Sos warzywny 54Pierwsza partia sosu warzywnego gotowa. Pamiętam jak robiłam pierwszy raz wersję sosu z cukinii. Ileż to było pracy, trzeba
Ewa w kuchni
Zioła z domowego ogródka. Jak je wykorzystać w kuchni? 41Mięta, oregano, bazylia ogrodowa – uprawa takich ziół w domu jest korzystna pod wieloma względami. Dzięki niej będziesz mieć na przykład swobodny dostęp do przypraw, których aktualnie
Ugotowane pozamiatane
Zupa z łodyg szparagów 44Krem z zielonych szparagów to prosta zupa, którą można przygotować z końcówek szparagów – tych części, które zwykle się odłamuje i wyrzuca. W sezonie na szparagi często
nietylkopasta.pl
Placek ziemniaczany z piekarnika i potrawka z żeberek 58Placek ziemniaczany z piekarnika – klasyka w lżejszej odsłonie W mojej kuchni nic się nie marnuje – dlatego dziś opowiem Ci o daniu, które powstało z potrzeby i
RafalCook
Sałatka Ciiizar z ziemniakami i kurczakiem + kawa sGiusto 66Sałatka Ciiizar – nowoczesna wariacja na temat klasyki Sałatka, która łączy przeszłość z teraźniejszością Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata będzie
RafalCook
Cameroon Oku – kawa, która łączy epoki 56Cameroon Oku – kawa, która łączy epoki Nie każda dobra kawa musi kapać z błyszczącego ekspresu. Czasem najlepsze nuty czekają… w parzośce z PRL. Lubisz moje przepisy
RafalCook
Wolno pieczone żeberka z holenderską sałatką z kapusty – klasyka mięsa i historii 71Wolno pieczone żeberka z miodem, sosem sojowym i papryką wędzoną – podane z klasyczną holenderską sałatką z kapusty, masła i octu. Wolno pieczone żeberka – smak, który wymaga
RafalCook
Shanghai Noodles – Makaron prosto z ulic Szanghaju 61Shanghai Noodles – Makaron prosto z ulic Szanghaju Wspomnienie z ulicznego stoiska… Kiedyś, zupełnie przypadkiem, trafiłem na uliczne stoisko w Szanghaju. Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę
RafalCook
Thai Tea – słodka podróż do serca Tajlandii 64Thai Tea – pomarańczowa, słodka herbata z mlekiem i lodem. Przenieś się do Tajlandii dzięki temu domowemu przepisowi z mlekiem skondensowanym i herbatą! Lubisz moje przepisy? Postaw
RafalCook
Café Gallo – włoska klasyka prosto z Rimini 39Café Gallo – włoska klasyka prosto z Rimini Nie każda kawa musi być specialty. Nie każda musi mieć ocenę SCA, nuty jaśminu i profil sensoryczny opisany w
RafalCook
Lassi – 5 przepisów na indyjski napój jogurtowy. Klasyka, mango, masala i fit wersja! 63Lassi – indyjski napój, który podbił świat To tradycyjny indyjski napój na bazie jogurtu, który od wieków chłodzi i orzeźwia mieszkańców gorących regionów Azji Południowej. Lubisz moje
RafalCook
Blue Matcha Latte z espresso – magia smaku i koloru w jednej szklance 50Odkryj przepis na Blue Matcha Latte z espresso – niebieski napój z mlekiem skondensowanym, mlekiem owsianym i lodem. Historia, smak i kolor w jednej szklance!Historia w
RafalCook
Espresso z czajniczka Moka i Peru Sandia Geisha od @kawasiepali 63Espresso z czajniczka Moka i Peru Sandia Geisha od @kawasiepali Espresso Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata będzie się rozwijał
RafalCook
Kawa turecka i daktyle – smak tradycji, który trwa wieki 44Kawa turecka i daktyle – smak tradycji, który trwa wieki Historia i pochodzenie kawy tureckiej Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata
RafalCook
Kawa, kuchnia i kadr – czyli co kocham najbardziej? 55Kawa, kuchnia i kadr – czyli co kocham najbardziej? Nie wiem, co sprawia mi większą radość – gotowanie, kawa czy fotografia. Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki
RafalCook