spalenie tłuszczu - 202 przepisów (strona:5/14)

Pstrągi z patelni grillowej, masło koperkowe i młode smażone ziemniaki 219

nich ani kropli wody. W garnku o grubym dnie wlewamy olej, wrzucamy do niego nieobrane ząbki czosnku (nie spalą się dzięki temu) i podgrzewamy. Do już zagotowanego oleju wkładamy ziemniaki, jedną warstwą. Obracamy je co jakiś czas, gotując w gorącym tłuszczu. Tłuszcz powinien prawie je przykrywać. Po 20 minutach wrzucamy rozmaryn i pół łyżeczki soli. Sprawdzamy widelcem, czy skórka już

Karo in the Kitchen
Kiełbasa po francusku z serem Vacherin Mont d’or. 188

mieszanka sałat + sos vinaigre Przygotowanie:Nagrzewamy piekarnik do 180'C. Cebulę podsmażamy na dużej ilości tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy, aż będą miękkie. Uważajcie, by nie używać zbyt wysokiej temperatury, bo wszystko Wam się spali!Gdy ziemniaki będą miękkie, na ich wierzch kładziemy kiełbasy, które powinny być poprzekłuwane w niektórych miejscach (np. wykałaczką). Podlewamy szklanką

Kitchens Alphabet
Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella 165

się nierafinowany. Orzechy blendujemy naprawdę długo. Warto robić to pulsacyjnie i wyłączać blender. Ja mój pierwszy blender spaliłam przy robieniu masła orzechowego ukhm… Czyli najpierw blendujemy orzeszki na drobne kawałeczki. Potem blendujemy je dalej, aż zacznie się z nich wydzielać tłuszcz. To już wystarczający etap, do produkcji kremu. Jeśli lubicie idealnie gładkie mazidła i Wasz blender jest wystarczająco mocny

Mieszam w Garnku
Masło orzechowe 289

orzechowe, mogłabym je wyjadać łyżkami.   Tylko rozsądek mnie przed tym powstrzymuje (zazwyczaj).  Te sklepowe niestety nie zawsze mają idealny skład.  A to cukier, a to tłuszcz utwardzony.  Na szczęście zrobienie domowego masła jest banalnie łatwe i nie potrzeba specjalnego sprzętu.  Ja robię je zwykłym ręcznym blenderem o mocy 600 W.  Jeden składnik(...)jakiś czas należy przerywać miksowanie, żeby nie przegrzać i nie spalić blendera. W międzyczasie dodać szczyptę soli.  Jeżeli chcemy mieć masło z kawałkami orzechów, to należy po chwilowym zmiksowaniu odłożyć łyżkę orzechów.  Orzechy miksujemy, aż będą stosunkowo gładkie i będzie wyraźnie widać tłuszcz.  Masło ma być delikatnie płynne.   Przekładamy do słoiczka i zakręcamy

Sto kolorów kuchni
Malinowe ciasto owocowe z mleczną czekoladą. Bez tłuszczu i cukru (prawie) 89

pomysł na proste ciasto. Tym razem postawiłam sobie za cel - by miało jak najmniej tłuszczu i cukru. Deser fajna rzecz, ale cóż tu dużo ukrywać - jesień jest i gdzieś się musi odłożyć to co zjemy. Obecnie na szczęście pogoda dopisuje, więc jest szansa by spalić zbędne kalorie, ale gdy przyjdą szare deszczowe dni, to ochota na słodkie urośnie(...)czekoladą. Następnie składniki mokre wlałam do suchych i wymieszałam na jednolitą, gęstą masę. Mieszać należy delikatnie ze względu na owoce, żeby ich nie porozrywać. Ciasto wyłożyłam na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Piekłam w temperaturze 200 stopni przez ok 40 minut. Przez część czasu musiałam podpiec na dolnym ruszcie ze względu na dużą zawartość owoców. Mimo bardzo małej

Kuchnia po mojemu
Racuchy z jabłkami 180

minut do piekarnika nastawionego na ~40 C). W tym czasie obrać jabłka, pokroić w ćwiartki, a następnie w poprzek na niezbyt grube plasterki. Podsmażyć je na patelni, bez tłuszczu, mieszając co jakiś czas, żeby się nie przypaliły. Muszą być miękkie, ale jeszcze się nie rozpadać. Jeśli ciasto podwoiło już swoją objętość, wysypać stolnice mąką, wyjmować po jednej łyżce ciasta (dłonie(...)średnim ogniu (inaczej racuszki szybko nam się spalą z wierzchu, w środku natomiast zostaną surowe). Można wrzucić kawałeczek ciasta, by sprawdzić, czy jest już gotowy. Ciasto powinno skwierczeć, ale nie pryskać, przyrumieniać się powoli. Smażymy racuszki z każdej strony przez ok. 2-3 minuty. Jeśli ktoś lubi jasną obwódkę dookoła, tłuszczu należy wlać troszkę mniej, ale tak, żeby racuszki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Risotto z owocami morza 130

czym roztapiam około 2 łyżek masła. Wrzucam pokrojone składniki i przysmażam. Ważne jest aby nie spalić cebuli ani czosnku. Po przysmażeniu przesypuje składniki do miseczki. KROK 3 Na tę sama patelnię ( na średnim ogniu) wrzucam łyżkę masła, roztapiam i dodaję ryż. Mieszam, aby tłuszcz dobrze wymieszał się z ryżem, po czym podlewam winem. Cały czas mieszając czekam aż ryż wchłonie

smacznieinatemat
Węglowodany 140

szybko wzrasta. Cukry te w sposób bardzo szybki przedostają się do krwiobiegu, jeśli nie spalimy ich dostatecznie szybko wówczas organizm wyprodukuje dużą porcję insuliny, z którą trzustka nie da sobie rady i bardzo ją obciążymy....Usunie ona nadwyżkę glukozy głównie w postaci tłuszczu. Węglowodany proste to te składające się głównie z jednostek cukru i w zależności

NaKońcuJęzyka
Pierś z indyka ze szpinakiem i paprykowym serem w cieście francuskim 159

godzinę. Nad formę z mięsem w cieście wkładamy pustą brytfannę, aby ciasto się nie spaliło - wyjmujemy ją na około 20-25 minut przed końcem pieczenia, aby ciasto ładnie zrumienić. Po wyjęciu z piekarnika indyk w cieście powinien chwilę "odpocząć", następnie wyjmujemy danie z tłuszczu, który się wytopił. Najlepiej się kroi po całkowitym ostudzeniu, ale można podać również na ciepło. Przepis

Kolorowy Przepisownik
Pomysł na... papirus 138

Taka ciekawostka: smażenie bez dodatku tłuszczu, no tak, ja go nie dodaję, ale tłuszcz jest wśród wymienianych składników "Pomysłu na...", więc to trochę dziwnie wygląda.  Przygotowanie jest szybkie, warto jednak pamiętać o smażeniu na połowie mocy, ponieważ maksymalne nastawienie palnika może spowodować spalenie przypraw. To dobre rozwiązanie na szybki obiad

Pasja Smaku
Tarte Czaniecki w rosole z kaczki i z mięsem kaczęcym pieczonym 211

życie. Brytfanna Florina pozwala mi się spokojnie oddalić od piekarnika bez obaw , że coś spalę , za mocno przypiekę, jednym słowem nawalę. Na spód brytfanny Florina dałam masło. Następnie brytfannę położyłam na gazie aby masło roztopiło się. Dodalam kulki z mięsa kaczęcego i podlałam 2 łyżkami tłuszczu, który się wytworzył na powierzchni rosołu. Przykryłam i włożyłam do nagrzanego do 220 stopni

Z Kuchni Do Kuchni
Brak tytułu 163

znaleźć możemy również papier do pieczenie, smażenia, gotowania na parze. SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych i profesjonalistów na całym świecie. Marka SAGA to wielofunkcyjne, nieprzepuszczające tłuszczu papiery do gotowania oraz pieczenia, torebki do gotowania na parze, jak i inne produkty, które sprawiają, że gotowanie oraz pieczenie staje się łatwe i przyjemne.  Tak o papierze pisze(...)otwarciu sakiewki lub paczuszki, dlatego też zalecane jest serwowanie dań w papierze, aby każdy klient sam mógł delektować się zapachem przygotowanego dania! Po zużyciu papier może zostać spalony lub przeznaczony do kompostowania.Chcąc dowiedzieć się więcej na temat zalet gotowania z wykorzystaniem papierów SAGA, przejdź do rozdziału "Korzyści". Wymiary arkusza: 33 x 38 cmIlość: 100 arkuszy w opakowaniuKolor

kolorowotorcikowo
Kaczka po pekińsku wg Pascal'a 274

niż w przepisie, kaczka była ładnie upieczona, ale zdarzały się jeszcze miejsca gdzie tłuszcz nie do końca się wytopił, mimo, że przed pieczeniem kaczkę ponakłuwałam w najbardziej tłustych miejscach. W trakcie pieczenia co 30 minut ptaka odwracałam. Może tak to wygląda, ale skórka nie jest spalona - to marynata. Warto upiec - smaczne! Zacznijcie przygotowania w piątek, a kaczka będzie gotowa

Stare Gary
Szynka wieprzowa z puree z selera z czipsami z pietruszki i buraków 142

kroimy w dość cienkie plasterki ale też bez przesady jeśli będą za cienkie spalą się (wiem bo próbowałam swoja obieraczką do ziemniaków otrzymać plasterki ale po próbie ich usmażenia okazały się za cienkie). Z burakami postępujemy analogicznie. Jeśli nie chcemy się bawić w smażenie na głębokim tłuszczu, a ja nie chce, to możemy użyć frytkownicy. Nagrzewamy

Piekielna Kuchnia Pati
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 150

czosnek- na naszą patelnie na której opiekaliśmy mięso dolewam wodę dokładnie wymieszam z tłuszczem i całość zalewam nasze mięso z warzywami.- do nagrzanego piekarnika do 190 stopni wkładam naczynie i piekę ok 1 godzinyco jakiś czas zaglądam i przykrywam folią aluminiową, aby warzywa nam się nie spaliły- długość pieczenia zależy także od naszego piekarnika i rodzaju mięsa ,  trzeba spróbować

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania