczone można jeść solo. Można też je podać jako dodatek do steków wołowych lub innego mięsa bez sosu. Kartofle … Przeczytaj cały artykuł Post Ziemniaki pieczone z masłem i serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony. 146

czasie należy kilka razy odwrócić. Polędwicę wyjąć z marynaty, pokroić na 4 steki po 25 dkg. Polędwicy nie należy rozbijać żadnym tłuczkiem, wystarczy lekko rozpłaszczyć naciskając dłonią leżące steki na desce. Smażyć na dobrze nagrzanym  grillu po 4 minuty z każdej strony, a następnie przesunąć steki w chłodniejszą część grilla. Mięso powinno odpocząć. W terminologii kucharskiej  - leżakować, podczas(...)około 6 minut. Zdeglasować patelnię czerwonym winem. Zdeglasować – czyli wlać niewielką ilość płynu ( w naszym przypadku wina), po zdjęciu z patelni steków. Chodzi o odzyskanie przypalonych cząstek mięsa i aromatów w celu uzyskania sosu. O czym należy pamiętać: 1.Polędwicę solimy dopiero po usmażeniu. 2. Steki z polędwicy powinno się obracać tylko raz na drugą stronę podczas smażenia. 3.Polędwica

Kulinarny karnet Christophera
Marynaty i przyprawy do steków 173

łyżeczki pieprzu Przygotowanie: W płytkim naczyniu wymieszać wszystkie składniki, w powstałej marynacie umieścić steka (nie większy niż 900 g) i odstawić do lodówki na 30 minut lub na całą noc. Marynata sojowo-balsamiczna Dodaje stekom słodko-słony smak w stylu azjatyckim. Składniki: ½ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki sosu sojowego 2 łyżki miodu 4 szalotki, drobno posiekane ½ łyżeczki czerwonej papryki Przygotowanie

naRuszcie