spaghetti - 5367 przepisów (strona:279/358)

963. Przemyć fasolę w omlecie & Kilka pomysłów na.... 174

nightskating ;) A was zostawiam dziś z kilkoma pomysłami na makarony i sałatki ;) Ostatnimi mój wymysł, bo awokado trzeba zużyć, bo obiad.. zaskoczył mnie tym jak smaczny wyszedł spaghetti w "sosie" z awokado, ze szpinakiem i pomidorkami, pieczony kurczak  Makaron noodle w miodzie i sosie sojowym, z pieczarkami i marchewką    kasza  kuskus, z pieczoną marchewką

More food, love and dreams
Zupa cytrynowa z kurczakiem 178

selera naciowego 250g piersi z kurczaka 2 cytryny 1,5 litra wody lub rosołu drobiowego ( tylko nie z kostki!!!) sól i biały pieprz 150g śmietanki 200g połamanego na kawałki spaghetti natka pietruszki do ozdoby W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy poszatkowaną szalotkę, marchew pokrojoną w talarki oraz cienko pokrojony seler a także pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę. Duśmy przez około

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Kalmary na makaronie z sepią z pianką cytrynową i konfitowane mini cebulki. Warsztaty w Centrum Kulinarnym 2 117

tego trzeba ją przygotować tuż przez podaniem potrawy.   Składniki: 1 kalmar, 4 mini cebulki, 1 cytryna, 50g masła, 20 ml białego wina, sól, pieprz, Makaron  tagiatelle lub spaghetti  zabarwiony sepią. Przygotowanie: Oczyszczonego kalmara opłukać pod wodą i pokroić w odpowiednie dla nas cząstki. Skropić sokiem z połowy cytryny i odstawiamy do ścięcia.  Makaron ugotować zgodnie

SzczyptaSmaQ
Spaghetti z tuńczykiem 144

cyklu dań 30 minutowych, to pobija rekordy... Danie idealne dla osób które lubią połączenie tuńczyka z makaronem i pomidorami...  Dla 2 osób Potrzebujemy: 250 - 300g spaghetti 1 puszka tuńczyka w oliwie 2 ząbki czosnku 1 łyżka odsączonych kaparów 1 świeża czerwona papryczka chili 1 mały pęczek natki pietruszki 8 czarnych oliwek 1/4 łyżeczki cynamonu 1 puszka krojonych pomidorów

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Przepis na… – Pollo a la puttanesca, czyli kurczęcy afrodyzjak 212

Pochodzenia nazwy potrawy nie wypada przybliżać. Ważne, że każda z nich ze względu na składniki, uchodzi za afrodyzjak. Spaghetti, penne czy kurczak podane w jednej z odmian sosu kierują łuk amora w stronę serc naszych wybranek…   Rozgrzewamy na patelni oliwę. Dodajemy pozbawioną kości i ścięgien pierś z kurczaka. Smażymy 3 minuty i obracamy na kolejne 3. Ponownie dodaemy

Bon Ton Italia
Makaron z warzywami i tofu 191

konsekwencja czynią mistrza :)  Dzisiaj przepis na makaron z warzywami i tofu. Składniki: dowolne warzywa, Wasze ulubione - świeże lub z mrożonki 200 g serka tofu makaron, najlepiej typu spaghetti, długie, cienkie nitki, np. chiński, soba, razowy,.. sos sojowy, sos rybny sezam, ew. siemię lniane chilli szczypior Wykonanie: Na patelnie przekładamy pokrojone warzywa, dolewamy trochę wody i gotujemy pod przykryciem przez

Taste Of My Day
Skrzydełka Pieczone z Miodem i Sosem Teriyaki podane z Ziemniakami z Majerankiem 147

lekkiego spieczenia skórki. ZIEMNIAKI: sól majeranek 4 ząbki czosnku olej Ziemniaki wyszorowałam pod bieżącą wodą i za pomocą maszynki do spiralnego cięcia warzyw pocięłam je na coś w stylu "spaghetti warzywnego". Ziemniaki przełożyłam do wysokiej teflonowej blachy posypałam solą, majerankiem, lekko polałam olejem i przemieszałam. Obrane ząbki czosnku zmiażdżyłam trzonkiem noża i powtykałam pomiędzy ziemniaki. Piekłam tak jak opisałam wyżej

Blondynka Gotuje
Wstążki z pesto rukolowo - bazyliowym z amarantusem. 230

jajeczne od Makarony Polskie . Przede wszystkim dla mnie ma znaczenie to, czy mój 10cio miesięczny Oskarek będzie mógł sobie z odpowiednim kształtem makaronu poradzić. Wstążki to idealna alternatywa dla spaghetti, które jest za długie dla takiego malucha, wstążki w tym wypadku wypadają idealnie, z resztą popatrzcie sami na Jego minę na końcu postu ;) Na porcję dla mamy i maluszka potrzebujemy

MamaOskarka
Spaghetti oraz pesto z rukoli i smażona mozzarella 203

Składniki: 200 gram makaronu spaghetti 100 gram rukoli 4 łyżka słonecznika 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku sól i pieprz 1 paczka mozzarelli jajko 2 łyżki bułkę tartą 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Na patelnie dodajemy 2 łyżki oliwy wsypujemy słonecznik, porażamy. Do naczynia wrzucamy  rukolę, uprażony słonecznik, czosnek oraz resztę oliwy, przyprawy i 3 łyżki wody

kgwjanczewo
Akademia na Różanej 79

ośmiornicę a tu… delikatna, wspaniała… i ta salsa. Idealnie skomponowane smaki – granat, rodzynki, kapary, orzeszki pinii… a i jeszcze delikatne, kruche krążki czerwonej cebuli. Wspaniała przystawka.  Następnie otrzymaliśmy „Spaghetti carbonara” (35 zł) . Sos ze śmietaną – ja wolę bez śmietany ale chyba u nas przyjęło się, że carbonara musi być ze śmietaną. I tu mogę się „przyczepić” – jak dla mnie

królestwo garów
"paszteciki" z pieczarkami, w makaronie 92

pieczarek, 2 cebule, 2 - 3 łyżki oleju, sól, szczypta cukru, 100 g orzechów włoskich łuskanych, 100 g sera żółtego drobno startego, 200 g spaghetti , olej do głębokiego smażenia. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na oleju dodając szczyptę  cukru i soli. Następnie dodać pieczarki. Podsmażyć aż wyparuje cały płyn. Orzechy zmiksować, następnie dodać pieczarki

królestwo garów
szparagi 116

jakami przepiórczymi i sosem z mango sałatka ze szparagów z pitahayą i orzechami sałatka z kaczka i szparagami   sałatka z wędzonego łososia ze szparagami   sałatka ze szparagami spaghetti z krewetkami i szparagami   warzywa w tempurze szparagi z grilla szparagi z jajkami eklerkami szparagi z jajkami po benedyktyńsku zupa krem ze szparagów z truskawkami

królestwo garów
Spaghetti ze świeżą botwinką w sosie z bryndzy ze świeżymi borówkami 86

Danie przygotowane podczas warsztatów w Jung & Lecker a stworzone przez Oliwię Bernady. 250g spaghetti, jeden pęczek botwinki, jeden duży ząbek czosnku, 100ml śmietany kremówki, 125g bryndzy, 75g borówek świeżych amerykańskich, oliwa, sól, pieprz, Botwinkę posiekać. Czosnek pokroić w plasterki. Na oliwie podsmażyć botwinkę, dodać czosnek, wlać śmietanę, dodać pokruszoną bryndzę. Redukować przez ok. 2 minuty. Dodać sól i pieprz

królestwo garów
PESTO Z RUKOLI (VEGAN) 178

pieprzem umieszczam w kielichu blendera i miksuję na gładką masę, dolewając cienkim strumieniem  stopniowo oliwę - jej ilość zależy od naszych upodobań dot. konsystencji, Podaję z gorącym makaronem, najlepiej spaghetti. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki