spaghetti - 5367 przepisów (strona:292/358)

Jego Wysokość Kabaczek. 180

Skóra zawsze jest twarda i raczej niejadalna ,natomiast miąższ delikatny  ,zielonobiały przez jasnożółty do pomarańczowego. Ciekawą odmianą jest kabaczek makaronowy ,którego miąższ po ugotowaniu wygląda jak spaghetti.  Jest to warzywo niskokaloryczne o niezbyt dużej wartości odżywczej ,ale wybornym smaku .Charakteryzuje się wspaniałą cechą  ,odkwasza organizm i sprzyja przemianie materii .Oprócz węglowodanów zawiera białko ,ciutek  tłuszczu ,wapń

Kulinarny karnet Christophera
Dorsz w nori z makaronem. 130

odstawić na 5 min., aż zmięknie i dobrze osączyć. Na talerzu ułożyć makaron, rybę usmażoną, ozdobić krążkami pora i wszystko polać sosem.  Jeżeli nie mamy makaronu somen ,używamy spaghetti

Kulinarny karnet Christophera
Bucatini z chayote i sosem miętowym. 320

Bucatini with chayote and mint sauce. Bucatini, znany również jako perciatelli, to spaghetti z dziurką. Składniki. 2 piersi z kurczaka 1 garść makaron bucatini 2 ząbki czosnku 2 łyżki natka pietruszki przyprawa do dań Kucharek pieprz 0,5 łyżeczki papryka słodka 10 dag mozzarella biała starta oliwa z oliwek Sos miętowy. zdeglasowany smak z upieczonej roladki 100 ml śmietana

Kulinarny karnet Christophera
SzpinakoweLOVE 360

połączeniu z makaronem- na taką też kombinację otrzymacie ode mnie przepis- makaron ze szpinakiem i kurczakiem. Pychota! SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ: 100g fileta z piersi kurczaka 40g makaronu pełnoziarnistego spaghetti 250g szpinaku(użyłam mrożonego) 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz 1 duży ząbek czosnku czosnek granulowany gałka muszkatołowa  liść laurowy ziele angielskie PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu

peanutbuttermonster
Makaron inaczej, czyli owocowe spaghetti 485

owoce i dostosować do swoich zachcianek. Cała porcja to 476kcal w tym 28,7g białka , 6,6g tłuszczu , 79,3g węglowodanów oraz 11,8g błonnika . SKŁADNIKI: 40g makaronu pełnoziarnistego spaghetti- przed ugotowaniem 155g gruszki- po obraniu 50g + 40g banana- po obraniu 100g twarogu chudego 10g mieszanki Słoneczne Pola cynamon imbir gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu

peanutbuttermonster
Spaghetti dla dzieci z łagodnym sosem pomidorowym /mięso 210

słoik 200 g brązowy cukier 2 łyżki woda  2 -3 szklanki sól do smaku majeranek, oregano wg uznania mąka do zagęszczenia sosu (użyłam skrobii ryżowej) 2 łyżki makaron spaghetti (użyłam kukurydzianego) pół paczki mozarella w kulkach lub rzodkiewki kilka szt. Przygotowanie: Rozgrzać na patelni około 3 łyżki oleju, wrzucić mielone mięso, mieszając rozgnieść aby nie było grudek. Podsmażyć

głodny alergik
Czerwone spaghetti z kawałkami pomidorów 119

Składniki: 2 porcje 100 makaronu spaghetti, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 100 g polędwiczki wieprzowej, 4 ząbki czosnku, 2 cebule szalotki, 2 łyżki sosu worcetershire, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony, świeża kolendra, 2 łyżki oleju rzepakowego, 10 oliwek zielonych z papryką, 2 plasterki sera żółtego, 4 mini suszone papryczki chili (do smaku) 2 pomidorki koktajlowe. Przygotowanie

Moniki Smakołyki
Sałatka z kurczakiem i dipem z koziego sera 206

Sałatka z kurczakiem i dipem z koziego sera Jakkolwiek niesympatycznie ten wstęp zabrzmi - nie lubię serów. Jedyna forma żółtego sera jaką toleruję to roztopiony na spaghetti czy pizzy, a białego na słodko w naleśnikach. Ach no i feta i mozzarella - te bardzo lubię :) W każdym razie pewnego dnia z chęci oswojenia tych białych serów (bo w końcu jakiś nabiał wypadałoby

Kraina Tysiąca Smaków
Spaghetti w gniazdach cukinii z aromatycznym anchois 171

Makaron można przygotować na wiele sposobów. Dziś proponuje mega aromatyczne spaghetti w oliwie, ziołach z anchois w gniazdkach z cukinii  skropionej sosem teriyaki...symfonia smaku dla podniebienia :) Składniki dla 4 osób: 25 - 30 dag makaronu nitki od Lubelli 2-3 ząbki czosnku puszka anchois szczypior - tymianek - bazylia, dobrze jest wybrać jeden gatunek zioła mała cukinia 4-5 łyżki oliwy

Apetyczna babeczka
Gołąbki w kapuście pekińskiej 215

Gołąbki w kapuście pekińskiej  kapusta pekińska -1 główka mięso mielone -250 g ryż -1 saszetka cebula -1 szt sól i pieprz tłuszcz sos do spaghetti -1 słoik PRZYGOTOWANIE: Oddzielić liście od kapusty pekińskiej,umyć, osączyć, zalać liście wrzącą wodą, odstawić na 3 minuty, odlać, osączyć, z liści przyciąć białe części. Ryż opłukać, osączyć, włożyć do wrzącej i osolonej wody

Kuchnia Danusi
Makaron z kurkami w sosie serowo – śmietanowym i kurczakiem 198

Składniki: 2 porcje 100 g makaronu spaghetti, 100 g   kurek, 3 polędwiczki z kurczaka, 1/2 łyżeczki sosu worcestershire, 50 ml śmietany 30 %, 1 duży ząbek czosnku, 1 łyżka topionego serka camembert, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy grubo mielony do smaku, mielony pieprz biały do smaku, 1 łyżka masła, olej rzepakowy do smażenia, świeży

Moniki Smakołyki
Domowy koncentrat pomidorowy 156

środku zimy otworzyć słoik z pysznymi, pachnącymi pomidorami i zrobić jeszcze lepszą pomidorówkę, gołąbki w sosie pomidorowym czy spaghetti. Składniki: 5 kg soczystych i słodkich pomidorów, 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis, sól morska Specialite Kamis, pieprz czarny Specialite Kamis. Przygotowanie:      Pomidory dokładnie myjemy, wycinamy zieloną część z każdego pomidora. Kroimy w kawałki

Aga w kuchni
Spaghetti pomodoro 98

Składniki: 500 ml domowego koncentratu pomidorowego , 400 g mięsa mielonego, 2 łyżeczki bazylii, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebuli, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, sól, pieprz makaron do spaghetti Czaniecki, rukola Fit&Easy. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Następnie

Aga w kuchni
Spaghetti carbonara 2 143

Składniki:  1/2 opakowania makaronu spaghetti Czaniecki, 300 ml kremówki, 2 żółtka, 100 g wędzonego boczku, 1 cebula, natka pietruszki, sól marska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie:        Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc tłuszczu. Dodajemy drobno prokrojony boczek wędzony i cebulkę. Podsmażamy, aż boczek będzie chrupiący. Następnie w miseczce mieszamy

Aga w kuchni