sól curry w proszku olej do smażenia Na sos: 1 kubeczek jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku pieprz sól Sposób przygotowania: Dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę również obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Do warzyw dodać jajko, mąkę i przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać. Jeśli masa wydaje się za sucha, można dodać więcej jajka, jeśli jest
Obiad za dychębyło to! Pancakei wyszły przepyszne, bardzo miękkie, puszyste, właśnie takie jakich oczekiwałam. Polecam serdecznie! Smacznego! Składniki: 300g mąki 400ml mleka 2 duże jajka 40g masła 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru szczypta soli Najprostszym sposobem na zrobienie ciasta jest wymieszanie wszystkich składników za pomocą miksera. Jeżeli akurat nie macie pod ręką miksera, równie dobrze można wszystko połączyć ręcznie(...)miseczki wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i porcjami dodajemy mleko bardzo dokładnie wszystko razem mieszając. Następnie dodajemy masło i kolejny raz wszystko razem mieszamy, następnie wbijamy jajka i ostatni raz wszystko dokładnie mieszamy. Placki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju tak, aby zarumieniły się z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, w naszym przypadku był
Animelka Blogłyżeczka mąki ziemniaczanej Kruszonka: 4 łyżki mąki 2 łyżki cukru 3 łyżki masła cukier waniliowy Ciasto Jogurtowe z Kruszonką i Owocami - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być świeże i mieć temperaturę pokojową. Jogurt, cukier, cukier waniliowy, olej i jajka dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie powoli ciągle, delikatnie mieszając dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę mieszamy jedynie do połączenia
Słodka Stronaskładniki* korpus z kurczaka lub skrzydełka* 2 marchewki* 20 dag fasolki szparagowej lub 1/2 puszki groszku* 10-15 dag grzybów kurek* 3 ziemniaki* 1 jajko* 3
Mix smakunadaje charakteru całości i sprawia , że z przyjemnością sięgniemy po dokładkę. Ps. Przy okazji jest to świetny sposób , by wszystkich niejadków szpinaku przekonać , że nie taki diabeł straszny jak go malują. Ja szpinak uwielbiam! SKŁADNIKI : * mąka pszenna – 1 szk * mleko – 350 ml * jajko L – 1 szt * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1 szczypta * szpinak ( może być mrożony(...)szczypta * chili – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : NALEŚNIKI : Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju . Dodajemy drobno posiekany czosnek , chwilę przesmażamy. Dodajemy oczyszczony wcześniej i posiekany szpinak ( jeśli korzystamy z mrożonego musimy go wcześniej rozmrozić ) , odrobinę soli i przesmażamy kilka minut. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy mleko , roztrzepane jajko oraz lekko przestudzony szpinak. Wlewamy resztę oleju
Ostra na Słodkotorebka małego proszku do pieczenia otarta skórka z 1 cytryny 15 dkg konfitury morelowej 4 dkg wiórków kokosowych Sposób wykonania : Owoce dokładnie odsączyć z soku. Masło utrzeć z cukrem,solą i otartą skórką z cytryny. Następnie dodać po 1 jajku i utrzeć na puszystą masę. Dodać śmietanę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać. Przelać ciasto na blachę
Przepisy i porady kulinarnegwarantuję , że już zawsze będzie je robił! Tak : jestem tego pewna! SKŁADNIKI: - truskawki -ok.400 g - jajka -2szt - mąka pszenna – 250 g - cukier – 120g - proszek do pieczenia – 2 łyżeczki - masło – 125 g - jogurt naturalny – 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki potrzebne do przygotowania ciasta wyciągamy wcześniej z lodówki,by były w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy
Ostra na Słodkoktóra posmakuje nawet tym , którzy za rabarbarem nie przepadają! Łatwe , szybkie , smaczne! Polecam! SKŁADNIKI: * rabarbar – ok. 400 g * jajka -2szt * mąka pszenna – 250 g * cukier – 120g * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * masło – 125 g * jogurt naturalny – 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki potrzebne do przygotowania ciasta wyciągamy wcześniej z lodówki,by były w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy z cukrem
Ostra na Słodkołyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia zapach rumowy Masa serowa 1 kg twarogu z kubełka 6 jajek 150 g masła 1 szkl. cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia, dodaj margarynę, zapach i posiekaj. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć. Wstaw
Słodkości i nie tylkobiały mielony – 400 g – cukier – ok. 100 g – mąka – 2 łyżki – jajko – 1 duże ( albo 2 małe ) – kwaśna śmietana 22% – ok. 100 g - kawa rozpuszczalna – 2 łyżeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do temp.160C. Spód : łączymy orzechy , cukier i roztopione masło. Otrzymaną masę układamy na dnie foremek do muffinek ( delikatnie uciskamy
Ostra na Słodkoorganizmu ;) Składniki (12 babeczek): 0,5 szklanki płatków jęczmiennych firmy Kupiec 1 szklanka otrębów owsianych firmy Kupiec 2 jajka (L) 3/4 szklanki maślanki 3 łyżki miodu 1 banan spora garść rodzynek 5 daktyli 2 łyżeczek proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Banana obieramy i rozduszamy widelcem na miazgę dodajemy otręby, płatki jęczmienne, miód, rodzynki, pokrojone w kostkę daktyle
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsmaku 6 bułek hamburgerowych (u mnie własnej roboty) cebula czerwona, ketchup, musztarda, ogórki konserwowe i sałata do podania Sposób przygotowania: Cebulę posiekać w drobną kostkę, dodać odcedzoną kukurydzę, ciecierzycę i przeciśnięty przez praskę czosnek, zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać jajko, bułkę tartą, parmezan i miętę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku chili, solą i pieprzem. Masę podzielić na 6 równych
Obiad za dychępisałam o tym tu klik ) - grzyby suszone garść - sól, pieprz - ziele angielskie - kolendra w ziarnie lub mielona - liść laurowy SPOSÓB WYKONANIA - Drożdże rozpuścić w połowie mleka, odczekać 5 minut. Resztę mleka rozmieszać z 60 g masła, cukrem i jajkami. Mąkę wymieszać z solą, dodać rozpuszczone drożdże i resztę składników. Zagniatać, aż powstanie gładkie, miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić(...)rozwałkować na rozmiar mniej więcej 25 x 45 cm. Przekroić nożem na pół. Na każdej połowie ciasta rozłożyć 1/4 nadzienia - Każdą połowę ciasta zwinąć w rulonik. W taki sam sposób postąpić z drugą, odłożoną częścią ciasta. - Ruloniki pokroić po lekkim skosi, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, Przykryć lnianym ręczniczkiem, pozostawić do podwojenia objętości. - Przed pieczeniem posmarować roztopionym masłem
Basia w kuchniskładniki* 1 kg mąki pszennej* 3 jajka* 50 dag miodu prawdziwego * 8 dag smalcu* 15 dag margaryny* 2 łyżki kakao* 4 łyżki cukru* 3 łyżeczki
Mix smakujuż niestety nie zamrozimy. Dlatego korzystając z majowej pory prezentuję poniżej mój sposób na botwinę. Przygotowuję ją na mięsno-warzywnym bulionie w sposób, który nie odbiega radykalnie od typowych przepisów. Podaję ją też raczej typowo z jajkiem gotowanym na twardo, młodymi gotowanymi ziemniakami oraz koperkiem. Jest jednak jedna o tyle istotna różnica, że nie zabielam zupy śmietaną. Robię nawet coś
Kulinarna Pokusa