spaghetti - 5367 przepisów (strona:287/358)

Moje pesto 142

stałe, nie przepadam za mocno płynnym. Czego nauczyłam się też w Bakery to tego, że pesto je się z makaronem penne lub tagliatelle, smakuje o niebo lepiej niż ze spaghetti.  Jakie jest moje pesto? Właśnie takie, jakiego oczekiwałam - każdy kęs to eksplozja smaku. Takie, którego resztki wybiera się bagietką, aby nawet odrobina się nie zmarnowała. Takie, które wprawia domowników

Gotowanie to kochanie
Potrawy wegetariańskie 233

Parmigiana z patisonów Fasola w sosie pomidorowym Turecka pasta z bakłażana Gulasz warzywny po hiszpańsku Pasta z fasoli i fety Minestrone z młodych warzyw Omlet ze szparagami i miętą Spaghetti z pesto szparagowym Omlet z botwinką z Prowansji

Chilli Czosnek i Oliwa
Ryby i owoce morza 177

Zupa rybna Dorada pieczona po hiszpańsku Spaghetti z krewetkami Tunezyjska sałatka z tuńczykiem Pity z grillowaną rybą Empanadas z tuńczykiem Sos z tuńczyka i anchois Dorada pieczona z oliwą i czosnkiem

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1465

cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną

Moja smaczna kuchnia
Małże w pomidorach z natką pietruszki 148

trzymamy jeszcze pod przykryciem ok. 1 minuty. Mule wraz z sosem wykładamy na talerz, my jedliśmy je z bagietką, ale doskonale będą smakować również z makaronem np. typu spaghetti. Smacznego!   The post Małże w pomidorach z natką pietruszki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki ze szpinakiem w sosie pomidorowym 182

Później robimy zaklepkę z mąki i wody. Zaklepkę wlewamy do sosu i energicznie mieszamy trzepaczką, gotujemy około 5 minut. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem.  Klopsiki podajemy z makaronem spaghetti Klopsiki ze szpinakiem w sosie pomidorowym W dłoniach formujemy klopsiki z mięsa i szpinaku

Bon Appetit Małgorzaty
Dorsz w sosie cytrynowo-bazyliowym z kaparami na domowym makaronie 161

EMAKO. Sklep posiada bardzo duży asortyment akcesoriów kuchennych ale nie tylko. Kurier dostarczył mi zamówioną maszynkę na następny dzień, więc bardzo szybko :) w maszynce mogę robić lasagne jak i spaghetti o różnej szerokości i grupości. I od razu uruchomiły się piękne wspomnienia z dzieciństwa kiedy to moja mama czy babcia robiły makaron, a potem się suszył na wersalce w moim

Bon Appetit Małgorzaty
Makaron ze szpinakiem i mascarpone 313

lepiej do prawione czosnkiem i przyprawami , tym p yszniejsze! Składniki: makaron spaghetti lub inny dowolny (w porcji na dwie osoby) 250 g szpinaku (u mnie mrożony) 125 g serka mascarpone 3 ząbki czosnku (lub wedle uznania) 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Stawiamy wodę na mak aron, solimy i gotujemy. W międzyczasie przygotowujem y szpinak. 2 . Czosn

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem 4166

chociaż w pełni świadoma jestem, że sałatka ta byłaby o niebo zdrowsza, gdybym pozbyła się tego chińskiego makaronu :) W drodze wyjątku makaron z zupek chińskich można zastąpić np. makaronem spaghetti , chociaż wiadomo, że smak będzie troszkę inny. Sałatka ta idealnie spisze się jako sałatka na Sylwestra. Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem – Składniki: Zupki chińskie Vifon- 1 opak. złoty

Kulinarne Przeboje
pomidorowo - cukiniowy sos do makaronu 182

małe cukinie, lub 1 większa 3 łodygi selera naciowego  1/2 dużej cebuli 2-3 ząbki czosnku kawałek ostrej papryczki sól  pieprz oregano oliwa parmezan do posypania Spaghetti ok 200g przygotowanie cebulę pokroić w kostkę, seler obrać i pokroić na małe plasterki, cukinię pokroić w kostkę bez obierania, czosnek i papryczkę posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę , chwilę

Stare Gary
Pieczony łosoś w musztardzie ze szpinakiem 173

talerzu ryżu, makaronu lub ziemniaków do ryby czy mięsa (które z resztą jadamy bardzo rzadko). Oczywiście zdarza się, że łamię swoje zasady, bo nie wyobrażam sobie np. warzywnego spaghetti bez parmezanu i przymykam na to oko, dziś jednak powstrzymałam się od 'niezdrowego połączenia' :) Wam, oczywiście, w talerze zaglądać nie będę więc śmiało podajcie ryż, bo tutaj wspaniale pasuje wizualnie :) Polecam

Kraina Miodem Płynąca
Kuchnia śródziemnomorska w wersji wege. Recenzja książki. 199

oraz pieczywo, możemy zatem bez problemu żywić się wege od rana do nocy.  Większość to dania "oryginalnie" bezmięsne, jest też trochę mięsnych klasyków przerobionych na wersję wege, jak spaghetti z klopsikami tofu, czy szpinakowo-orzechowa lasagne. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem oraz krótkim wstępem. Bardzo podoba mi się przejrzysta lista składników, podana obok "cupsów" i "pint" w przyjaznych gramach

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowa mieszanka przyprawowa do sosu pomidorowego 161

Jesli jestescie fanami sosow pomidorowych,wielbicielami spagetti  ta mieszanka przypraw jest dla was.Wystarczy wymieszac kilka skladnikow,by pozniej blaskawicznie przygotowac pyszny,aromatyczny sos pomidorowy.Przyprawa ulatwi i przyspieszy przygotowanie wszystkich innych dan z uzyciem sosu pomidorowego : wszelkiej masci zapiekanek oraz sosow do dan rybnych i miesnych.Skladniki:1 lyzka nasion kopru wloskiego20 g czarnego pieprzu6 suszonych pomidorow 1 lyzka suszonego oregano1 lyzka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukiniowe spahgetti 118

ktore trzeba upolowac i sporo za nie zaplacic np.karczochy.Nie wszyscy moze wiedza,ze skromna cukinia ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia .Szczegolnie,gdy zjadana jest na surowo jak dzisiejsze spaghetti cukiniowe.Nie tylko doda nam zdrowia,ale bedzie prawdziwa ozdoba kazdego dania,bo wyglada cudnie,prawda? Na surowke najlepsze sa swieze i male owoce. Skladniki: 1-2 mlodziutkie cukinie 3 lyzki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pyszny ostry sos pomidorowy 131

Pomidory mojego Taty są bardzo smaczne. Dostałam od Niego sporo dojrzałych a nie zjedlibyśmy ich szybko, przerobiłam więc część i zrobiłam pyszny, ostry sos. Będzie super do spaghetti, lasagne czy też pizzy. Zresztą domowe przetwory są najlepsze a jeszcze jak są zrobione ze zdrowych warzyw to już po prostu jest super. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni