spaghetti - 5367 przepisów (strona:157/358)

Makaron z krewetkami 193

będziemy musieli ich obierać z pancerzy ani czyścić. Swój niezwykły aromat zawdzięcza krewetkom smażonym na odrobinie masła :) Makaron z krewetkami - składniki: 250g krewetek (mogą być mrożone) ok. 200g makarony spaghetti 1 cebula 1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku 100 ml czerwonego wytrawnego wina sól pieprz natka pietruszki Makaron z krewetkami - przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron razowy z sosem bolońskim 163

książki, już niedługo na blogu). Jednak w kuchni nie ma nigdy nic tak samo... więc delikatnie zmodyfikowaliśmy ten przepis. Makaron razowy z sosem bolońskim - składniki: 200g makaronu razowego do spaghetti 1 puszka pomidorów w puszce 500g mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka sól pieprz bazylia oregano olej Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ekspresowy pad thai z indykiem 111

posiadać kilak podstawowych składników, raz kupionych do wielokrotnego użycia. W dodatku nie każdy musi mieć w domu chiński makaron, mi akurat zabrakło, dlatego dla ułatwienia sobie życia użyłam makaronu spaghetti pełne ziarno marki Lubella . Obiad wyszedł pyszny, przy którym nie napracowałam się prawie nic, a i zgłodnieć nie zdążyliśmy za bardzo. Czyli idealnie. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron z pesto bazyliowym 148

doskonałego pesto przygotowanego samemu w domu. Czym jest pesto? Jest to zielony sos, którego głównym składnikiem jest bazylia. Jest ono szybkie i łatwe do przygotowania. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 25 g liści bazylii 1/3 ząbek czosnku 25 g orzeszków pinii 10 g tartego parmezanu 70 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przygotowania: Do wysokiego naczynia dodajemy bazylię oraz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Carbonara w pięciu smakach, przystanek: WŁOCHY – Spaghetti Carbonara 92

razem z milionami ludzi na świecie, a szczególnie z tymi, którzy zamieszkują Europę. Lubimy tutaj klasyczne włoskie przepisy, ewidentnie […] Artykuł Carbonara w pięciu smakach, przystanek: WŁOCHY – Spaghetti Carbonara pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Spaghetti „ośmiornica na zielonej plaży” 113

fusion!   Zastanawiałam się, co takiego jest w zielonych warzywach, że nie wzbudzają entuzjazmu dzieci, kiedy widzą je na swoich talerzach. Doszłam do wniosku, że skoro dzieci – […] Artykuł Spaghetti „ośmiornica na zielonej plaży” pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
MAKARON ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 173

pęczka zielonych szparagów  1 cebula 4 ząbki czosnku 4-6 suszonych pomidorków ze słoiczka 4 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami 100 g szynki parmeńskiej 120 g makaronu spaghetti 4 łyżki tartego parmezanu sól morska, pieprz, chili w proszku WYKONANIE Odłamujemy twarde końce szparagów (same pękną w odpowiednim miejscu). Łodygi opłukujemy pod bieżącą wodą, kroimy na około

cool and minty
Makaron z sosem truskawkowym, z dodatkiem bazylii i miodu 156

pachnący duet, aczkolwiek pewnie nie każdemu to połączenie zasmakuje. Warto jednak próbować smaków innych niż tradycyjne, czy takich, do których przyzwyczailiśmy się. Składniki na 1 porcję: makaron - użyłam spaghetti 1 łyżka posiekanych listów świeżej bazylii ok. 1 szklanki świeżych truskawek 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka esencji waniliowej Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Na patelni rozgrzać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaron z zielonymi szparagami i jajkiem w koszulce. 186

niego płynne żółtko.  Otula makaron i szparagi.  Najprostsze jest najlepsze! Życzę Wam smacznej wiosny :) Makaron ze szparagami i jajkiem Składniki na 3 porcje: 250 g makaronu spaghetti 12 sztuk szparagów 3 jajka  ocet sól, świeżo mielony pieprz parmezan Do trzech sporych garnków wlewamy wodę i zagotowujemy ją. Gdy woda zacznie wrzeć do jednego z garnków wrzucamy makaron

Miksturownik
Makaron spaghetti ze szparagami i jajkiem w koszulce 132

niestety pogoda nie nastraja na wiosenne, grillowe szaleństwa. A szkoda, bo nastał czas lekkich, przyjemnych dań. To czas szparagów, rabarbaru, pysznych nowalijek. Dlatego zachęcam do przygotowania wiosennych dań np spaghetti Lubella ze szparagami, serem lazur i jajkiem w koszulce, które cudownie wypływa po jego przekrojeniu. Po takim daniu zrobi nam się iście majówkowo i wiosennie, wbrew prognozom pogody. Porcja

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ekspresowe spaghetti z cukinią 168

był w szoku, że w ciągu 15 minut od wejścia do kuchni podałam obiad, który składał się praktycznie z 3 głównych składników, a smakował bajecznie: lekkie, chrupiące i orzeźwiające spaghetti. Składniki na 2-3 porcje: 200 g makaronu (u mnie było to ryżowy z tapioką i zielona herbatą, swego czasu dostępny w Biedrze, aż żałuję, że nie kupiłam go więcej

greenscarf
W biegu: wykwintny makaron 374

szalotki 0,5 małego kubeczka śmietany kremówki 2 duże łyżki serka mascarpone garść gałązek świeżego tymianku 0,5 pęczka natki pietruszki pieprz, sól oliwa z oliwek pół opakowania makaronu spaghetti PRZYGOTOWANIE: Nastawiamy do gotowania makaron. Kroimy cebulę w krążki, boczniaki płuczemy delikatnie i kroimy w paski ok. 1 cm. Tymianek i pietruszkę siekamy drobno. Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy

Kuchnia w biegu
Spaghetti szpinakowo-paprykowe 166

cebula 1 szt papryka czerwona 1 szt szpinak mrożony 100 g przecier pomidorowy 250 ml passata pomidorowa 250 ml sól i pieprz słodka papryka chili … Czytaj dalej Spaghetti szpinakowo-paprykowe

czarrna od kuchni