tych, kiedy stary dobry lizol odchodził do lamusa i wyznaczyliśmy nowy standard - lemon. Tym samym to danie wpisuje się w antytrend - smutne jedzenie w pracy. Składniki: - cukinie - makaron spaghetti - czosnek - cytryna Wykonanie: Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Cukinię kroimy w kostkę, lekko podsmażamy, dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem, z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, aż mocno zmięknie. Mocno
Kryzysowa Książka Kucharskabardzo proste w przygotowaniu danie. Przepyszne, aromatyczne, z pewnością Wam zasmakuje. Cukinia przygotowana w ten sposób jest sprężysta i lekko chrupiąca. Do tego pokryta aromatycznym sosem a’la spaghetti. Danie sprawdzi się fantastycznie solo, ale jeśli chcecie, to możecie śmiało zjeść je z dodatkiem ulubionej kaszy, ryżu czy makaronu. Serdecznie zapraszam do wypróbowania nowego przepisu. Składniki (2 porcje
Natka PietruszkiTortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Makaron z czerwonym pesto MAKARON Z KURCZAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 200-250 g makaronu spaghetti lub innego – 2-3 ząbki czosnku – 1 pierś z kurczaka – 8-10 suszonych pomidorów w oleju Helcom – 2 łyżki serka mascarpone – 2 garści listków rukoli – olej z suszonych pomidorów
nietylkopasta.plUwielbiasz dania z makaronu, jednak znudziło Ci się już tradycyjne spaghetti carbonara czy bolognese? Mamy dla Ciebie pomysł na pyszny makaron – wypróbuj tagliatelle z grzybami! Delikatny, jajeczny makaron, który kształtem przypomina długie i płaskie wstążki (stąd właśnie wywodzi się jego polska nazwa). Doskonale komponuje się on z sosem grzybowo-śmietanowym. Koniecznie przetestuj mój przepis! Jakie grzyby pasują do tagliatelle
RozdomowionaSpaghetti z krabem i pomidorkami koktajlowymi to jedno z tych dań, które jest niezwykle szybkie i smakuje wybornie. Moja córka jest wielką miłośniczką owoców morza, więc w naszym domu pojawiają się one systematycznie. Najczęściej są to krewetki, ale dziś chciałabym Wam zaproponować makaron z Czytaj więcej
Di gotujekcal Białko: 34,1g Węglowodany: 8,3g Tłuszcz: 15,9g Błonnik pokarmowy: 3,0g Ładunek glikemiczny: 1,2 (IG: 22,8) Spróbuj także: fasolka szparagowa a’la spaghetti, kasza gryczana z fasolką szparagową i parmezanem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Sałatka
Natka Pietruszkiświetnie sprawdzi się jako danie główne na imprezach – wygląda dość niekonwencjonalnie i zawsze wprawia wszystkich w zachwyt. Do dzieła! Składniki na 5-6 porcji: – 500g makaronu spaghetti – 150g boczku – 2 cebule – 4 jajka – 1 krążek sera camembert – 60g parmezanu – 2 ząbki czosnku – 1 pęczek natki pietruszki – sól, pieprz Do dekoracji
Be Fit Be StrongNiezwykle prosty, szybki i pyszny makaron. Do dania można wykorzystać dowolnego rodzaju makaron, u mnie akurat było to spaghetti. Składniki: ok 1kg dojrzałych pomidorów, koktajlowych lub śliwkowych 1 mała cukinia 1 mała cebulka 1-3 ząbki czosnku sól, pieprz oliwa z oliwek dowolny makaron posiekane pistacje ser typu parmezan Sposób przygotowania: 1. Warzywa umyć, cebulę
Kuchnia domowa Anidzięki temu, ceteris paribus, jej cena jest niska. Od jakiegoś czasu kucharze upodobali sobie przetwarzania jej na pewną lekką formę makaronu. Tym bardziej, że możemy z niej zrobić spaghetti, pappardelle, czy nawet lasagna, czyli taki makaron z którego robi się danie o podobnej nazwie. Generalnie lasagna jak i testarolli, z uwagi na prostotę wykonania są najstarszymi formami makaronu
Kryzysowa Książka Kucharskaposzatkowaną natką i słonecznikiem. Podobne przepisy: Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Pappardelle z cukinią i gorgonzolą Makaron z ricottą i suszonymi pomidorami Makaron z jarmużem, gorgonzolą i pomidorami Spaghetti 3 sery z rukolą Cacio e pepe Makaron z cukinią i boczkiem w sosie śmietanowym Artykuł Makaron z mascarpone, kurczakiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyparmezanem. Polecam całość posypać jeszcze świeżo mielonym pieprzem. Podobne przepisy: Makaron z mascarpone, kurczakiem i suszonymi pomidorami Makaron z ricottą i suszonymi pomidorami Makaron z jarmużem, gorgonzolą i pomidorami Spaghetti 3 sery z rukolą Cacio e pepe Artykuł Pappardelle z cukinią i gorgonzolą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywyszła przepyszna, zupełnie nie czułam braku cebuli. Jutro czeka mnie kolejne kucharzenie z pieczonymi burakami – zostały mi jeszcze dwa. Myślę nad makaronem. Jakiś czas temu zrobiłam spaghetti z pesto z buraków i to było bardzo ciekawe połączenie. Nie pamiętam czemu go nie sfotografowałam, znając życie było już za ciemno. Jutro zrobię wcześniej. Tak, jutro machnę makaron z burakami
Kardamonovyspróbowanie, nie z myślą o publikacji. Wyszło spoko, ale brakowało mi jakiegoś dodatkowego smaku. Drugie podejście było takie, że wyszło już smaczniejsze, ale wyglądało okrutnie. Na talerzu miałam spaghetti w różowym kolorze, lśniące. Ślęczałam nad zdjęciami robali i za Chiny ludowe nie potrafiłam zrobić zdjęcia tak, żeby robali nie przypominały. Pomyślałam, że zrobię to jeszcze raz, z innym makaronem
KardamonovyMakaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, przecedzamy nie za dokładnie. Dodajemy do niego sos, dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy startym serem. Podobne przepisy: Makaron ze śmietaną i boczkiem Spaghetti 3 sery z rukolą Cacio e pepe Makaron z mascarpone, kurczakiem i suszonymi pomidorami Makaron z cukinią i boczkiem w sosie śmietanowym Artykuł Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami pochodzi
Kardamonovychodzi. Co nie zmienia faktu, że carbonarę trzeba skosztować chociaż raz w życiu i chociaż raz spróbować ją zrobić. Zróbcie. To i to. Składniki: 250 g makaronu (ja użyłam spaghetti) 150 g pancetty 3 jajka 100 g parmezanu lub pecorino (ja użyłam tego pierwszego) pieprz sól (opcjonalnie) (przepis na 3 porcje) Makaron gotujemy al dente. Pamiętajcie żeby po jego odcedzeniu
Kardamonovy