Składniki: 4 bułki do hot dogów 4 parówki 100 g rukoli garść pomidorków koktajlowych ketchup prażona cebulka sos serowy chili Przygotowanie: Bułki i parówki bez osłonek obsmażyć na patelni grillowej. … Czytaj dalej Hot dogi z rukolą i pomidorkami
czarrna od kuchnipokryło tylko dno, następnie obtaczamy cukinię w cieście i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego:) Asia
Sama słodycz i szczypta chiliostrożnie nadziewamy farszem Posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na blaszce w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Gotowe:) Cukinia wychodzi mocno pomidorowa:) Możemy podawać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Hasta Luego
la cucharaOd jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu
slodkokwasnaplkawałki pomidory. Wrzucamy listek i ziele ang. Zalewamy gorącą wodą, tyle aby zakryło gołąbki. Gotujemy ok 1 godz 15 minut, jeśli mamy młoda kapustę wystarczy 40 minut. Po ugotowaniu sos zagęszczamy mąką
Z Majeczką w kuchnikarmel będzie stygł. Musimy zdążyć wysmarować boki keksówki cienką warstwą i unikniemy tym samym zgrubiałej tafli karmelu na spodzie, która tak czy inaczej przy wyjmowaniu schłodzonego deseru wypłynie tworząc sos. Jeszcze jeden aspekt, mianowicie cytryna lub sok z limonki. W tym przepisie dodanie kwaśnego soku jest to niezbędne przy robieniu karmelu, gdyż zapobiegnie krystalizacji cukru. Chyba skończyłam moją długą wypowiedź
vaniliowoczekoladowaPulpeciki w sosie , prosto, szybko i smacznie. 1/2 kg mięsa mielonego 1 jajko cebulka przyprawy [sól,pieprz, vegeta, majeranek] marchewka 1/2 szkl. śmietany listek,ziele sól, pieprz koper Do mięsa dodać jajko,dodać także przyprawy, posiekaną cebulkę i wymieszać. Formować małe pulpeciki. W garnku zagotować wodę , dodać pokrojoną marchew i przyprawy.Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki i gotować około
Moje domowe kucharzenieNapęczniałą żelatynę podgrzejcie, dodajcie odrobinę gorącej porzeczki z garnka, mieszajcie aż się rozpuści - Nie gotujcie- Dodajcie do reszty masy porzeczkowej, i jak trochę przestygnie możecie zblendować na gładki sos, lub zostawcie porzeczki w kawałkach. Wykonanie. Rozwińcie biszkopt i nałóżcie krem bazyliowy, posypcie świeżymi porzeczkami i zawińcie ponownie. Schłodźcie w lodówce kilka godzin. Krójcie ostrym nożem. Podawajcie
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmoże być makaron pełnoziarnisty, który gotowy do jedzenia jest po około 10 minutach gotowania. Jak widać przygotowanie go nie trwa długo, a w tym czasie możemy zrobić jakiś dobry sos. Tym razem postawiłem na pierś z kurczaka oraz szpinak, które razem z makaronem tworzą pełnowartościowy, zdrowy posiłek. Składniki Makaron pełnoziarnisty 2 garści szpinaku 1 podwójna pierś z kurczaka 1 ostra
Programista w kuchniSmaczny obiad w mniej niż 30 minut? Tak, to możliwe. Wystarczy pierś z kurczaka, ryż, śmietanka 30% i musztarda. Do tego odrobina posiekanego pora i mamy
Programista w kuchninich dodatkowo buraczki zasmażane kupione w sklepie (dostępne w słoikach), rukolę oraz sałatę strzępistą. Całość została zamknięta w wiejskiej bułce. Co ciekawe do ich przygotowania nie użyłem żadnego sosu, a smakowały rewelacyjnie. Pikantne mięso oraz rukola doskonale łączą się z buraczkami zasmażanymi, które neutralizują nieco ostrość tworząc bardzo ciekawy smak. Jeżeli nie mieliście jeszcze okazji spróbować takiej kompozycji koniecznie musicie
Programista w kuchnicebula się zeszkli dodajemy wcześniej przygotowane mięso oraz pieczarki pokrojone na półplasterki. Całość smażymy przez około 30 minut. Następnie blendujemy ze sobą małą papryczkę chilli oraz pomidory. Tak przygotowany sos dodajemy do smażącego się mięsa i mieszamy. Po około 15-20 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Po kolejnych 10 minutach dodajemy mrożony groszek. Całość dusimy jeszcze przez
Programista w kuchniprzepyszny, kremowy i bardzo delikatny serek. Cudowny. Część serka od razu zjedliśmy w kawałku, część dodałam do makaronu z cukinią – przepis wkrótce, a resztę moja mama dodała do sosu szpinakowego. Już go sobie wyobrażam w zapiekankach, na kanapkach, z dżemem lub warzywami. Czuję że często będzie u nas gościł. Bardzo Was namawiam do spróbowania. A u nas wakacje pełną
Cooking for Emilyryż, paprykę oraz pomidory. Zalać wszystko śmietaną posoloną i popieprzoną do smaku. Zapiekać 40 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Gotową zapiekankę posypać zieloną pietruszką. Podawać z mieszanką sałat polaną sosem winegret
Kulinarne przemysleniaciecierzycy. Całość miksujemy dolewając po trochę wody. Dłońmi formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym oleju aż do zarumienią się z obu stron. Podajemy z ulubionym pieczywem, warzywami i sosem lub majonezem . Praktyczna rada: Ja “nie patyczkuje się” i przyrządzam ich większe ilości, które mrożę zapakowane pojedynczo lub podwójnie w folię aluminiową. Bardzo sobie cenię tę metodę “gotowania na zapas
Lamarida.pl