zielonym groszkiem. Będą miłym towarzyszem na Wielkanocnego śniadania. Składniki 5 jajek 80g mrożonego zielonego groszku 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz do dekoracji: ziarna pieprzu, czerwona papryka Sposób przygotowania Jajka gotujemy wodzie z dodatkiem łyżki octu lub soli na twardo (dzięki temu nie popękają). Studzimy i obieramy ze skorupek. Małym nożykiem wycinamy zygzak wokół górnej części jajka i delikatnie wyciągamy
Pyry na Gazcukier – 1/4 szklanki - jajko – 1 duże - masło – 25 g - mąka – 2 płaskie łyżki - soda – 1 szczypta - aromat waniliowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy roztopione i przestudzone masło. Mieszamy. Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę. Dokładnie mieszamy. Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni. Pieczemy na blaszce
Ostra na Słodkopasta jajeczna jaką jadłam. Polecam. Pasta Jajeczna - Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu polowa cebuli ok. 20 g żółtego sera łyżeczka masła sol pieprz Pasta Jajeczna - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Następnie jaja i cebulę kroimy w drobna kostkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy wszystkie składniki na pastę jajeczną i przyprawiamy odrobiną
Słodka StronaSkładniki: 1 por sałatkowy puszka kukurydzy (ok. 400 g) 5 jajek ok. 120 g żółtego sera 350-400 ml majonezu pieprz odrobina soli (lub pominąć) Sałatka z Porów - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora sparzamy wrzątkiem, a następnie kroimy w cieniutkie paseczki. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy
Słodka Stronakromek czerstwego chleba 2 duże jajka 10 dag sera żółtego startego na tarce o drobnych oczkach sól, pieprz zioła prowansalskie olej do smażenia Sposób wykonania: Jajka roztrzepać, przyprawić solą, pieprzem, ziołami, dołożyć starty ser, wymieszać. Olej rozgrzać na patelni. Każdą kromkę chleba namoczyć z obu stron roztrzepanymi jajami. Smażyć na rumiano z jednej
pieprzny smaczeksera żółtego tartego 5 ogórków konserwowych 3 jajka słoik pieczarek konserwowych natka pietruszki majonez sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Marchewkę gotuję a następnie obieram i trę na tarce na grubych oczkach. Ogórka kroję w drobną kostkę. Mięso kroję w kostkę, przyprawiam solą, pieprzem
Gotowanie Patkichciałybyśmy podzielić się z Wami kilkoma praktycznymi radami dotyczącymi jajek. Wielkanoc już za jakiś czas więc taka wiedza przyda się każdemu. A może Wy macie jakieś fajne, sprawdzone sposoby na jajka? Podzielcie się nimi z nami : ) Porady: Jak gotować jajka kurze?:) Jajka, które chcemy ugotować wkładamy do zimnej wody i dopiero nastawiamy
Kolizje Smakówboczek, szparagi, pomidory, bazylię, ser żółty i do piekarnika, idziemy pod poranny prysznic. Wychodzimy spod prysznica i sprawdzamy jak nasze jedzonko się ma, jeżeli już jest ok, sadzimy jajko (najlepszym sposobem jest wsadzenie kokilki w wodę w innym razie żółtko może się zsiąść z białkiem), jeżeli jeszcze chwila robimy makijaż. Jak już wbijemy jajco dokładnie obserwujemy czekając na ulubioną konsystencję
Brzuszki Łakomczuszkiświęta. Składniki: - 450g mąki bezglutenowej - 100g płynnego miodu - 1 łyżka przyprawy do pierniczków - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) - 70g cukru pudru - 70g masła - 1 jajko - lukier Sposób przygotowania: 350g mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, przyprawą do pierników. Następnie dodajemy cukier, miód, miękkie masło i wbijamy całe jajko. Całość bardzo dokładnie miksujemy. Pozostałe 100g mąki
Pan i Pani Smith w kuchnipołówek jaj) 4 jajka 50 g łososia wędzonego 3 żółtka 2 łyżki majonezu łyżka twarożki 2 łyżki koperku, sól pieprz Jaja faszerowane pastą z Łososia - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka - jedno odstawiamy na bok. Twarożek wraz z 3 żółtkami rozgniatamy przy użyciu widelca. Szczypiorek i łososia drobno kroimy, dodajemy odrobinę soli
Słodka StronaPASTA JAJECZNA Składniki: - 8 jajek - 800g ogórków konserwowych - 2 cebule - 5 łyżki majonezu - 3 łyżki musztardy - 2 łyżki "Delma z masłem" - przyprawa kucharek - pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, po ostygnięciu blendujemy i wrzucamy do miski. Ogórki i cebule również blendujemy i dodajemy do miski. Całość mieszamy dodając kolejno delmę, majonez i musztardę. Dodajemy przyprawy kucharek
Mentor Smakubułkę kładę szynkę, potem jajko, solę i przykrywam drugą połówką bułki. Kalorie: ok. 320 kcal (w zależności od rodzaju szynki), bez szynki - 280 kcal. Mój ulubiony sposób jedzenia jajka na śniadanie :) Niestety trzeba dojść do wprawy :) Ile razy żółtko mi się przy tym rozlało nie zliczę, ale warto było ;) Smacznego
Malowane smakiemprzygotowanie :) Składniki 4 duże jajka 1 łyżka mleka 1 łyżeczka przypraw prowansalskich szczypta soli pomidor 1/2 cebuli czerwonej kiełki brokuła starty żółty ser oliwki 1 łyżka masła Sposób przygotowania Jajka wymieszać z mlekiem, dodać sól i przyprawy prowansalskie. Rozgrzać na patelni masło i wylać masę jajeczną. Smażyć na dużym ogniu bez przykrycia. Kiedy boli omletu się zatną delikatnie podważać
pink envelopeolej – 1/4 szkl * ocet – 1 łyżka * woda – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * truskawki – 500 g * cukier – ok. 3/4 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej , ocet i wodę – cały czas miksujemy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mieszamy na najmniejszych obrotach. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem
Ostra na Słodkopołówek jaj ) 5 jajek awokado (dojrzałe) 2 łyżki świeżego szczypiorku 2 nieduże ząbki czosnku sok z połowy cytryny łyżka majonezu pieprz sól Jaja faszerowane Pastą z Awokado - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i każde z nich przekrawamy na pół - wyjmujemy żółtka. Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem skrapiając sokiem z cytryny, dodajemy trzy żółtka i również rozgniatamy. Szczypiorek i czosnek
Słodka Strona