Składniki, 4 porcje: ok 400 - 500 g tuńczyka w zalewie 1000 g przecieru pomidorowego 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 500 g makaronu spaghetti sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek. Dodać przecier pomidorowy, gotować
cooklifepodziękować wszystkim za udział i Wasze wspaniałe spojrzenia na włoską kuchnię. Wybór był bardzo trudny a wybór konieczny. Oto zwycięski tekst: "Kuchnię włoską kocham za makarony i sosy! Uwielbiam spaghetti, lasagne, cannelloni, ravioli i oczywiście pizze! Na dodatek moi teściowie wiele lat temu wyemigrowali do Włoch, mieszkają w Bolonii i również uwielbiają włoską kuchnię. Chciałabym dorównać mojej teściowej która robi
Szefowa kuchnigotować bo Oni są odpowiedzialni za obiad. Przyszli z różami , siatą zakupów i pogonili z kuchni ( wnuki z ,, dodatkami,, tzn. chłopakiem wnuczki i ich siostrą przyrodnią ). Przygotowali spaghetti carbonara w ilości jak dla włoskiej rodziny ( starczyło by zabrali jedną porcję na wynos i nam zostawili 2 porcje na zaś potem ). Potem było jeszcze pyszne ciasto czekoladowe. Pozmywali po gotowaniu
Buniabaje w kuchniprostocie. Dziś przygotowałam go po raz pierwszy w domu. Do pełni szczęści brakuje mi tylko słonecznego tarasu na którym mogłabym je skonsumować i kieliszka wina. Składniki 400 g makaronu spaghetti biała cebula 2-3 ząbki czosnku 800g pomidorów (poza sezonem mogą być z puszki) 4 filety anchois papryczka chili w całości 10 szt. czarnych lub zielonych oliwek 2 łyżki kaparów
Pyry na GazSkładniki: 300g grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, maślaki itp) ½ czerwonej cebuli łyżka masła klarowanego 200ml słodkiej śmietanki 100ml białego wina sól biały pieprz oliwa z oliwek makaron pełnoziarnisty spaghetti natka pietruszki Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i skropić oliwa z oliwek. Grzyby oczyścić, umyć. Jeśli są duże przekroić na pół. Przesmażyć na suchej patelni aż odparują
Pyry na GazPogoda nas dzisiaj rozpieszcza :) Szkoda zatem, pół dnia siedzieć w kuchni. Szybki smaczny posiłek, a później rower, albo spacer. Polecam wam wszystkim takie rozwiązanie. SKŁADNIKI: 250 g makaronu spaghetti 100 g wędzonego boczku 125 ml śmietanki 30 % 50 ml białego wina (wytrawnego) 1 żółtko 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno startego sera grana padano świeża
Kuchnia w opałachbiegusiem do pracy. Pocieszające jest to, że ten tydzień skracam do czwartku, bo potem wyczekiwane 3 dni wolnego :) . Zatem zapraszam dziś na pyszny obiad. SKŁADNIKI: 250 g trójkolorowego makaronu spaghetti na klopsiki 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 czerstwa bułka (namoczona w mleku i odsączona) 1 średnia cebula (pokrojona w drobną kostkę) 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę
Kuchnia w opałachChyba niewiele osób nie lubi spaghetti,a w szczególności z sosem bolognese. Dzisiaj polecam klasyczne z pomidorami i mielonym mięsem. SKŁADNIKI 30 dag. mielonego mięsa wołowego lub drobiowego 2/2 kg pomidorów lub pomidorów z puszki 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii szczypta cynamonu sól do smaku
W kuchennym oknie Ewyposzedł do druku. Działo się to dwa lata wcześniej niż Grażka objawiła światu kotlet z kostki rosołowej. Na początku tatar z parówek mnie zadziwił, a potem przypomniałam sobie spaghetti, jakie jadłam na studiach. Podły makaron, mielonka najpodlejsza i przecier pomidorowy. Więc tatar z parówek przy tym to mały miki. Teraz takie czasy, że wszyscy spożywają tylko consome i tarty
ladykitchenwiększość, we wszystkich potrawach lubi mieć mięso. Myślę, że to danie jest kompromisem dla mojej miłości do warzyw a jego miłości do potraw z mięsem. Składniki: 100 gram makaronu spaghetti- u mnie bezglutenowy makaron, kukurydziany 300 gram mielonego mięsa z indyka sól pieprz zioła prowansalskie, oregano oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów (w sezonie 3-4 świeże pomidory) 1/2 czerwonej
Mango Papajakoniec dodajemy sól, świeżo zmielony pieprz oraz cukier. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 10 minut. W ten sposób przygotowany sos można podawać do gołąbków, ryby po grecku, spaghetti, ale najbardziej rewelacyjna jest jajecznica na pomidorach. Smacznego
kgwjanczewocebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną
Moja smaczna kuchniaDziś przedstawiam Wam przepis na pyszny sos słodko - kwaśny, jeden z bardziej lubianych przez mojego mężczyznę :)) składniki: makaron spaghetti ( oczywiście możecie wybrać inny) 2 cebule 1 duża marchew pół dużej czerwonej papryki 2 piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek sos: ok 1 szklanki wody nie cała łyżka mąki ziemniaczanej ( wszystko zależny od tego jak gęsty sos lubicie
Cukier&PuderSpaghetti bolognese to chyba jedna z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej. Dane łatwe w wykonaniu i bardzo sycące. Ale robiliście je z dodatkiem sera feta? Jeśli jeszcze nie, to już zabierajcie się do gotowania, aby przekonać się dlaczego to takie smaczne! SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 1-2 łyżki ketchupu (przepis --> TUTAJ ) 1 ząbek
Zofianamarchewki i kukurydzy. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego papryka mielona 2 marchewki 1/2 puszki kukurydzy sól pieprz 1/2 łyżeczki cynamonu olej makaron chiński (nie miałam, więc użyłam spaghetti) SOS 1/2 szklanki wody 2-4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego (lub octu jabłkowego) 1-2 łyżki oleju 1 cm kawałek imbiru 1-2 ząbki czosnku
Zofiana