spaghetti - 5367 przepisów (strona:271/358)

Spaghetti carbonara 326

Składniki: 400 g makaronu spaghetti 1 duża cebula 200 g boczku 4 żółtka 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki startego parmezanu do sosu + do posypania wedle upodobań sól i świeżo zmielony pieprz 250 g mascarpone 100 ml białego wina - opcjonalnie Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie przełożyć go do miseczki

The Sweet Damsel
Spaghetti z groszkiem i kozim serem 204

Makaron z groszkiem w kremowym sosie z koziego sera, kremówki i jogurtu. Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu spaghetti 25 g (2 plastry) wędzonego boczku 1 cebula dymka 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki białego wina 50 ml śmietany 30% 50 ml jogurtu naturalnego 1/4 bulionu warzywnego 100 g koziego sera kremowego 1 szklanka groszku, rozmrożonego skórka otarta

Moja Galeria Smaku
Makaron z wędzonymi szprotkami 147

wędzone szprotki pomidor makaron ( spagetti, świderki, kokardki ) natka pietruszki 2 ząbki czosnku mała cebula Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory sparzamy, ściągamy skórke i drobno kroimy. Dodajemy razem z rozdrobnionymi szprotkami do cebuli. Chwilę podsmażamy. Wrzucamy ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Podgrzewamy. 3 w 1 W ( 1 rok, skaza białkowa

Atlas Smaków
Pesto alla genovese 221

tylko, by wybrać te prażone, a nie smażone na tłuszczu i solone. Sprawdzą się też migdały, a nawet pestki słonecznika. Bazylia - do pesto użyjcie tej rosnącej w gruncie Pełnoziarniste spaghetti z pesto

W SMAK
Spaghetti 122

duża cebula (drobno posiekana) 1-3 ząbki czosnku (Zależy, jak bardzo lubicie czosnek) 1 puszka pomidorów bez skórki sól, pieprz bazylia, oregano, natka pietruszki przyprawa do mięsa mielonego makaron spaghetti oliwa starty parmezan  Wykonanie: Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażyć mięso, gdy się ładnie zarumieni wsypać drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie podsmażyć, dodać

The Sweet Damsel
Zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem 151

Składniki: Makaron penne 0,5 kg mięsa mielonego Kawałek żółtego sera Sos boloński, słodko kwaśny lub do spaghetti (ja używam często gotowego sosu ze słoiczka) 1 duża cebula Natka pietruszki Przyprawa do mięsa mielonego Sól i pieprz Łyżka oleju do smażenia 1-2 ząbki czosnku Przygotowanie: Makaron ugotować i odcedzić. Mięso mielone podsmażyć na oleju. Doprawić przyprawą do mięsa mielonego

The Sweet Damsel
Spaghetti bezglutenowe 218

wieprzowej i wołowiny ) 2 puszki pomidorów 2 cebule świeża natka pietruszki 3-4 ząbki czosnku (zależy od ich wielkości) łyżeczka bazylii suszonej oliwa z oliwek płaska łyżeczka cukru makaron spaghetti bezglutenowy parmezan sól i pieprz Przygotowanie: Do wrzącej i osolonej wody wrzucić makaron. Gotować go według czasu, który został podany na opakowaniu. Następnie odcedzić go i lekko przelać zimną wodą

The Sweet Damsel
Spaghetti z warzywnym sosem 142

Pyszny szybki obiad z makaronem bez glutenu  Pierwszy raz robiłam ale wyszło pysznie Składniki - 25 dag spaghetti gluten free san - 1 cukinia ok 30 cm - 1/2 dużego pora - 1 marchewka - 4 pomidory - kilka ziaren kolendry - szczypta gałki muszkatołowej - pieprz - sól - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 2 łyżki masła klarowanego - posiekane listki bazylii  Sposób przygotowania 1. - Cukinię i marchew zetrzeć

W królestwie smaków Beaty
Pomidory w sosie własnym 160

Krojone pomidory takie jak z puszki można użyć  Do  zup ,sosów ,farszów lub spaghetti   Składniki - pomidory mięsiste  Sposób przygotowania - Pomidory sparzyć obrać ze skórki usunąć pestki  -  Pokroić na małe kawałki zostawić w misce co jakiś czas przemieszać  aby puściły sok  - Przekładać do wyparzonych słoików pasteryzować 40 minut

W królestwie smaków Beaty
67. Makaron razowy z młodą marchewką i groszkiem cukrowym 211

się od swojej spiżarnianej koleżanki choćby słodszym smakiem. Osobiście ją uwielbiam i kupowałabym ją na kilogramy! Przepis na 3 porcje, 1 to ok. 343g = 329kcal . Składniki: - 150g makaronu razowego spaghetti (u mnie tricolore) - 5 dużych młodych marchwi - pół szklanki groszku cukrowego - 2 cebule - 1 papryka (najlepiej żółta - ładniej się komponuje, jednak ja na złość znalazłam tylko czerwoną) - 200g śmietany

Be Fit Be Strong
AROMATYCZNY MAKARON ZE WSTĄŻKAMI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI 205

masła 0,5 łyżeczki płatków chili 2 gałązki rozmarynu sól świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź Z nieobranej cukinii i obranej marchewki zrób "spaghetti" obieraczką do warzyw lub, jeśli taką posiadasz, obieraczką julienne . Środkowa część cukinii z pestkami nie będzie potrzebna. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek i podsmaż na niej przez

Słodko-Słony Świat Ilony
Spaghetti aglio, olio e frutti di mare czyli czosnek, oliwa i owoce morza 181

Włoch. To danie robi się błyskawicznie a smakuje wybornie. Popróbujcie koniecznie jeśli jeszcze nie znacie tak podanego makaronu. Tak podany makaron poprawia trawienie, podobno tak mawiają neapolitańscy lekarze. Spaghetti aglio, olio e frutti di mare czyli czosnek, oliwa i owoce morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa w stylu azjatyckim. 349

sojowego 1 listek laurowy 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka przyprawy do dań kuchni chińskiej 1 szczypta przyprawy 5 smaków sól makaron ryżowy lub inne kluseczki (ja ugotowałam makaron spagetti i pozostawiłam go w tej gorącej wodzie na jakieś 3 minuty, następnie odcedziłam, przez co był mięciutki i baaardzo nam w tej zupie smakował) kilka łyżek siekanego szczypiorku kilka listków

Rozpustne gotowanie
Pici z cukinią i bobem (pasta con zucchine e fave) 130

Blueberry Corner by "jagodzianka" Letnie, lekkie, sezonowe danie włoskiej kuchni. Przygotowuje je się tyle czasu ile gotuje się makaron pici (takie grubsze spaghetti) – … Przeczytaj cały artykuł Post Pici z cukinią i bobem (pasta con zucchine e fave) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Placuszki z brązowego ryżu i młodej kiszonej kapusty z pomidorowym sosem i warzywami 144

naturalnego po 100 g każda 200 g kapusty kiszonej (najlepiej młodej) 3 jajka 1/2 szklanki kaszy manny 1 łyżeczka ziaren kminku 1 łyżeczka ziół włoskich (do pizzy lub do spagetti) sól i pieprz do smaku Sos: 1 mała cebula, najlepiej młoda 3 ząbki czosnku 1 niewielka czerwona papryka 1 bardzo młoda cukinia ok. 200 g ugotowanego bobu 1/2 puszki kukurydzy

Czerwień i błękit