Jak zapobiec wsiąkaniu soku z owoców do ciasta.

Jak zapobiec wsiąkaniu soku z owoców do ciasta.

Jak zapobiec wsiąkaniu soku z owoców do ciasta.

Fot. Krzysztof Jaracz  Nasze ciasta z owocami będą kruche i bez zakalca jeśli zastosujemy jeden z dwóch sposobów tutaj przedstawionych. Pierwszym sposobem , aby sok z owoców nie dostał się do ciasta jest posmarowanie całej powierzchni ciasta na które będziemy wykładać owoce ( np. jabłka, wiśnie, truskawki ) ubitym białkiem z jajka kurzego i posypanie cienką warstwą mąki pszennej. Drugi sposób jest taki, aby ciasto na którym będziemy układać owoce posypać cienką warstwą kaszy manny. Następnie układamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto 3 bit, ciasto, pieczenie, kasza, sok, jabłka, ciasto owocowe, mąka, wiśnia, truskawka, jajko, truskawki, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto z bezami, ciasta z jabłkami, ciasto z truskawkami, ciasto z białek , sposoby na jajko, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.