spaghetti carbonara - 315 przepisów (strona:14/21)

Spaghetti z kurczakiem w ziołowym mascarpone i pomidorach 140

ziołach i polejcie aromatycznym sosem z serka mascarpone. Proste, szybkie i smaczne danie. A do tego inne, bo zazwyczaj spaghetti kojarzy nam się albo z pomidorami, w wersji bolognese z mięsem mielonym, szpinakiem albo carbonara z jajkiem i boczkiem. Cały sos - kurczak w ziołach, mascarpone i pomidorach może być z powodzeniem podawany zamiast z makaronem

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti carbonara z zielonym groszkiem 88

Kolejny przepis na carbonara, tym razem urozmaicony zielonym groszkiem. Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 10 dag wędzonego boczku ½ litra śmietanki kremówki 5 dag sera żółtego (parmezan) 2 żółtka 1 łyżka masła ½ puszki groszku konserwowego sól do smaku pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie- odstawić. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Żółtka rozbić w śmietance, dodać starty

Tradycyjna Kuchnia
Spaghetti carbonara z cukinią 210

Makaron wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj według czasu podanego na opakowaniu. Jajka wymieszaj ze śmietanką. Cukinię pokrój na cienkie plasterki, czosnek i cebulę pokrój

Kredowe Menu
Zielona Carbonara 142

Pyszne i bardzo zielone spaghetti! Sam pomysł zaczerpnęłam od najwspanialszego Jamie'go O. ale odrobinę podciągnęłam go pod mój własny smak ;) Niecodzienna, przepyszna i bardzo świeża w smaku carbonara przeniesie nasze podniebienia na chwilę w słoneczne i zielone pory roku. Bazylia, czosnek, migdały i groszek zamienione w pastę o ciekawej teksturze otulają nitki makaronu, a do tego niewielki, choć bardzo(...)trochę zgęstnieje. 13. Dopraw do smaku, jeśli to konieczne. 14. Podawaj spaghetti z dodatkową porcją pozostałej pasty z groszkiem, posypaną rumianym boczkiem bądź kawałeczkami suszonych pomidorów i oprószoną parmezanem. Smacznego! * Jeżeli używasz mrożonego lub świeżego groszku blanszuj go we wrzątku przez 30sec, zanim dorzucisz do pasty. Green peas carbonara Ingredients: 3 garlic cloves  3 pinches of salt 1/2 bunch

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Carbonara po Włosku! 174

Pasta alla carbonara to potrawa kuchni włoskiej składająca się z makaronu oraz sosu na bazie jajek, czarnego pieprzu, parmezanu oraz boczku. Prawdziwa Carbonara nie zawiera śmietanki !   Składniki na 3 porcje: 230 g makaronu spaghetti 150 g wędzonego boczku ser parmezan lub grana padano - 4 łyżki 2 jajka + 1 żółtko 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki czarny pieprz - świeżo mielony

Alutka-Gotuje
Wtorek: Bucatini all’Amatriciana 100

Rzymie. Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Cztery są główne pasty kuchni rzymskiej (nie tego starożytnego, ale mieszkańców Rzymu): amatriciana, carbonara, gricia oraz cacio e pepe. Podstawę każdej stanowi oczywiście makaron, zazwyczaj spaghetti i ser pecorino – ostry, słony, wyrazisty. I jeszcze jeden składnik, bez której tylko cacio a pepe, czyli makaron najprostszy na świecie z pieprzem

Niedzielny kucharz
Zapiekanka Chicken Tetrazzini oraz kilka słów o dobrej patelnii. 199

czego nie jest w stanie zepsuć, i jedyne co jest  jednocześnie zachwycająco pyszne. W skład zapiekanki wchodzi pieczony kurczak, papryka, cebula, ser, spaghetti i kilka dodatków, które sprawiają, że całość naprawdę jest obłędnie pyszna. Zwyczajne carbonara, czy bolognese przy tym daniu wypadają o wiele słabiej. Obiecuję, że będzie pysznie.  Przepis czekał długo na swoją premierę, bo ponad(...)sera mozzarella 100 g żółtego sera (na wierzch zapiekanki) łyżka posiekanej natki pietruszki 250 ml mleka pełna łyżka mąki pszennej tłuszcz do podsmażenia (opcjonalnie) 250 g makaronu spaghetti przyprawa do kurczaka sól i pieprz. Wykonanie: Makaron ugotować na miękko, odcedzić.  Kurczaka obrać, posiekać.  Wrzucić na rozgrzaną patelnię posiekane drobno: cebulę, paprykę oraz pieczarki. Podsmażać przez kilka minut

Poezja Smaków - blog kulinarny
Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami 180

Pomidory posiadają wiele właściwości, które miedzy innymi opóźniają starzenie, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, wpływają na proces odchudzania, zwiększają przyswajalność żelaza. Pomidory mają wiele zalet. Warto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa Carbonara 120

Prosta, szybka w przygotowaniu, domowa carbonara rozpływająca się w ustach!!. Porcja na 3-4 osoby. Składniki: 400-500 gram makaronu spaghetti (w zależności od preferowanej wielkości porcji) 300 gram boczku pokrojonego w kostkę 2 jajka 200 ml śmietany 30% 1 cebula tarty ser u mnie mozarella ok 100 gram posiekana natka pietruszki do posypania odrobina ulubionych ziół ( u mnie suszona

Studencka Micha
Carbonara ze szparagami 154

Kolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko stworzą idealną kompozycję :) Korzystajcie póki jeszcze jest sezon na szparagi, a co ważniejsze szukajcie w sklepach polskich szparagów. Szparagi to zielone warzywo, które jest uwielbiane przez Francuzów. Niestety w Polsce uważane jest za danie(...)oczyszczaniu organizmy. Dziś jednak połączymy zdrowe szparagi z odrobinę mniej zdrowym boczkiem :) Składniki (na 2 porcie) 150g makaronu do spaghetti pęczek zielonych szparagów 2 ząbki czosnku 150 g boczku 2 jajka odrobina natki pietruszki sól pieprz 30g parmezanu Carbonara ze szparagami – przepis Makaron gotujemy al dente. Na głębokiej patelni podsmażamy boczek, tak aby wytopić z niego tłuszcz. Szparagi pozbawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka carbonara z chorizo / Easy chorizo carbonara 134

chwilę. Polecam! Scroll down for recipe in English Szybka carbonara z chorizo (2-3 porcje) Składniki: 400 g zielonej i żółtej fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i pokrojonej na 2 cm kawałki 2 duże jajka 1 1/2 szklanki startego sera Manchego (lub innego sera żółtego) mielony pieprz 150-200 g spaghetti 1 szklanka hiszpańskiej kiełbasy chorizo, pokrojonej w kostkę(...)Podawaj makaron posypany resztą sera i natką pietruszki. Smacznego! English version Chorizo carbonara (2-3 servings) Ingredients: 400 g green and yellow beans, trimmed and chopped into 2 cm pieces 2 large eggs 1 1/2 cup manchego cheese, grated (or other cheese) ground pepper 150-200 g spaghetti 1 cup chorizo, diced 1/2 teaspoon hot paprika zest of 1/2 lemon

karmelowy
Spaghetti carbonara 146

wojny światowej. Połączyli oni włoski makaron z dostępnymi sobie racjami wojskowymi. I tak powstała znana nam wszystkim Carbonara, którą w klasycznej wersji przyrządza się z boczku, żółtek, parmezanu, oliwy i pieprzu. Ja mój sos wzbogaciłam odrobiną śmietany.  Składniki: 500g makaronu spaghetti 150g boczku 100ml śmietany 4 żółtka 50g sera parmezan sól, pieprz szczypiorek Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie

Smakowity Blog Kulinarny
Carbonara z dynią i fasolką 105

Danie sycące z dużą ilością warzyw dynia w towarzystwie z fasolki. Zapewniam że szybko znika. Sos carbonara polecam zrobić samemu bo jest prosty do zrobienia.Danie kuchni włoskiej które można samemu urozmaicić tym co mamy w lodówce. 20 dkg makaronu spaghetti 15 dkg boczku wędzonego 1/3 dyni hokkaido 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 15 dkg fasolki szparagowej zielonej sól, pieprz

wesoła kuchnia
Spaghetti carbonara (wg oryginału) 147

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Oryginalna carbonara nie zawiera kremówki - Włosi jej dodatek uważają za profanację tego dania. Powinna być również bez cebuli (ja dodałam). Jednakże na własne potrzeby - spaghetti można urozmaicić śmietanką czy odrobiną serka mascarpone. (2-3 porcje) 100-150g surowego wędzonego boczku lub pancetty (włoskiego suszonego boczku) 1 cebula 1 jajko 2 żółtka (ma być tyle

Di gotuje
Carbonara trochę inaczej- a'la Edyta 240

Carbonara pochodzi z Włoch, a dokładnie swe korzenie ma w  Rzymie. Zwykle używa się makaronu spaghetti, fetuccinne lub rigatoni . Stworzona nie tak dawno, bo w połowie XX wieku. Pierwszy opis carbonary możemy znależć po wojnie , kiedy Włosi jedli dużo jajek I boczku dostarczonego przez żołnierzy amerykańskich. Dzisiejszy obiad został trochę przeze mnie zmieniony. Wiem, wiem

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania