spaghetti carbonara - 315 przepisów (strona:12/21)

Spaghetti alla carbonara 200

Klasyczny i sprawdzony przepis na spaghetti alla carbonara z boczkiem i dobrym, twardym serem. Najważniejszy jest jednak makaron, więc do tego dania wybieraj najlepszy

AniaGotuje.pl
Tagliatelle alla carbonara 58

Spaghetti alla carbonara to klasyka kuchni włoskiej. Mi osobiście smakuje lepiej z makaronem tagliatelle - jeśli nie jedliście spróbujcie tej wersji. Nie byłbym sobą gdyby do składu klasyki nie trafił jakiś dodatek - tym razem jest to czosnek, który świetnie podkreśla smak boczku, jajka i parmezanu

Milion Smaków
Makaron z cukinią i szynką 176

Makaron z cukinią i szynką... Sprężyste rurki makaronu. Kosteczki podsmażonej szynki i wiórki cukinii. Zatopione w sosie na bazie śmietanki i jajek. Oprószone drobno startym parmezanem

Gospodyni Miejska
Makaron z sosem carbonara 129

kremowości, analizowałam przepisy, łączyłam, mieszałam… i oto jest! Najbardziej jedwabisty, kremowy makaron z sosem carbonara, jaki jedliście. Nie wierzcie na słowo, spróbujcie! Chociaż zwykle sos carbonara podawany jest z makaronem spaghetti, postanowiłam go przyrządzić tym razem z makaronem typu penne rigate. Co więcej – ponieważ portal Durszlak właśnie prowadzi konkurs z Lubellą „1000 pomysłów, jedna Lubella”, sprawdziłam(...)Lubella. I jestem naprawdę (także bez konkursu :)), pozytywnie zaskoczona! W związku z tym przepis bierze udział w konkursie (trzymajcie kciuki!). Pamiętajcie też – nie dajcie się nabrać na sos carbonara na śmietanie – prawdziwy włoski makaron z sosem carbonara nie opiera się na śmietanie, ale na… jajkach! Najlepiej też wykorzystać boczek guanciale albo pancettę, ale jeśli nie macie

Pociąg Do Kuchni
Makaronowa zapiekanka meksykańska z kurczakiem 195

Lubisz makaron, ale znudziło Ci się spaghetti bolognese lub carbonara? Nie masz pomysłu co zrobić z rurkami z ostatniego obiad? Ugotowałaś za dużo penne? Mam dla Ciebie inny pomysł na jego wykorzystanie. Zapiekanka..to świetny pomysł na codzienny obiad. Jest pożywna, sycąca, a przy tym smaczna. Skusisz się? Będzie niezły meksyk. Składniki: 150g makaronu penne pełnoziarnistego (lub rurek, świderków, nawet

Czarnawisienka
Carbonara w klasycznym wydaniu 155

Uwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KUKURYDZIANY DUTCH BABY NA BAZIE SOSU JASNEGO #ŁOWICZ 95

musztardowy. Z dodatkiem chrzanu staje się wyrazistym sosem chrzanowym. W duecie z koperkiem tworzy delikatny sos koperkowy. Wyśmienicie wypada też w towarzystwie boczku, śmietany i spaghetti jako uwielbiane spaghetti a’la carbonara czy kurczaka, szpinaku i ryżu jako rozpływający się w ustach kurczak w sosie szpinakowym. Sos jej idealny do pieczenia, duszenia i podgrzewania." Ja sprawdziłam czy na pewno. Dutch

Kuchnia w oparach
ŚMIETANKOWY MAKARON ZE SZPARAGAMI 172

Taki makaron to fajny pomysł na obiad albo ciepłą kolację.  Lekki a zarazem ... pożywny :) Trochę inna wersja niż popularne spaghetti bolognese czy carbonara... Polecam wszystkim miłośnikom makaronów :) Składniki: ok 3 litrów wody 2 ząbki czosnku, posiekane 1 1/2 szklanki  zielonych szparagów pokrojonych na 3cm kawałki 1 szklanka mrożonego lub świeżego groszku 2 łyżeczki oliwy z oliwek

Walijskie Pichcenie
Spaghetti w sosie Carbonara 210

Dziś zapraszam Was na danie makaronowe ( tu najdziesz inne makaronowe propozycje) , we włoskim klimacie- pełnoziarnisty makaron typu spaghetti w kremowym sosie Carbonara. Wersje Carbonary są różne, jednak oryginalnie ten sos przygotowuje się na jajkach (które nie mogą się ściąć, a tylko utworzyć gładki sos), bez dodatku śmietany, z pancettą, a serem- parmezanem- posypuje się wierzch dania. W skład mojej Carbonary(...)białe wino- 150 ml * ulubiony ser żółty- 20 g * żółtka- 3 szt. * cebula- 1 duża szt. * czosnek- 1 ząbek * olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz- do smaku * spaghetti pełnoziarniste Na oleju zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać pokrojony boczek, chwilę podsmażyć i dorzucić sprasowany czosnek. Po około 1 minucie wlać wino i smażyć do momentu odparowania. W międzyczasie żółtka połączyć ze śmietaną

Kraina Miodem Płynąca
Carbonara w pięciu smakach, przystanek: FRANCJA – Pâtes à la Carbonara 133

Francuzi owszem, doceniają kuchnię włoską, ale najwyraźniej wolą ją w wersji: na bogato 😉   Znane w świecie wyczucie smaku Francuzów ujawniło swój geniusz również w ich

Wiszniówka
Dietetyczne carbonara z makaronem Shirataki 176

sprzątaniu i gotowaniu, w końcu święta idą. W tym tygodniu przetestowałam wiele nowych produktów, które ostatnio dostałam. Jednym z nich był  Makaron konjak/shirataki typu spaghetti . Wymyśliłam sobie lekką wersję carbonara POLECI MI KTOŚ W POZNANIU SALON TATUAŻU GDZIE TERMINY I CENA MNIE NIE ZABIJE? Składniki (porcja): opakowanie makaronu shirataki typu spaghetti jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Carbonara dobra na wszystko! 108

które stanowi dobry początek sympatycznych wydarzeń. Doskonałe do przygotowania także wtedy, gdy brakuje nam czasu i chcemy na szybko przyrządzić coś pomysłowego, co posmakuje wszystkim. Carbonara po polsku Składniki: 200-250g makaronu (spaghetti, świderki, penne, tagliatelle, świderki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 200-250g wędzonego boczku 3 żółtka 250ml śmietanki 30 procentowej 50g parmezanu lub żółtego sera(...)dodajemy pozostałą śmietankę i podgrzewamy do momentu, aż sos nam zgęstnieje około 1 minuty. Wyłączamy gaz, dodajemy makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Na talerzu posypujemy startym parmezanem. Przepis na Carbonara po polsku w wersji do wydruku i PDF Artykuł Carbonara dobra na wszystko! pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania