było pyszniutkie! Na pewno do powtórki. Inspirację znalazłam tutaj . Składniki: 1kg muli makaron spaghetti pomidory w puszce szklanka wytrawnego wina - białego nieduża cebula 2 ząbki czosnku oliwa grana padano Czyścimy mule. Używamy tylko tych zamkniętych. Jeżeli jakaś jest otwarta pukamy w nią dajemy jej chwilkę na zamknięcie. Jeśli wciąż jest otwarta do kosza. Gotujemy makaron al dente. W garnku
Brzuszki ŁakomczuszkiAglio, olio e peperoncino to makaron z oliwą, czosnkiem i chilli. Jest to danie pochodzące z włoskiego regionu Abruzzo. Tradycyjnie sos podaje się ze spaghetti, ale według mnie linguine też dobrze pasuje :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze
Przepisy Aleksandrygrzecznie w kuchni robi makaron. Najlepszy, bo prosto z serca. Pełen miłości i dobra, które powoduje niezapomniany smak. A do niego? Obok leżących na stole i suszących się nitek spaghetti stoi szczelnie zakręcony słoiczek. Pesto. Inspiracja pochodzi z bloga Elf w kuchni .Podaję już z modyfikacjami. PESTO Z LIŚCI RZODKIEWEK /zainspirowany, zmodyfikowany;/ 3 garście liści rzodkiewek 3 garście orzechów włoskich
W kuchni Karmel-itkidojrzałe awokado postanowiła je wykorzystać. Wyszło pysznie, kremowo i bardzo szybko zniknęło z talerzy. :) Makaron z kurczakiem i sosem z awokado. Składniki dla 3-4 osób: 300 g makaronu spaghetti; 1 duże dojrzałe awokado; 200 ml śmietanki; pierś z kurczaka; 2 ząbki czosnku; 1 łyżka soku z cytryny; posiekana natka pietruszki; oliwa do smażenia; świeżo zmielony pieprz; sól; Kurczaka
Miksturownikdodaje naszemu burgerowi chrupkości i charakteru. Jeśli szukacie innych pomysłów na burgery koniecznie wypróbujecie ten przepis na drobiowego burgera w wersji de luxe lub na przykład ten na niestandardowego spaghetti ramen burgera A jeśli chcecie przygotować wszystko od A do Z to w tym linku znajdziecie przepis na pyszne bułeczki . / Więcej
Okolice Palnikabardziej wyszukane, myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Również składniki są raczej ogólnodostępne. Znajdziecie tu przepis na domowy chrzan, na chleb owsiany, śledzie, zupy i kremy. Jest również spaghetti. Są gołąbki, ale w żurku. Gęś, rybka, krokiety... No i ciasta... Niby nic odkrywczego... Ale są szarlotki, serniki, rafaello, snickers, cappuccino, piernik na święta - wszystko co dobre pod ręką ;) Chętnie
Kraina Tysiąca Smakówsmaki" jest przewodnikiem po tradycjach kulinarnych poszczególnych regionów naszego kraju. Kiedy pierwszy raz wzięłam ją do ręki, otworzyłam szeroko oczy ze zdziwienia... Każdy Polak wie, co to pizza i spaghetti... a znacie bomby w cieście śląskim, porkę z ciućkami, dzyndzałki, bulwiok albo zupę na gęsich pipkach czy ruchanki kaszubskie ? Zaskoczyły mnie nawet potrawy z moich rodzinnych stron! Myślicie
Kraina Tysiąca Smakówrabarbar, który owocem podobno nie jest ;) W każdym razie ciasto idealnie komponuje się z kwaśnym rabarbarem. Skończyły mi się drewniane patyczki, postanowiłam więc sprawdzić czy ciasto jest gotowe makaronem spaghetti :) I wiecie co się stało? Klucha ułamała mi się w cieście :) Ale ktoś zjadł i nie zauważył... ;) Składniki (blaszka o wymiarach 28 cm x 24 cm): - 4 jajka
Kraina Tysiąca Smakówtego powodu bardzo dumna, bo to moje pierwsze własne!! No prawie własne, bo sadzonki przygotowała mi siostra :) Przecier pomidorowy jest bardzo przydatny zimą, można go wykorzystać np. do spaghetti lub zupy pomidorowej. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówDopóki nie zaczęłam się odżywiać wg MM nie przepadałam ani za makaronem, ani tym bardziej za szpinakiem. Makaron istniał dla mnie jedynie w wersji spaghetti i to nie za często, szpinak praktycznie w ogóle. Teraz się zmieniło:) Makaron jadam na co dzień, szpinak bardzo często, bo i smaczny i szybki w przygotowaniu i zawsze mam zapas w zamrażarce. Makaron pełnoziarnisty
Zdrowa Kuchnia Sowysię nie pamięta. Ten makaron też zaczęłam jeść od momentu przejścia na MM. Zwykle na obiad, ale często też na śniadanie. Składniki na 1 porcję: * 100 g makaronu spaghetti lub innego * kilka truskawek wcześniej lekko rozmrożonych * łyżka jogurtu lub maślanki lub kwaśnej śmietany (ale wtedy nie jest MM) * łyżka sera białego * fruktoza do smaku Gotuję makaron, oczywiście
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki: 100g makaronu spaghetti Lubella 100 g kabanosów wieprzowych 1 średnia cebula 3 łyżki kukurydzy 1 jajo 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz 150 g sera mozarella oliwa Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Cebulę pokroić w drobną kostkę - usmażyć na tłuszczu. Kabanosy pokroić - dodać do cebulki - podsmażyć 1-2 minuty
kolorowotorcikowonaczynia, dodać uprażone migdały i ząbki czosnku. Całość rozdrabniać blenderem, dolewając stopniowo oliwę. Gotowe pesto można delikatnie posolić solą morską, aczkolwiek nie jest to koniecznie potrzebne. Pesto podawać do spaghetti lub do pieczywa. Smacznego
kolorowotorcikowobył w przerwie między zajęciami. Pomysł zrodził się znienacka. Szybko, tanio i konkretnie! Makaron z boczkiem Składniki ok. 100g boczku wędzonego 2-3 ząbki czosnku mała cukinia zielona makaron spaghetti pełnoziarnisty świeżo mielony pieprz suszone płatki chilli świeżo mielone szczypta soli mleczko kokosowe sos sojowy ziarenka sezamu Boczek kroimy w kosteczkę lub paseczki. Czosnek kroimy w plasterki, a cukinię
Sajkofanka smaku