spalenie tłuszczu - 202 przepisów (strona:2/14)

Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa 203

przekładamy do garnka z bulionem.   Nigdy przenigdy nie smażymy sproszkowanej papryki w gorącym tłuszczu! Papryka ma w sobie cukier – jeśli wrzucicie sproszkowaną paprykę na cholernie gorący tłuszcz ona się po prostu spali a nie usmaży – zmieni kolor na bardzo ciemny, prawie czarny, zrobi się gorzka – jak przepalony karmel. Zawsze przed jej dodaniem patelnię z zawartością zdejmujemy z ognia, zawartość

Karo in the Kitchen
Domowe masło orzechowe 153

produkt tłusty, ale znajdujące się w nim tłuszcze to niemal w całości nienasycone tłuszcze z grupy omega 6. Dobra wiadomość dla dbających o linię - tłuszcze zawarte w maśle orzechowym przyczyniają się do spalenia tkanki tłuszczowej, ponieważ masło to skarbnica kwasów oleinowych. Kwasy te skutecznie zapobiegają odkładaniu się tłuszczu w okolicach talii poprzez przyspieszone spalanie. Ponadto kwasy oleinowe to najlepsze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka z grilla 196

udajemy się na smaczny obiadek na łonie natury.Rozgrzewamy węgiel i na tacce układamy nasze kotlety z karkówki.Czosnek powinien leżeć na mięsie, aby się nie spalił.   Kiedy słyszymy nasze ulubione skwierczenie tłuszczu sprawdzamy stopień zrumienieniamięsa na spodniej stronie i w razie potrzeby obracamy kotlety, pozostawiając czosnekna wierzchu.   Karkówka nie lubi intensywnego ognia, tylko średni  żar

Maminek kulinarny
Pączki z konfiturą różaną, cytrynowym lukrem i migdałami 241

stopni (użyłam termometru cukierniczego, który pomógł mi utrzymać stałą temperaturę przez cały proces smażenia). Temperatura smażenia pączków jest bardz ważna jeśli będzie zbyt niska pączki nasiąkną tłuszczem i będą niesmaczne, jeśli zbyt wysoka spalą się z zewnątrz, a wewnątrz będą surowe. Kiedy olej jest rogrzany, wkładamy do niego kilka pączków (w zależności od wielkości rondla) i smażymy z każdej strony(...)reguły po ok. 2 min smażenia pączki same przekręcają się na drugą stronę, jeśli tak się nie stanie trzeba ję przekręcić manualnie :) Usmażone pączki układamy na papierze, aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe polewamy lukrem zrobionym poprzez wymieszanie cukru pudru z sokiem cytryny i ewentualnie odrobiną gorącej wody. Na końcu posypujemy płatkami migdałów lub skórką pomarańczową. Smacznego

DefinicjaSmaku
Pączki nadziewane kajmakiem i obtaczane w cynamonowym cukrze 256

stopni (użyłam termometru cukierniczego, który pomógł mi utrzymać stałą temperaturę przez cały proces smażenia). Temperatura smażenia pączków jest bardz ważna jeśli będzie zbyt niska pączki nasiąkną tłuszczem i będą niesmaczne, jeśli zbyt wysoka spalą się z zewnątrz, a wewnątrz będą surowe. Kiedy olej jest rogrzany, wkładamy do niego kilka pączków (w zależności od wielkości rondla) i smażymy z każdej strony(...)reguły po ok. 2 min smażenia pączki same przekręcają się na drugą stronę, jeśli tak się nie stanie trzeba ję przekręcić manualnie :) Usmażone pączki układamy na papierze, aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem (najlepiej cukier i cynamon umieścić w małym kielichu blendera i miskować kilkadziesiąt sekund). Na końcu przy pomocy szprycy nadziewamy pączki masą krówkową

DefinicjaSmaku
Domowe masło orzechowe 193

czasu zbierając grudki osiadające na ściankach pojemnika. W przypadku blenderów o słabszej mocy, warto co kilka minut robić przerwy w miksowaniu, by nie przegrzać lub nie spalić urządzenia. Podczas blendowania orzeszki zaczną puszczać tłuszcz, dzięki czemu z każdą minutą blendowanie będzie szło sprawniej! Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji masło orzechowe przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce. Smacznego

Moje Qulinaria
pieczona karkówka z sosem pieczarkowym 239

ząbków czosnku. Czosnek należy "włożyć" w środek pieczeni, ponieważ w inaczej w trakcie pieczenia przypali się i zamiast jego aromatu,  będziemy czuli woń ( niezbyt atrakcyjną), spalonego czosnku. Następnie karkówkę układamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę

Miód i pieprz
Tłuszcze 164

powinno pochodzić właśnie z tłuszczów. Należy przy tym zwrócić uwagę na to, iż organizm nie może otrzymywać więcej energii niż jest w stanie spalić. Prowadzi to do zachwiania równowagi żywieniowej co prowadzi do odkładania się tłuszczu w postaci tkanki tłuszczowej. Prawidłowe trawienie tłuszczów przebiega w obecności wystarczającej ilości węglowodanów. Ich brak lub niedostatek jest powodem niecałkowitego spalania tłuszczów i odkładanie

NaKońcuJęzyka
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym 233

troszkę masła, rozgrzej je podsmażaj na maśle plastry wołowiny - nie rób tego długo, tylko do zamknięcia się mięsa z obu stron, nie spal masła Cebulka z odrobiną soli z czasie podsmażania. Plastry wołowiny podsmażanie w tłuszczu po cebuli. podsmażone plastry przełóż do szybkowaru pozostały na patelni tłuszcz rozcieńcz z odrobiną ciepłej wody i przelej do szybkowaru - zrób to tylko

Szybko Szybkowar
Placki kukurydziane 188

mokre składniki: maślankę/kefir, puree, jajka i wanilię.Do suchych składników wlewamy mokre. Wszystko dobrze miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu na małym ogniu, aby placki się nie spaliły. Na zwykłej patelni można smażyć na małej ilości oleju rzepakowego. Podawać z miodem, golden syropem, syropem klonowym, ulubionym dżemem, posypane cukrem pudrem lub czymkolwiek

UgotujmyTo.pl
Ruch to podstawa! 290

którego będziemy mogli dowiedzieć się jak długo jeździmy, jaki dystans przebyliśmy, ile kalorii spalimy w ciągu godziny jazdy z aktualną prędkością, ile kalorii spaliliśmy podczas całej wycieczki oraz ile to gram tłuszczu. Dobrym pomysłem jest też zapisanie się na zajęcia np. aerobik, zumba itp. Pomocne na samym początku przy spalaniu tkanki tłuszczowej są ćwiczenia aerobowe (z reguły są tak skonstruowane

All My Fit Life
potrawka cielęca z zielonym groszkiem 173

dwie, cztery godziny. Do  dużego rondla (o grubym dnie i z przykrywką) wkładamy dwie łyżki smalcu, dodajemy łyżkę słodkiej papryki ( przy dodawaniu papryki tłuszcz nie może być zbyt gorący ponieważ papryka się spali), mieszamy i zwiększamy ogień, a następnie z każdej strony obsmażany kawałki cielęciny ( wcześniej wyjętą z lodówki i oproszoną łyżką mąki) Przesmażone mięso wyjmujemy z rondla ( przekładając

Miód i pieprz
Pączki pyszne. 197

ciasto krótko wyrobić i podzielić na 20 równych kuleczek ,formujemy je w dłoniach i odstawiamy pod przykryciem na kolejne 0,5 godziny . Smażymy w głębokim tłuszczu na niewielkiej mocy palnika,aby nam się nie spaliły z obu stron po około 2,3 minuty . Ja wkładam po 3 pączki ,przykrywam pokrywką na 2 minuty , odkrywam i przewracam na drugą stronę już

Ladylaura.
Sałatka na noc 219

ponieważ jest lekka i zdrowa więc nocą została spalona przez organizm. Takie lekkie sałatki bardzo lubię zajadać np. po bieganiu gdy trzeba dostarczyć organizmowi spalonych kalorii aby nadal mógł dobrze funkcjonować i spalać tłuszcz. Zapraszam na sałatkę spalającą tłuszcz. Sałatka na noc. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ZUPA SZPARAGOWA – KREM/PRZECIERANA – 4,75 zł 218

tylko, aby odciąć główki szparag, które wrzucimy do wywaru dopiero pod koniec. 2. PRZESMAŻENIE SZPARAG (7 min): na patelnię wrzucamy sklarowane masło (normalne wam się spali), jeśli go nie macie, wlejcie nieco oleju. Kiedy tłuszcz się nagrzeje, dodajcie szparagi i obsmażcie je do lekkiego przyrumienienia. Kiedy będą gotowe, przerzućcie do garnka, w którym będziecie gotować zupę. 3. ZIEMNIAKI

Nerds Kitchen

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję