Przepis na : śniadanie
Produkty Potrzebne; jajka- sztuka ocet- łyżka sól- szczypta woda- 2 litry Sposób przygotowania: 1 sposób Gotujemy wodę z octem Gdy będzie wrzało mocno mieszamy na tornado Wrzucamy jajko i mieszamy szybko, 30 sekund później wyciągamy sitkiem Nakładamy na talerz i solimy 2 sposób Gotujemy wodę z octem Do woreczka wlewamy jajko i solimy Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...