Carbonara w pięciu smakach, przystanek: BELGIA – Hangover Pasta, na kaca! :)

Carbonara w pięciu smakach, przystanek: BELGIA – Hangover Pasta, na kaca! :)

Carbonara w pięciu smakach, przystanek: BELGIA – Hangover Pasta, na kaca! :)

Restauracja “Resto” to ponoć najlepsza belgijska restauracja w Nowym Jorku. Serwują tam bardzo ciekawe danie: makaron na kaca. Drodzy Polacy, czas zaprzyjaźnić się z belgijską kuchnią! 😉       Hangover Pasta, bo tak w oryginale nazywa się to danie, jest połączeniem makaronu, wędzonej szynki, sera Gruyère oraz jajka sadzonego. Bardzo przypomina w smaku Carbonarę, […] Artykuł Carbonara w pięciu smakach, przystanek: BELGIA – Hangover Pasta, na kaca! :) pochodzi z serwisu Wiszniówka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiszniówka

Warto przeczytać

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.