Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym
Bitki wołowe - pyszne, klasyczne danie kuchni polskiej. Tradycyjnie plastry wołowiny powinno się delikatnie rozbić. Ja się nie narabiam, a i tak po niecałym kwadransie zajadam się kruchym, idealnie ugotowanym mięskiem. Z wywaru, w którym gotowały się bitki, przygotowuję wyśmienity sos, aromatyzowany czarnym pieprzem oraz cebulą. Bitki wołowe z czarnym pieprzem i cebulą. Składniki ok. 1 kg chudego antrykotu wołowego lub innego kawałka mięsa wołowego np. z udźca, usuń błony i tłuszcz 2 śred... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szybko Szybkowar
Autor
szybkoszybkowar
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zdrowe, zdrowe przepisy, mięso, wołowina, mielone, sosy, sok, ziemniak, ciekawe przepisy, kapustą, surówka, ziemniaki, kapusta kiszona, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty, mięso mielone, sos do mielonego , dania na gorąco, surówka ze świeżej kapusty, dania bez mięsa
Inne przepisy z Szybko Szybkowar
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję