Pyszne i szybkie danie obiadowe. Filet w tartych migdałach Składniki: filet drobiowy - 1 podwójny tłuszcz do smażenia sól i pieprz przyprawa do kurczaka panierka migdały tarte - 4 łyżki jajko - 1 szt Sposób przygotowania: Fileta umyć, osuszyć , podzielić na cztery porcje. Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę. Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą i pieprzem
Kuchnia Danusidojrzałe awokado ( musi być miękkie ) 3 - 4 jajka na twardo 200 g wędzonego łososia sól morska świeżo zmielony czarny pieprz koperek sok z 1/2 cytryny łyżeczka musztardy Sposób przygotowania: Ugotować jajka na twardo. Awokado , jajka i łososia pokroić na małe kawałki. Koperek posiekać. Awokado i jajka zmiksować. Dodać sok z cytryny, musztardę , pieprz, sól, koperek i łososia. Wszystko dokładnie wymieszać
Słodkości i nie tylkoProdukty Potrzebne; jajka- sztuka ocet- łyżka sól- szczypta woda- 2 litry Sposób przygotowania: 1 sposób Gotujemy wodę z octem(...)będzie wrzało mocno mieszamy na tornado Wrzucamy jajko i mieszamy szybko, 30 sekund później wyciągamy sitkiem Nakładamy na talerz i solimy 2 sposób Gotujemy wodę z octem Do woreczka wlewamy jajko i solimy Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy
pichcisztoselera konserwowego 1 puszka kukurydzy 6 jajek 100g zołtego sera 200g szynki (u mnie pomorska, ale może być np. ogonówka itp.) majonez sól, pieprz por 1 puszka ananasa Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo. 2. Seler dobrze odsączyć z zalewy. 3. Na dno miski wyłożyć połowę selera i 100g pokrojonej w kostkę szynki. Cienko posmarować majonezem
A Ty Smakuj Mniejajko – 1 szt - pieprz - sól - natka pietruszki - koperek - czosnek – 1 szt - bułka tarta CIASTO : - mąka – 0,5 szkl - mleko – 0,5 szkl - sól - jajko – 1 szt - olej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kapustę i cebulę trzemy tarce. Dodajemy mięso mielone , jajko, czosnek, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie mieszamy. Z andruta wycinamy kółka ( u mnie wielkości dużego kubka
Ostra na Słodkoborówki – 100 g * cukier wanilinowy – 1 op * olejek waniliowy do ciast – 1 łyżeczka * cukier – do smaku – ok. 0,5 szkl * jajko – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę jaglaną dwukrotnie płuczemy,by usunąć gorycz, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, olejek waniliowy i jajko, a następnie dokładnie mieszamy. Naczynie do zapiekania
Ostra na Słodkosztuki - cukier – 1 szkl - konfitura owocowa – 3 łyżki - soda – 1 łyżeczka - cynamon, wanilia, imbir – 1 szczypta - orzechy i suszone owoce – 1 garść SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ubijamy jajka z cukrem na gładką masę. Dodajemy masło, konfitury i herbatę. Dobrze mieszamy. Dodajemy mąkę i resztę składników ( ja dodałam orzechy i odrobinę żurawiny ). Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany
Ostra na Słodkowłoskiego malutka papryczka chilli sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki czerstwa kajzerka korzenna (może być biała) bułka tarta oliwa do smażenia 1 dużo jajko od szczęśliwej kurki Sposób przyrządzenia: Mięso przełożyć do szklanego naczynia. Dodać jajko, namoczoną wcześniej w wodzie lub mleku i dobrze wyciśniętą kajzerkę, zioła, przyprawy. Cebulę, ogórki pokroić w malutką kosteczkę. Dołożyć
pieprzny smaczekSkładniki Zeberki Składniki 5 jajek 1 szkl cukru 1 olejek waniliowy 1/2 szkl oleju 1 szklanka oranżady czerwonej 2,5 szkl mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku Sposób przygotowania 1. Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, dodać : olej , oranżadę , i olejek waniliowy , wymieszać , dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i jeszcze raz wymieszać mikserem. 2. Ciasto podzielić
Sama słodycz i szczypta chiliPyszne jajka sadzone w kokilkach... sposób na szybkie i pyszne śniadanie :) Składniki: 2 jajka, 1/3 kiełbaski, 1 plasterek żółtego sera, szczypta suszonego koperku, szczypta słodkiej papryki, szczypta soli. Przygotowanie: Do kokilek (są to takie małe naczynia do zapiekania) na sam spód wkładamy pokrojoną w drobną kostkę kiełbaskę lub szynkę. Na to wbijamy jajko i posypujemy pokrojonym żółtym serem
Aga w kuchniskładniki* 1 litr mleka 3,2%* 5 jajek* 250 ml kwaśnej śmietany 18%* 1 szklanka cukru* 250 g margaryny Kasia* 1/2 szklanki cukru pudru* sok z
Mix smakukefir... niebo w gębie! A, żeby nie było wciąż tak samo zrobiłam sadzone w cienkich parówkach, które wcześniej nacięłam. Podsuwam pomysł na zwykły obiad w niezwykły sposób serwowany :))) Składniki : parówki cienkie jajka sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: Parówki naciąć przez środek jednak nie do końca tylko tak, aby oba końce zostały nie przecięte. Pomiędzy dwie połówki włożyć wykałaczki z jednej(...)możliwości. Rozgrzać olej, połozyć parówki, w nacięty środek każdej z nich wbić 1 jajko, posolić, popieprzyć, posypać szczypiorkiem. Przykryć pokrywką i smażyć na niewielkim ogniu, aż jajko się zetnie (w ulubiony dla nas sposób).Po usmażeniu wyjąc delikatnie wykałaczki. Podawać ciepłe
Walijskie Pichceniejajek ok. 100-150 g wędzonego łososia kawior sałata strzępiasta 1,5 łyżki majonezu sól pieprz szczypiorek (opcjonalnie) Jaja Faszerowane z Łososiem Wędzonym i Kawiorem (Różyczki) - Sposób przygotowania: Wszystkie jajka gotujemy na twardo. Następnie przekrawamy je na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka ucieramy z majonezem oraz szczyptą soli i pieprzu (możemy także je zmiksować). Powstałą pastą faszerujemy
Słodka Stronaszklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka kakao - 2-3 kiwi - 4 łyżki oleju - 5 łyżek cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Jajka wbijamy do miski i rozbełtujemy. Dodajemy mleko, olej, cukier puder, kakao oraz wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszytko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (bez grudek). Masa powinna mieć gęstość podobną
Gotuj Z Muzykąjajek 1,5 łyżki majonezu 1 łyżka twarożku 1/4 cebuli ok. 10 g żółtego sera pół łyżeczki miękkiego masła sól pieprz szczypiorek (opcjonalnie) Jaja faszerowane Pastą Jajeczną - Sposób przygotowania: Wszystkie jajka gotujemy na twardo. Pięć z nich przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Dwa pozostałe jajka oraz 3 żółtka i cebulę siekamy w bardzo drobną
Słodka Strona