spaghetti - 5367 przepisów (strona:150/358)

Prosty makaron z pomidorkami 89

szybko można przygotować domowy obiad. Odpowiednio dobrane przyprawy sprawią, że danie będzie aromatyczne i wyjątkowe w smaku. Przeczytaj również: Makaron z mięsem mielonym i pomidorami Składniki makaron do spaghetti 15 pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku mała szalotka oregano sól pieprz oliwa Sprawdź przepis na: Makaron razowy z pesto bazyliowym Dodatkowe składniki parmezan Prosty makaron z pomidorkami – przepis Zaczynamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z marchewką i cukinią 67

prostu sam makaron i warzywa. Wyszło smacznie i kolorowo, choć ta początkowa, dosyć duża ilość warzyw, po zmieszaniu z makaronem, gdzieś mi się straciła. 400-500 g makaronu spaghetti 2 cienkie cukinie 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mały bakłażan 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 pomidory olej/masło klarowane sól, pieprz ulubione zioła świeża kolendra

Smaki Na Talerzu
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowo-orzechowym 120

Znudziło się wam już tradycyjne spaghetti z mięsem? Jeśli tak to polecam inną wersję, równie smaczną, równie łatwą do przygotowania, ale o zdecydowanie wyraźniejszym smaku. Jakiś czas temu odkryłam, że pomidory kochają masło orzechowe. Robiłam już kilka razy zupę pomidorową z masłem orzechowym, dlatego teraz postanowiłam wzbogacić zwykły sos pomidorowy o smak własnie masła orzechowego. Do tego klopsiki gotowane

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron z prosciutto w aksamitnym sosie 66

mnie eksplozja przyjemności, radości i wtedy czuję, że jestem we właściwym miejscu, czasie, położeniu. Spróbujcie koniecznie tej potrawy. Prosta a smak przynosi odczucia o których napisałam wyżej. Składniki: makaron spaghetti ugotowany aldente oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku prosciutto (200g) pomidorki koktajlowe 1 żółtko – z jajka ściółkowego, najlepiej wiejskiego 1/2 szkl. śmietanki 30% 3 łyżki parmezanu – świeżo startego

MojaQchnia.pl
Makaron z zielonymi szparagami 85

smakiem i prostotą wykonania tego dania. Jeśli jesteście miłośnikami kuchni włoskiej, to tym bardziej zachęcam do przygotowania tego dania. Makaron z zielonymi szparagami – składniki (4 porcje): makaron typu spaghetti, około 300g, 10 zielonych szparagów, 1 czerwona papryka, 1/2 czerwonej cebulki, 4 plastry szynki parmeńskiej, 1 łyżka masła klarowanego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki sera mascarpone, sól, pieprz

Natka Pietruszki
Domowy makaron z truskawkami 142

stoisku z tymi słodkimi owocami. To danie może być podane zarówno na obiad, jak również idealnie sprawdzi się jako deser. Możecie wykorzystać dowolny makaron jaki lubicie – makaron do spaghetti, rurki, świderki itd. Mi najbardziej smakuje z makaronem – wstążki. Szukajcie polskich truskawek z pola , a nie spod foli. Te pierwsze są znacznie smaczniejsze i o wiele słodsze bo dojrzewają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Włochy - Wegańska carbonara z nerkowców i pieczonego czosnku 80

wersji. Połączenie nerkowców i pieczonego czosnku sprawia, że sos jest nieprzyzwoicie kremowy (i kaloryczny 🙄). Składniki (2 porcje): - 3/4 szklanki nerkowców (około 80 g) - 4 ząbki czosnku - 150 g makaronu spaghetti - 1 łyżka oleju - 40 g tofu (najlepiej wędzonego) - 1/4 łyżeczki wędzonej papryki - 1/4 łyżeczki wędzonej soli (można zastąpić zwykłą solą; wędzoną sól można nabyć w większych supermarketach) - 2 łyżki płatków

Roślinożerni urlopowicze
Makaron spaghetti z tuńczykiem i cytryną 104

Prosto, smacznie i błyskawicznie......... Składniki : /2 porcje/ 200 g makaronu spaghetti 1     puszka tuńczyka  w oliwie /ok.120 g/ 2      łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sok z ½ cytryny skórka starta z cytryny zielona pietruszka sól i pieprz do smaku czerwona, ostra papryczka do dekoracji Wykonanie : -Tuńczyka odsączyć z nadmiaru tłuszczu, rozdrobnić

Zakamarki mojej kuchni
Spaghetti all'Amatriciana 124

Spaghetti all'Amatriciana to jedno z najpopularniejszych i najprostszych dań. Zastanawiałam się, czy wrzucać w ogóle przepis, ale zauważyłam na polskich stronach tak dziwne wersje tego dania, z tak dziwnymi składnikami, że mieszkańcy Amatrice z pewnością nie chcieliby na nie nawet spojrzeć. Podstawą tego dania jest guanciale, czyli dojrzewające podgardle wieprzowe. Tymczasem widziałam wersje z różnymi miksami polskich wędlin. Wierzcie

Cytryna&Co.
Wegetariańska carbonara z porem 110

część 1 większy ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 50 g tartego parmezanu lub grana padano 1 jajko 1 łyżka listków świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego 150 g makaronu spaghetti Pora kroimy na cienkie plastry. Czosnek siekamy drobno. W rondelku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek i tymianek. Krótko smażymy. Następnie dodajemy pora i smażymy jeszcze chwilę, mieszając. Dolewamy

Kucharzyca