spaghetti - 5367 przepisów (strona:293/358)

Jaki był ten rok? 233

faceta!  Próbowałam kuchni niecodziennej: domowe sushi, szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej, pad thai po tym jak trafiłam do thai baru, krem z dyni, pesto ze świeżych pistacji i spaghetti ladacznicy, gdzie odebrałam lekcję od prostytutek o tym jak ostre są papryczki piri-piri. A na deser trochę piekłam. Ciasteczka chałwowe, tak cudownie słodkie, andruty, trufle w przepięknej bombonierce

Brzuszki Łakomczuszki
Gotowanie z Okrasą. 337

padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło rewelacyjnie! Mogłabym jeść sam makaron z pesto no coś cudownego! Składniki: 250g spaghetti (ja użyłam linguine) 800 g piersi z kurczaka 125g rukoli 50g pistacji bez łupinek 50g ser Kolumb (ja akurat w lodówce miałam Cheddara i go użyłam, natomiast podejrzewam, że użyłam

Brzuszki Łakomczuszki
Cucina Romana i o tym jak wybrałam papieża. 165

winem nalanym z ogromnego tanku w plastikową butelkę. :) Kolejna pozycja - makarony bo czego innego się spodziewać. Najbardziej słynna chyba carbonara  ale bez śmietanki tak jak u nas, czy spaghetti arrabiata. Mi udało się zjeść cudowny makaron z owocami morza - nazwy nie pamiętam. :(   Zdecydowanie karczochy - przewijają się chyba w każdym menu. Karczochy po żydowsku, smażone w głębokim tłuszczu

Brzuszki Łakomczuszki
Mule mule i jeszcze raz mule!!! 110

było pyszniutkie! Na pewno do powtórki. Inspirację znalazłam tutaj . Składniki: 1kg muli makaron spaghetti pomidory w puszce szklanka wytrawnego wina - białego nieduża cebula 2 ząbki czosnku oliwa grana padano Czyścimy mule. Używamy tylko tych zamkniętych. Jeżeli jakaś jest otwarta pukamy w nią dajemy jej chwilkę na zamknięcie. Jeśli wciąż jest otwarta do kosza. Gotujemy makaron al dente. W garnku

Brzuszki Łakomczuszki
LINGUINE AGLIO, OLIO E PEPERONCINO 181

Aglio, olio e peperoncino to makaron z oliwą, czosnkiem i chilli. Jest to danie pochodzące z włoskiego regionu Abruzzo. Tradycyjnie sos podaje się ze spaghetti, ale według mnie linguine też dobrze pasuje :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze

Przepisy Aleksandry
PESTO Z LIŚCI RZODKIEWEK I ORZECHÓW WŁOSKICH. 175

grzecznie w kuchni robi makaron. Najlepszy, bo prosto z serca. Pełen miłości i dobra, które powoduje niezapomniany smak. A do niego? Obok leżących na stole i suszących się nitek spaghetti stoi szczelnie zakręcony słoiczek. Pesto. Inspiracja pochodzi z bloga Elf w kuchni .Podaję już z modyfikacjami. PESTO Z LIŚCI RZODKIEWEK /zainspirowany, zmodyfikowany;/ 3 garście liści rzodkiewek 3 garście orzechów włoskich

W kuchni Karmel-itki
Makaron z kurczakiem i sosem z awokado. 395

dojrzałe awokado postanowiła je wykorzystać. Wyszło pysznie, kremowo i bardzo szybko zniknęło z talerzy. :) Makaron z kurczakiem i sosem z awokado. Składniki dla 3-4 osób: 300 g makaronu spaghetti; 1 duże dojrzałe awokado; 200 ml śmietanki; pierś z kurczaka; 2 ząbki czosnku; 1 łyżka soku z cytryny;  posiekana natka pietruszki; oliwa do smażenia; świeżo zmielony pieprz; sól; Kurczaka

Miksturownik
Makaron ze szpinakiem 244

Dopóki nie zaczęłam się odżywiać wg MM nie przepadałam ani za makaronem, ani tym bardziej za szpinakiem. Makaron istniał dla mnie jedynie w wersji spaghetti i to nie za często, szpinak praktycznie w ogóle. Teraz się zmieniło:) Makaron jadam na co dzień, szpinak bardzo często, bo i smaczny i szybki w przygotowaniu i zawsze mam zapas w zamrażarce. Makaron pełnoziarnisty

Zdrowa Kuchnia Sowy
Makaron z truskawkami i serem 170

się nie pamięta.  Ten makaron też zaczęłam jeść od momentu przejścia na MM. Zwykle na obiad, ale często też na śniadanie. Składniki na 1 porcję: * 100 g makaronu spaghetti lub innego * kilka truskawek wcześniej lekko rozmrożonych * łyżka  jogurtu lub maślanki lub kwaśnej śmietany (ale wtedy nie jest MM) * łyżka sera białego * fruktoza do smaku Gotuję makaron, oczywiście

Zdrowa Kuchnia Sowy
Babeczki makaronowe 199

Składniki: 100g makaronu spaghetti Lubella 100 g kabanosów wieprzowych 1 średnia cebula 3 łyżki kukurydzy 1 jajo 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz 150 g sera mozarella oliwa Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzać  łyżkę oliwy.  Cebulę pokroić w drobną kostkę - usmażyć na tłuszczu. Kabanosy pokroić - dodać do cebulki - podsmażyć 1-2 minuty

kolorowotorcikowo
Pesto szpinakowo, bazyliowo, migdałowe 282

naczynia, dodać uprażone migdały i ząbki czosnku. Całość rozdrabniać blenderem, dolewając stopniowo oliwę. Gotowe pesto można delikatnie posolić solą morską, aczkolwiek nie jest to koniecznie potrzebne. Pesto podawać do spaghetti lub do pieczywa. Smacznego

kolorowotorcikowo
Boczku 193

był w przerwie między zajęciami. Pomysł zrodził się znienacka. Szybko, tanio i konkretnie! Makaron z boczkiem Składniki ok. 100g boczku wędzonego 2-3 ząbki czosnku mała cukinia zielona makaron spaghetti pełnoziarnisty świeżo mielony pieprz suszone płatki chilli świeżo mielone szczypta soli mleczko kokosowe  sos sojowy ziarenka sezamu Boczek kroimy w kosteczkę lub paseczki. Czosnek kroimy w plasterki, a cukinię

Sajkofanka smaku
Nad morzem 178

wynagrodził nam super pyszny obiad w barze na plaży. Rodzice wybrali frutti di mare: tata owoce morza smażone w cieście, podane z cytrynk ą i polent ą , a mama spaghetti allo scoglio( “na skale”). Dzieci “pogardziły” tymi pysznościami i wybrały frytki oraz grillowane parówki((( Po południu dla ochłody orzeźwiająca granita, z dużą ilością kruszonego lodu i kolorowego soku

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania