według poniższego przepisu. Jak dla mnie i tak najlepsze są te zrobione przez mojego tatę! Składniki: 1 kg mięsa mielonego 1 duża bułka 1 jajko 1 średniej wielkości cebula sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Bułkę należy przez parę minut namoczyć w wodzie, a potem dokładnie wycisnąć z nadmiaru wody i dodać do mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć
upichcickostkę W sporej misce zmieszać mąki, proszek do pieczenia i sól Dodać masło i rozetrzeć je rękoma z mąką Do powstałej w ten sposób kruszonki dodać pokrojone jabłka i cukier- wymieszać Jajka zmieszać z mlekiem i dodać je do masy z owocami - wymieszać dobrze łyżką Przełożyć do foremki nasmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką Piec przez około
Proste Potrawydeficycie kalorycznym, mam jednak nadzieję, że tak czy siak z nich skorzystacie ;) Składniki: (na około 10 placków)/całość ok. 540 kcal/: jajko 50g kaszy jaglanej 50g dojrzałego banana 30g orzechów ziemnych około 100ml mleka Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajko, miksujemy przez chwilę dodajemy kaszę, banana, blendujemy, aż banan zamieni się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćżółty. Zapraszam:) SKŁADNIKI: 20 dag brązowych pieczarek(oczywiście mogą być zwykłe) 10 dag sera żółtego 1 czerwona cebula 1 zielona papryka 3 jajka 50 g świeżego szpinaku 3 łyżki majonezu sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie ok 15-20 min. Jajka gotuję, obieram, kroję w kostkę. Paprykę
Gotowanie PatkiPoniżej znajduje się mój ulubiony i według mnie najlepszy przepis na placki ziemniaczane. Placki Ziemniaczane - Składniki: 4 duże ziemniaki 2 cebule jajko łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka mąki pszennej sól pieprz Placki Ziemniaczane - Sposób przygotowania: Ziemniaki i cebulę obieramy, a następnie ścieramy na tarce o małych oczkach. Następnie dodajemy jajko, mąkę pszenną, ziemniaczaną i doprawiamy solą oraz
Słodka Stronamiękkie masło – 60 g – suszone daktyle bez pestek – 60 g – sok pomarańczowy – 1 łyżka – jajko – 1 małe – cukier wanilinowy – 1 łyżka – sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Daktyle drobno kroimy. Mieszamy z mąką oraz 2 łyżkami kokosu. Masło , 100 g cukru pudru , cukier wanilinowy , jajko i odrobinę soli miksujemy
Ostra na Słodkodoskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa, ale także poznanie nowych połączeń smakowych. Doskonałe na niedzielne śniadanie, ponieważ wymagają trochę czasu, za to są bardzo pożywne. Składniki (na 8 tostów): 8 kromek chleba najlepiej tostowego 8 plasterków sera tostowego 8 plasterków szynki/ 4 duże plasterki szynki (np. szynka Babuni) 8 plasterków ananasa z puszki 2 jajka 3-5 łyżek mleka
Pudełko rozmaitościschabu ok. 3 ząbki czosnku (lub czosnek w proszku) vegeta pieprz ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej ok. 50 g masła Kotlet Schabowy - Sposób przygotowania: Schab dzielimy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), niewielką ilością vegety i pieprzu. Mięso
Słodka Stronałyżeczki – sól – szczypta NADZIENIE : – jabłka – ok. 500 g – cynamon – 2 łyżki – cukier puder – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto. Smażymy duże naleśniki. NADZIENIE: Jabłka obieramy , kroimy w kosteczkę. Posypujemy cynamonem i cukrem pudrem. Wkładamy do garnka
Ostra na Słodkocynamonu do zapachu. Były przepyszne! :) Składniki: 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki otrębów 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta sody 1 jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 jabłko pół łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka miodu naturalnego Sposób przygotowania: W blenderze miksujemy otręby i płatki owsiane. Przesypujemy do miseczki i dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cynamon, mieszamy. Wbijamy jajko, dodajemy jogurt
Truskawkowa Fiestapapryką i jajkiem (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "2 garści rukoli 0,5 średniej papryki 1 garść kiełków 1 średnie jajko 2 łyżki startej mozzarelli ulubione przyprawy 1 łyżeczka masła klarowanego " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Paprykę kroimy w paski i smażymy na maśle. Jak zmięknie dodajemy jajko, przyprawiamy (u mnie bazylia, sól pieprz, suszone płatki pomidorów
CoolinarniePLjabłko 2 szt pietruszki w korzeniu seler pół większego groszek w puszce - opcjonalnie jajka 4 szt sól, pieprz do smaku musztarda ostra 2 łyżeczki majonez do smaku i ulubionej konsystencji sałatki SPOSÓB WYKONANIA : - warzywa umyć osuszyć, pozostawić w skórkach, blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią srebrną poukładać(...)skórki i również kroimy w drobną kostkę - gotowe warzywa, jajka, ogórki, cebulę pokrojoną mieszamy doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majonezem, jeśli ktoś lubi dodajemy też groszek z puszki Sałatka jest gotowa najlepiej smakuję po kilku godzinach gdy smaki przejdą, przegryzą się. To mój sposób na tradycyjną sałatkę jarzynową. Macie może jakieś swoje sposoby na pyszną sałatkę ? Smacznego Basia
Basia w kuchniolej Kujawski czosnkowy – 125 ml PASTA: * paluszki krabowe(surimi) – 200 g * cebula – 1 szt * ser cheddar – 3 łyżki * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta * pieprz – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pieczywo smarujemy z dwóch stron białkiem i obtaczamy w sezamie. PASTA: Paluszki krabowe mielimy. Mieszamy z drobno posiekaną cebulą i startym serem. Dodajemy roztrzepane
Ostra na Słodkoprzesiany cukier i przetarte przez drobne, najlepiej metalowe sitko żółtka. (Istnieją dwie metody uzyskania ugotowanego żółtka. Oczywiście możemy ugotować całe jajka na twardo, białka zjeść, a żółtka wykorzystać do mazurka, ale wtedy pozbawiamy się możliwości wykorzystania w inny sposób surowych białek. Jeśli chcemy je wykorzystać do świątecznej baby lub bezy, potrzeba trochę więcej zachodu, ale wydaje mi się, że warto(...)Jajka należy wbić na talerz, uważając, by nie uszkodzić żółtka. Następnie delikatnie, łyżką przenosimy same żółtka do gotującej się wody. W ten sposób mamy i gotowane żółtka i surowe białka do dalszej obróbki.) Całość szybko zagniatamy, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na 30 min. Na papierze do pieczenia rozwałkowujemy schłodzone ciasto na grubość 0,5 cm. Wycinamy
Ratunku obiad