gorącym tłuszczem. Do tego niezawodny makaron, jak zwykle kilka prostych, dobrej jakości składników i kolejny grecki 'homemade' posiłek wjeżdża na stół. Składniki: - 1/2 opakowania makaronu spaghetti - 1 mały bakłażan - garść oliwek - 3 średnie, mocno dojrzałe pomidory - średnia cebula - 4 ząbki czosnku - ser halloumi - oregano, bazylia, tymianek, sól morska, pieprz - oliwa z oliwek Makaron gotujemy al'dente
Cook&LovePyszny pomysł na makaron w aromatycznym sosie z pieczonych pomidorów :) My uwielbiamy takie proste dania - a Wy? SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja 528 kcal) 400 g razowego makaronu spaghetti 1,5 kg pomidorów lima 1 główka czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek pęczek bazylii sól świeżo mielony pieprz 4 łyżki startego parmezanu PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni
Moje Kuchenne Rewelacjeciągnącej mozzarelli! Zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych! Jest błyskawiczna do zrobienia i śmiało może konkurować w ten dzień z klasyczną włoską pizzą. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( foremka 28 cm ) * makaron spaghetti Lubella – 3/4 op SOS BESZAMELOWY: * mąka – 1 łyżka * masło – 1 łyżka * mleko – 250 ml * gałka muszkatołowa, sól, pieprz – 1 szczypta DODATKI: * filet z kurczaka – 150 g * pomidory koktajlowe
Ostra na SłodkoSłyszeliście o dyni makaronowej, której miąższ po upieczeniu uzyskuje strukturę makaronu spaghetti? Jak dla mnie to jedna z najciekawszych odmian! :) Placki z dyni makaronowej podane z sosem wiśniowym, cynamonkami bio i awokado PANCAKES Z DYNI MAKARONOWEJ /przepis własny/ Ciasto: 150 g upieczonej dyni makaronowej pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka zarodków pszennych pół łyżeczki proszku do pieczenia aromat pomarańczowy
Poranek na słodkoprzepisy, łączyłam, mieszałam… i oto jest! Najbardziej jedwabisty, kremowy makaron z sosem carbonara, jaki jedliście. Nie wierzcie na słowo, spróbujcie! Chociaż zwykle sos carbonara podawany jest z makaronem spaghetti, postanowiłam go przyrządzić tym razem z makaronem typu penne rigate. Co więcej – ponieważ portal Durszlak właśnie prowadzi konkurs z Lubellą „1000 pomysłów, jedna Lubella”, sprawdziłam też
Pociąg Do Kuchnibędziemy musieli ich obierać z pancerzy ani czyścić. Swój niezwykły aromat zawdzięcza krewetkom smażonym na odrobinie masła :) Makaron z krewetkami - składniki: 250g krewetek (mogą być mrożone) ok. 200g makarony spaghetti 1 cebula 1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku 100 ml czerwonego wytrawnego wina sól pieprz natka pietruszki Makaron z krewetkami - przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!książki, już niedługo na blogu). Jednak w kuchni nie ma nigdy nic tak samo... więc delikatnie zmodyfikowaliśmy ten przepis. Makaron razowy z sosem bolońskim - składniki: 200g makaronu razowego do spaghetti 1 puszka pomidorów w puszce 500g mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka sól pieprz bazylia oregano olej Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!posiadać kilak podstawowych składników, raz kupionych do wielokrotnego użycia. W dodatku nie każdy musi mieć w domu chiński makaron, mi akurat zabrakło, dlatego dla ułatwienia sobie życia użyłam makaronu spaghetti pełne ziarno marki Lubella . Obiad wyszedł pyszny, przy którym nie napracowałam się prawie nic, a i zgłodnieć nie zdążyliśmy za bardzo. Czyli idealnie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdoskonałego pesto przygotowanego samemu w domu. Czym jest pesto? Jest to zielony sos, którego głównym składnikiem jest bazylia. Jest ono szybkie i łatwe do przygotowania. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 25 g liści bazylii 1/3 ząbek czosnku 25 g orzeszków pinii 10 g tartego parmezanu 70 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przygotowania: Do wysokiego naczynia dodajemy bazylię oraz
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnerazem z milionami ludzi na świecie, a szczególnie z tymi, którzy zamieszkują Europę. Lubimy tutaj klasyczne włoskie przepisy, ewidentnie […] Artykuł Carbonara w pięciu smakach, przystanek: WŁOCHY – Spaghetti Carbonara pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkafusion! Zastanawiałam się, co takiego jest w zielonych warzywach, że nie wzbudzają entuzjazmu dzieci, kiedy widzą je na swoich talerzach. Doszłam do wniosku, że skoro dzieci – […] Artykuł Spaghetti „ośmiornica na zielonej plaży” pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkapęczka zielonych szparagów 1 cebula 4 ząbki czosnku 4-6 suszonych pomidorków ze słoiczka 4 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami 100 g szynki parmeńskiej 120 g makaronu spaghetti 4 łyżki tartego parmezanu sól morska, pieprz, chili w proszku WYKONANIE Odłamujemy twarde końce szparagów (same pękną w odpowiednim miejscu). Łodygi opłukujemy pod bieżącą wodą, kroimy na około
cool and mintypachnący duet, aczkolwiek pewnie nie każdemu to połączenie zasmakuje. Warto jednak próbować smaków innych niż tradycyjne, czy takich, do których przyzwyczailiśmy się. Składniki na 1 porcję: makaron - użyłam spaghetti 1 łyżka posiekanych listów świeżej bazylii ok. 1 szklanki świeżych truskawek 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka esencji waniliowej Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Na patelni rozgrzać
Codzienna kuchnia niecodzienna