spalenie tłuszczu - 202 przepisów (strona:2/14)

Prażona cebulka 97

patelni rozgrzej olej. Wsyp cebulę i smaż aż będzie złota często mieszając. ( olej powinien zakrywać cebulę oraz nie może być bardzo mocno rozgrzany wtedy cebula się spali). Cebulkę odcedź z tłuszczu i przełóż na ręcznik papierowy do odsączania. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Schab z dzika na sianie 95

schabu z dzika 4 owoce jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki łyżeczka siekanego rozmarynu, garść siana do spalenia 5 owoców jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, tłuszcz do smażenia, garść siana do wyłożenia brytfanki, 3 gruszki, 2 płatki anyżu gwiaździstego, 1/2 laski cynamonu,  2 goździki, wino czerwone wytrawne, 3 łyżki masła(...)Zdjąć z ognia i dodać zimne masło, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć. Pieprz i jałowiec utłuc lub grubo zmielić. Obtoczyć w nim mięso. Siano spalić, mięso obtoczyć w popiele, obsmażyć ze wszystkich stron na tłuszczu – ja użyłam smalec z gęsi. Na dnie brytfanki ułożyć siano, na nim położyć obsmażone mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około

królestwo garów
Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa 175

przekładamy do garnka z bulionem.   Nigdy przenigdy nie smażymy sproszkowanej papryki w gorącym tłuszczu! Papryka ma w sobie cukier – jeśli wrzucicie sproszkowaną paprykę na cholernie gorący tłuszcz ona się po prostu spali a nie usmaży – zmieni kolor na bardzo ciemny, prawie czarny, zrobi się gorzka – jak przepalony karmel. Zawsze przed jej dodaniem patelnię z zawartością zdejmujemy z ognia, zawartość

Karo in the Kitchen
Domowe masło orzechowe 127

produkt tłusty, ale znajdujące się w nim tłuszcze to niemal w całości nienasycone tłuszcze z grupy omega 6. Dobra wiadomość dla dbających o linię - tłuszcze zawarte w maśle orzechowym przyczyniają się do spalenia tkanki tłuszczowej, ponieważ masło to skarbnica kwasów oleinowych. Kwasy te skutecznie zapobiegają odkładaniu się tłuszczu w okolicach talii poprzez przyspieszone spalanie. Ponadto kwasy oleinowe to najlepsze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka z grilla 172

udajemy się na smaczny obiadek na łonie natury.Rozgrzewamy węgiel i na tacce układamy nasze kotlety z karkówki.Czosnek powinien leżeć na mięsie, aby się nie spalił.   Kiedy słyszymy nasze ulubione skwierczenie tłuszczu sprawdzamy stopień zrumienieniamięsa na spodniej stronie i w razie potrzeby obracamy kotlety, pozostawiając czosnekna wierzchu.   Karkówka nie lubi intensywnego ognia, tylko średni  żar

Maminek kulinarny
Pączki z konfiturą różaną, cytrynowym lukrem i migdałami 212

stopni (użyłam termometru cukierniczego, który pomógł mi utrzymać stałą temperaturę przez cały proces smażenia). Temperatura smażenia pączków jest bardz ważna jeśli będzie zbyt niska pączki nasiąkną tłuszczem i będą niesmaczne, jeśli zbyt wysoka spalą się z zewnątrz, a wewnątrz będą surowe. Kiedy olej jest rogrzany, wkładamy do niego kilka pączków (w zależności od wielkości rondla) i smażymy z każdej strony(...)reguły po ok. 2 min smażenia pączki same przekręcają się na drugą stronę, jeśli tak się nie stanie trzeba ję przekręcić manualnie :) Usmażone pączki układamy na papierze, aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe polewamy lukrem zrobionym poprzez wymieszanie cukru pudru z sokiem cytryny i ewentualnie odrobiną gorącej wody. Na końcu posypujemy płatkami migdałów lub skórką pomarańczową. Smacznego

DefinicjaSmaku
Pączki nadziewane kajmakiem i obtaczane w cynamonowym cukrze 227

stopni (użyłam termometru cukierniczego, który pomógł mi utrzymać stałą temperaturę przez cały proces smażenia). Temperatura smażenia pączków jest bardz ważna jeśli będzie zbyt niska pączki nasiąkną tłuszczem i będą niesmaczne, jeśli zbyt wysoka spalą się z zewnątrz, a wewnątrz będą surowe. Kiedy olej jest rogrzany, wkładamy do niego kilka pączków (w zależności od wielkości rondla) i smażymy z każdej strony(...)reguły po ok. 2 min smażenia pączki same przekręcają się na drugą stronę, jeśli tak się nie stanie trzeba ję przekręcić manualnie :) Usmażone pączki układamy na papierze, aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem (najlepiej cukier i cynamon umieścić w małym kielichu blendera i miskować kilkadziesiąt sekund). Na końcu przy pomocy szprycy nadziewamy pączki masą krówkową

DefinicjaSmaku
Domowe masło orzechowe 153

czasu zbierając grudki osiadające na ściankach pojemnika. W przypadku blenderów o słabszej mocy, warto co kilka minut robić przerwy w miksowaniu, by nie przegrzać lub nie spalić urządzenia. Podczas blendowania orzeszki zaczną puszczać tłuszcz, dzięki czemu z każdą minutą blendowanie będzie szło sprawniej! Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji masło orzechowe przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce. Smacznego

Moje Qulinaria
pieczona karkówka z sosem pieczarkowym 210

ząbków czosnku. Czosnek należy "włożyć" w środek pieczeni, ponieważ w inaczej w trakcie pieczenia przypali się i zamiast jego aromatu,  będziemy czuli woń ( niezbyt atrakcyjną), spalonego czosnku. Następnie karkówkę układamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę

Miód i pieprz
Tłuszcze 135

powinno pochodzić właśnie z tłuszczów. Należy przy tym zwrócić uwagę na to, iż organizm nie może otrzymywać więcej energii niż jest w stanie spalić. Prowadzi to do zachwiania równowagi żywieniowej co prowadzi do odkładania się tłuszczu w postaci tkanki tłuszczowej. Prawidłowe trawienie tłuszczów przebiega w obecności wystarczającej ilości węglowodanów. Ich brak lub niedostatek jest powodem niecałkowitego spalania tłuszczów i odkładanie

NaKońcuJęzyka
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym 205

troszkę masła, rozgrzej je podsmażaj na maśle plastry wołowiny - nie rób tego długo, tylko do zamknięcia się mięsa z obu stron, nie spal masła Cebulka z odrobiną soli z czasie podsmażania. Plastry wołowiny podsmażanie w tłuszczu po cebuli. podsmażone plastry przełóż do szybkowaru pozostały na patelni tłuszcz rozcieńcz z odrobiną ciepłej wody i przelej do szybkowaru - zrób to tylko

Szybko Szybkowar
Placki kukurydziane 159

mokre składniki: maślankę/kefir, puree, jajka i wanilię.Do suchych składników wlewamy mokre. Wszystko dobrze miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu na małym ogniu, aby placki się nie spaliły. Na zwykłej patelni można smażyć na małej ilości oleju rzepakowego. Podawać z miodem, golden syropem, syropem klonowym, ulubionym dżemem, posypane cukrem pudrem lub czymkolwiek

UgotujmyTo.pl
Ruch to podstawa! 259

którego będziemy mogli dowiedzieć się jak długo jeździmy, jaki dystans przebyliśmy, ile kalorii spalimy w ciągu godziny jazdy z aktualną prędkością, ile kalorii spaliliśmy podczas całej wycieczki oraz ile to gram tłuszczu. Dobrym pomysłem jest też zapisanie się na zajęcia np. aerobik, zumba itp. Pomocne na samym początku przy spalaniu tkanki tłuszczowej są ćwiczenia aerobowe (z reguły są tak skonstruowane

All My Fit Life
potrawka cielęca z zielonym groszkiem 140

dwie, cztery godziny. Do  dużego rondla (o grubym dnie i z przykrywką) wkładamy dwie łyżki smalcu, dodajemy łyżkę słodkiej papryki ( przy dodawaniu papryki tłuszcz nie może być zbyt gorący ponieważ papryka się spali), mieszamy i zwiększamy ogień, a następnie z każdej strony obsmażany kawałki cielęciny ( wcześniej wyjętą z lodówki i oproszoną łyżką mąki) Przesmażone mięso wyjmujemy z rondla ( przekładając

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania