czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 pomidory, drobno posiekane 2 opakowania świeżego szpinaku 50 ml śmietanki 30% 1 opakowanie sera feta, pokruszonego szczypta soli świeżo mielony pieprz 400 g makaronu spaghetti CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. 2. Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy czosnek i podsmażamy
My Culinary Artznaleźć pół godzinki aby przygotować to pyszne danie. Na pewno miło będzie naszemu brzuchowi jak zjemy coś ciepłego a tym bardziej tak pysznego! Potrzebujemy: opakowanie makaronu (ja wybrałam klasyczny - spaghetti) 0,5 kg mięsa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego/własny sos z pomidorów lub pomidory z puszki bez skóry 3-4 plasterki sera żółtego 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek
Kolejny blog o gotowaniuSpaghetti pełnoziarniste ze szpinakiem i liśćmi białej rzepy 1,5 opakowania szpinaku liście z trzech białych rzep 2 łyżki stołowe masła 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 mały jogurt grecki sól pieprz pół paczki makaronu razowego Makaron wrzucić na osolony wrzątek. Gotować ok 7-9 minut. W tym czasie na patelni rozpuścić masło i delikatnie zeszklić
Jemy Pijemymacie czasu na gotowanie – mamy dla Was super przepis na szybkie i smaczne danie Jest to makaron w zielonym sosie śmietanowym z warzywami Składniki: - 150 g makaronu spaghetti - 2 ząbki czosnku - 100 g mrożonego zielonego groszku - 140 g mrożonej brukselki - 240 g karczochów z puszki - 120 g mrożonego szpinaku - 1 łyżka masła - 200 g śmietanki 18% - 2 łyżeczki mrożonych
Kuchenne WariacjeBlueberry Corner by "jagodzianka" W zeszłym roku posadziłam na działce karczocha. Wyrósł pięknie i miał 3 kwiatostany. Karczoch jest mało wymagającym warzywem, łatwym w … Przeczytaj cały artykuł Post Spaghetti z karczochem w pomidorowym sosie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornermnie jak we Włoszech zapraszam na danie w stylu "wakacje" Składniki dla dwóch osób: 300 g surowych krewetek 50 ml oliwy z oliwek szczypta białego pieprzu sól 2 garście spaghetti kilka liści czosnku niedźwiedziego butelka różowego wytrawnego wina (do dania 50 ml, resztą umil sobie wieczór) parmezan do posypania ZAMARYNUJ KREWETKI, mieszając je w misce z oliwą z oliwek, solą
Kuchnia bezglutenowa LoliZachciało nam się spaghetti bolognese, ale iść do sklepu to już było za dużo dla naszego lenistwa. Nie pozostało nam nic innego jak stworzyć z tego co mieliśmy w domu mieszankę do naszego ulubionego włoskiego dania. Nie mieliśmy co prawda zielonego pieprzu, ale dodatek czarnego nie miał wpływu na efekt końcowy :) Składniki 2 łyżeczki soli (w zależności
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasycące, szczególnie jeżeli użyjemy makaronu z mąki pełnoziarnistej. Do czterech podstawowych składników dorzuciłam jeszcze zieleninkę. A jak dodać jeszcze lampkę białego wina... Składniki na 2 porcje: 220 g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty pół na pół ze zwykłym) 2 ząbki czosnku 1-2 papryczki peperoncino 4 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanej bazylii lub natki pietruszki Makaron ugotować al dente
Pełny talerzDziś ciąg dalszy palących dań. Potrzebowałam endorfin, a kapsaicyna sprawdziła się doskonale! Dodatkowo bardzo krótki czas przygotowania. Akurat dziś nie miałam ochoty długo stać przy garach. SKŁADNIKI makaron spaghetti 1 szt. papryczki chili 1 szt. zielonej papryczki peperoni garść natki pietruszki 5 ząbków czosnku 1/4 szkl. oliwy z oliwek sól parmezan do posypania PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować według przepisu. Oliwę rozgrzać
zabawa smakiemwiem jak cokolwiek ogarnę w domu Dziś szybki, ale baaardzo pyszny obiad. Sos do makaronu z warzywami i jabłkami jest ciekawą kombinacją. Lekki i pyszny! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu spaghetti 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule 2 czerwone papryki 2 marchewki 2 średnie jabłka (najlepiej szara reneta) 2-3 ząbki czosnku 0,5 puszki pomidorów
zabawa smakiemprzecieru pomidorowego lub puszka pomidorów w puszcze lub przecier w kartoniku trochę wody w zależności jak gęstych pomidorów użyto sól, pieprz łyżeczka cukru ok. 2 łyżeczek ziół prowansalskich makaron spaghetti tarty żółty ser (lub parmezan) Całe danie robię na głębokiej patelni. Tnę cebule na piórka (lub kosteczkę jak ktoś woli..) i siekam czosnek. Wstawiam wodę na makaron. Na patelni
W kuchni bez szafekSkładniki: na 4 porcje: 4 steki z tuńczyka 0,5 op pełnoziarnistego Spaghetti słodka papryka oregano pieprz 4 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki miodu sok z 0,5 cytryny oliwa z oliwek 250 g pomidorków koktajlowych Przygotowanie: steki z tuńczyka oprószamy słodką papryką i pieprzem, miód mieszamy z sokiem z cytryny, smarujemy rybę i odstawiamy w międzyczasie wstawiamy
Luźna Kuchniamajeranek, lubczyk, twaróg i świeża melisa. Zapraszam! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 20-25 minut Składniki: 0,5 kg świeżo mielonego mięsa indyczego 200-250g makaronu typu spaghetti wielozbożowego 2 większe cebule Pół czosnku Majeranek Lubczyk Ziele angielskie Liść laurowy Twaróg półtłusty Sól himalajska Olej rzepakowy Kilka listków świeżej melisy 400 ml przecieru pomidorowego (Teraz nie wiadomo
Kuchnia PROzdrowotnaporcje): 2 duże papryki (czerwona i żółta) 1 średnia cebula 250 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku bazylia, kmin rzymski, oregano, sól, pieprz garść czarnych oliwek 300 g makaronu spaghetti Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, skórką do góry. Zapiekamy ok pół godziny w temp
e-PrzepisyKulinarnePyszny przepis na spaghetti zaczerpnięty od koleżanki Wery. Czytaj więcej
Ana Mari's world