przygotowujesz niedzielny obiad. Pyszne, rozgrzewające i aromatyczne. INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE: GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE(...)MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ Boeuf strogonow na maślanym purée: – Rozgrzewające i aromatyczne – Proste, sycące i frapująco pyszne – Miękka, rozpływająca się w ustach wołowina – Maślane ziemniaczki – Nieziemski sos od którego nie można się oderwać ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Mięso wołowe – 500g – Cebula – 2 sztuki – Pieczarki – 500g – Papryka czerwona, duża – Bulion wołowy
globuskulinarnyRUKOLĄ I PARMEZANEM BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY(...)CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Udko z kurczaka -2 porcje – Gnocchi – opakowanie 500g – Pomarańcza – 2 małe sztuki – Szparagi – 6 sztuk lub więcej – Groszek mrożony – garść – Czosnek – 2 ząbki – Sos teriyaki – 2 łyżki – Chili w płatkach – do smaku – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Oliwa z oliwek – Mięta – świeże listki do podania PRZEPIS: 1. Udka kurczaka umyj, oczyść. Oczyść dolną
globuskulinarnycaprese czyli połączenia pomidorów, mozzarelli i bazylii można wykorzystać klasycznie w sałatce, ale także w zupie – zobacz mój przepis na pomidorową caprese , kotlety mielone z mozzarellą zapiekane w sosie pomidorowym, a dziś mam dla Was nowy przepis w tym stylu na kurczaka caprese. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne(...)winie – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – pad thai z kurczakiem – pulled pork – kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda
nietylkopasta.plINNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE: BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE
globuskulinarnyJak zapewne zauważyliście mięso u mnie gości dość rzadko , a to dlatego , że zdecydowanie należę do wielbicieli rzeczy mącznych ( no i oczywiście słodkości , ale o tym
Ostra na SłodkoSzparagów ciąg dalszy :) Tym razem przedstawiam przepis na danie główne - stek z polędwicy wołowej podany na podsmażanych szparagach w delikatnym sosie. Potrawa inspirowana jest przepisem z czerwcowego wydania magazynu 'Moje Gotowanie'. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla dwóch osób: odrobina oliwy z oliwek 1/2 pęczka szparagów 2 steki z polędwicy wołowej 1 łyżka masła sól gruboziarnista pieprz świeżo mielony Składniki(...)samej patelni, na której smażyliśmy szparagi, układamy nasze steki. Smażymy ok. 2-3 minut z każdej strony (stek obracamy tylko raz!). Dodajemy łyżkę masła i od razu zdejmujemy z ognia. Potrząsamy chwilę patelnią, aż masło całkowicie się rozpuści. 4. Na dwóch talerzach rozkładamy szparagi, polewamy je przygotowanym sosem, na wierzch wykładamy po steku. Całość posypujemy solą gruboziarnistą i świeżo mielonym
My Culinary Artpyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: – polędwiczki w szynce parmeńskiej – gratin ziemniaczane – królik w winie – pulled pork – kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta Przygotowanie : 90 minut Ilość
nietylkopasta.plpory nie próbowałam takiego połączenia smaków. I dwa ostatnie, najbardziej zaskakujące dla mnie produkty – pulpety wegetariańskie w sosie pieczeniowym – aż dziw, że to piszę, ale one są PO PROSTU PYSZNE. Zwiększyłabym tylko ilość sosu I steki wegetariańskie , te posmakowały mojej mięsożernej rodzinie. Niestety nie zdążyłam ich spróbować ale po tym jak szybko znikły wnioskuję, że były pyszne
Słodkie okruszkiSos z zielonego pieprzu to jeden z moich ulubionych sosów do steków. Ma ciekawą, gęstą ale jeszcze płynną konsystencję, wyraźnie wyczuwalną ostrość, ale nie tak silną, by przyćmić smak dania. No i oczywiście smakuje zielonym pieprzem, który ma swój bardzo charakterystyczny bukiet
Milion SmakówZrazy wołowe tradycyjne, zawijane z ogórkiem kiszonym, kawałkiem boczku, duszone we własnym sosie. Cudowne wspomnienie z dzieciństwa, kiedy w niedzielne popołudnie Babcia krzątała się w kuchni, a na stół wjeżdżały ONE, z pysznym sosem i ukochanymi pyzami (tak nazywamy je w Wielkopolsce, w innych regionach znane są jako kluski na parze albo pampuchy). Pamiętam, że Babcia nawet owe pyzy robiła(...)Wyjmujemy zrazy wołowe z brytfanny, wyjmujemy pietruszkę. Powstały sos zagęszczamy (opcjonalnie) 1 łyżką mąki i śmietaną lub mlekiem. Zrazy wołowe z obłędnym sosem winno-grzybowym najlepiej smakują z pyzami. Podobne przepisy Sos tatarski prawdziwy Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli ... Zielone szparagi w szynce parmeńskiej z sosem hole... Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo
Pociąg Do Kuchnipomaga smażenie ani sos. Płaty seitanu , o których pisałam tutaj były nieco lepsze, ale i tak nie widzę ich w roli kotletów do obiadu. Tym bardziej nie chciałoby mi się robić seitanu od podstaw (wypłukiwać skrobię z mąki) – czaso- i pracochłonna robota, a jest tyle innych i pysznych gotowych dań, np. pulpety w sosie pomidorowym , steki wegetariańskie , bitki wegetariańskie
Qlinarnie i QlinarnieJuż nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!popularne na całym świecie. Istotą oryginalnej receptury było używanie określonego kawałka wołowiny. Dziś powszechnie za Delmonico uważa się steki Rib-Eye. Prostota jest kluczem do przygotowania prawie wszystkich przepisów na steki w tym również dla prawdziwych steków Delmonico. Składniki: 4 steki Rib-Eye z kością ¼ szklanki drobno zmielonej kawy espresso ¼ szklanki chili w proszku 2 łyżki stołowe papryki 2 łyżki(...)łyżeczkę pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Ostudzić. Grilla przygotować do bezpośredniego grillowania steków. Steki grillować do osiągnięcia pożądanego stopnia wysmażenia (poradnik grillowania steków). Steki po grillowaniu wyłożyć na talerz, przykryć na kilka minut folią aluminiową. Podawać steki z łyżką karmelizowanej szalotki. Składniki: ½ średniej cebuli 6 łyżek sosu sojowego 4 łyżki sosu Worcestershire ½ łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
naRuszciejednak mimo tego nie był w stanie przyćmić smaku ryby, stworzył z nią po prostu jedność, idealny smak, którego nie da się zapomnieć. Polecam! :) Składniki: 2 steki z tuńczyka grubości 2cm 1/4 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody oliwa(...)oliwek rozmaryn, imbir mielony, pieprz 3 łyżeczki miodu 3 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki wódki(opcjonalnie) Przygotowujemy marynatę z oliwy z oliwek i rozmarynu. Smarujemy nią steki i odstawiamy na godzinę Sos sojowy, wodę, miód, cukier, wódkę mieszamy ze sobą i podgrzewamy. Dodajemy imbir i gotujemy na małym ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki
Czerwona Porzeczka