spaghetti - 5596 przepisów (strona:273/374)

SUSZONE POMIDORY 271

Podstawą suszonych pomidorów są najlepiej podłużne, dojrzałe, gruntowe pomidory. Pomidory suszone zalane oliwą są używane przeze mnie bardzo często. Dodaję je do wielu dań min.do spaghetti,  past do smarowania ( np. z avocado), sałatek, kanapek. Jest przy nich trochę pracy-ale warto! Najlepiej suszyć je na słońcu... ale z nim w naszym klimacie różnie bywa. Można w suszarce do grzybów

potrawyregionalne
CUKINIA I BAKŁAŻAN W POMIDORACH DO SŁOIKÓW 334

Bakłażan i cukinia idealnie nadają się do  gulaszy, mięs, spaghetti i przeróżnych sosów. W lato wykorzystuję je bardzo często. Niestety w zimie brakuje mi ich bardzo. Postanowiłam więc zamknąć te pyszne warzywa w słoiczkach  i rozkoszować się ich smakiem w zimowe dni. Pokroiłam je w kawałki i wymieszałam ze świeżymi pomidorami. Warzywa można też po wyjęciu ze słoiczka

potrawyregionalne
Szakszuka jesienna. Z dynią makaronową. 200

widelca rozdziel miąższ dyni makaronowej na nitki. Odważ 150 g, a pozostały miąższ wykorzystaj do innego dania, np. możesz skropić ją oliwą i podać z sosem pomidorowym jako dyniowe spaghetti. Zamiast dyni makaronowej możesz wykorzystać inny rodzaj dyni, np. piżmową. Usuń z dyni pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Piecz do miękkości, usuń skórkę i dodaj do szakszuki. Przygotowanie: Cebulę

Chilli Czosnek i Oliwa
Pełnoziarniste spaghetti z kurczakiem i burakiem naciowym 163

pełnoziarnistego spaghetti Lubella 2 udka 1 pomidor 130 g świeżych liści buraka naciowego 1 papryczka chili 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia pół łyżeczki majeranku pół łyżeczki oregano sól pieprz Udka umyć, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę na plasterki,czosnek posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i warzywa

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 208

mąką  i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i zagotować ciągle mieszając. Pulpety krótko obsmażyć dookoła i wrzucić do  sosu. Gotować ok 10 -12 min. delikatnie mieszając. Makaron spaghetti ugotować al'dente, odcedzić, do garnka z makaronem przelać sam sos, wymieszać, Podzielić na porcje , następnie rodzielić pulpeciki

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z cukiniowym gulaszem 181

spaghetti 300 g mięsa wieprzowego 1 cukinia ok 400 g 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy szczypta chili woda lub rosół do podlania tłuszcz do smażenia Mięso pokroić w kostkę, przysmażyć razem z cebulą. Podlać rosołem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem aż do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną na półtalarki cukinię i jeszcze przez 10 min poddusić. Gulasz podawać

Gotowanie jest łatwe
Surówka z kiszonej kapusty 168

marchewka - 1 duże jabłko - 2 płaskie łyżki cukru - 1/4 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu - 2 łyżki oleju. Kapustę przesiekać aby długie nitki nie ciągnęły się nam jak spaghetti podczas jedzenia. Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach tarki, jabłuszka na grubszych. Zaprawić cukrem, solą, pieprzem i olejem. Wymieszać.  Odstawić na 5 minut aby się smaki przeniknęły. Zdjęcia potraw

kawawszklance
Tydzień włoski w LIDL Polska od 19 pazdziernika – DOLCE VITA w zasięgu ręki 206

słońca, jedzenia, dobrego towarzystwa i krystalicznie czystego morza. Kuchnia włoska, to kuchnia , która trzyma się swojej kultury, nie przekupiona przez fast foody, nie zjedzona i wyparta przez hamburgery. Słynne spaghetti, lasagne, pizza zachowały swoje "ja" i zostały na stałe wpisane do jadłospisów wszystkich kuchni świata. Kuchni włoskiej nie można nie lubić. Nie można jej nie kochać. Nie można

Z Kuchni Do Kuchni
Spaghetti z lekko pikantnym sosem pomidorowym z wołowiną 243

oliwek 1 cebula, drobno posiekana 500 g mielonej wołowiny 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, świeżo mielony pieprz kilka listków świeżej bazylii Do podania: makaron spaghetti CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pomidory w skórce , kawałek papryczki (bez pestek) i czosnek wrzucamy do misy blendera i miksujemy kilka minut. Przelewamy do małego garnuszka i gotujemy

My Culinary Art
Co jest w tej torebce? Jak powstają produkty suche do gotowania marki Knorr. 179

Żywności i Organizacji Produkcji Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Szef kuchni Knorr Piotr Murawski przygotował zestaw suszonych składników, które tworzą Fix Spaghetti Napoli, udowadniając zgromadzonym, że w torebce znajdują się głównie suszone warzywa, zioła i przyprawy. Na Polu Doświadczeń Knorr wszyscy uczestnicy mogli sprawdzić swoją wiedzę nt. żywności i żywienia, przygotować swoje

SzczyptaSmaQ
Klopsiki w kremowym sosie musztardowym 222

kuminu 0,5 lyzeczki przyprawy garam masala  duza szczypta pieprzu kajenskiego olej do smazenia 1 duza cebula 200g serka Filadefia 2 lyzeczki musztardy pelnoziarnistej mleko (ewentualnie woda) spagetti Przygotowanie: Cebule zetrzec na tarce o malych oczkach, czosnek przecisnac przez praske (Chodzi o to, aby powstawla papka, a kawalki cebuli nie bylywyczuwalne w gotowych klopsikach). Cebule z czosnkiem polaczyc

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #7 199

którego dnia, dzięki temu nie będę miała problemu z wymyślaniem i z brakiem jakichś składników ;) To chyba dobry pomysł, prawda? Śniadanie: Serek wiejski z ziołami, pomidorki koktajlowe Lunch: Spaghetti bolognese Smacznego

Codzienne Gotowanie
Spagetti z tuńczykiem i rukolą 268

potrzebny na jego zrobienie, ogranicza się  do czasu gotowania makaronu;) Jestem pewna, że dla wielu z Was takie szybkie danie to idealne rozwiązanie. Składniki : 200g makaronu spagetti 200g tuńczyka w oleju sok z 1 cytryny 1 ząbek czosnku kilka łodyg grubego szczypioru (dymki) szczypta płatków chili 1-2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami 255

przygotować danie z jednego przepisu, jest to bardzo prosty, ale jednocześnie niesamowicie smaczny makaron z przepisu Jamiego Olivera . Jeżeli jesteście ciekawi naszej interpretacji tego dania to zapraszam: Składniki : 200g spaghetti (w oryginale bucatini) 1-2 ząbki czosnku 1 duża papryczka chili 2 fileciki anchovy 200g pomidorków wiśniowych puszka tuńczyka w oleju (180g) 1 łyżka drobnych kaparów sok z połowy cytryny

Codzienne Gotowanie
Wino .. makaron .. czyli spotkanie Malma 198

schłodzone, czerwone za to w temperaturze pokojowej.  Ale co tam wina ;) jednym z dań które zostało nam podane a ja się w nim zakochałam od razu to było Spaghetti z gorgonzolą szpinakiem i orzechami .. odlot !      A z makaronowych ciekawostek wiecie, że makaronu Malma nie da się rozgotować i zawsze zostaje al dente.  Było smakowicie ! dziękuję

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania