Uwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście
Słodkie okruszkiminut. Po około 150 minutach zdejmuję pokrywę i piekę jeszcze około 10 minut aby mięso ładnie się zrumieniło od góry. Po upieczeniu mięso od razu wyjmuję z naczynia, sos który zebrał się podczas pieczenia możemy zagęścić mąką i podać z mięsem. Udziec z indyka jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotujewrzątku. Sałatka miała dość miękką konsystencję (napęczniały makaron oraz ogórek i mielonka starte na tarce). Mi brakowało czegoś do pochrupania. Myślę, że sałatka mogłaby być lepsza gdyby najpierw przygotować sos i wymieszać go z makaronem, tak by pozostał on choć odrobinę twardawy i lekko chrupiący – rzecz gustu. Mielonki też warto nie dodawać więcej niż jest to określone w przepisie
Smaki Na Talerzupiórka. Posolić, doprawić pieprzem, wymieszać i przełożyć do kiełbasek. Zalać piwem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C. Piec około 50 minut podlewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Podawać z ziemniakami lub chlebem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, wyjąć kurę, rosół do smaku doprawić pieprzem mielonym i przyprawą w płynie podawać z makaronem nitki i natką pietruszki, mięso kury wykorzystałam do sosu śmietanowego na drugi dzień - rosół jest rozgrzewający, aromatyczny........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPrzepyszna, rybna tarta z dodatkiem koziego serka i papryki. Kruche ciasto, śmietanowo-serowy sos, czy trzeba czegoś więcej? Czasem z takiego minimalistycznego zestawu składników wychodzą smakowite potrawy. Kto chętny? Składniki: 250g mąki pszennej 150g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 300g świeżego łososia 1/2 czerwonej papryki 100g serka koziego 1 jajko 150g śmietany 22% 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki przyprawy
Raj dla Podniebienia160C. Teraz mus : oczyszczony rabarbar pokroić na kawałki, wrzucić do rondelka, pomarańczę podobnie. Podlać niewielką ilością wody i dusić na wolnym ogniu do połączenia się składników w gęsty sos. Osłodzić syropem. Mus przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łusek rabarbaru i białej otoczki pomarańczy. Tartę podawać posypaną cukrem pudrem w towarzystwie musu. /przepis na tartę pochodzi od Czekoladki
Raj dla Podniebieniagrubszą kostkę. Rzodkiewki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni stopić masło, wrzucić pokrojoną w paski szynkę, podsmażyć. Do salaterki przełożyć brokuły, rzodkiewkę, paprykę, pokrojone jajka. Przygotować sos: w kubeczku wymieszać maślankę, śmietanę, majonez oraz musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę, całość wymieszać i schłodzić w lodówce. Artykuł Sałatka z brokułem, jajkiem,rzodkiewką i podsmażaną szynką pochodzi
Raj dla Podniebieniaśmietany 18% 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Bób, marchewkę i pietruszkę ugotować, obrać. Groszek, kiełki odcedzić z zalewy. Mozzarellę pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, przygotować sos z majonezu, śmietanki i musztardy, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem. Artykuł Sałatka z bobem, kiełkami i serem mozzarella pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniadeser będzie pikantny, ale także lekko słony. Mus wykładamy na czekoladowy spód i ponownie schładzamy. Przed podaniem wierzch dekorujemy pokrojonymi kawałkami Snickersa oraz pokruszonymi bezami. Całość można lekko polać sosem lub syropem karmelowym. Artykuł Tartaletki z musem dyniowym z chilli i snickersami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniaduży garnek) 2 litry bulionu mięsno-warzywnego 1 kalafior 4 średniej wielkości ziemniaki 1 marchewka 1 puszka mleczka kokosowego sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonej kolendry (opcjonalnie) sos sojowy (opcjonalnie) świeży koperek pulpety łososiowe 300g świeżego łososia 1/2 czerstwej bułki (wcześniej namoczonej w wodzie) 1 jajko łyżeczka koperku sól, pieprz Wykonanie: zupa: do dużego garnka wlać bulion, zagotować, włożyć
Raj dla Podniebieniapoddusić, przyprawić do smaku. Na placku naleśnikowym rozsmarować cieniutką warstwę majonezu. Dodać nadzienie i równo rozprowadzić. Naleśnika zwinąć w rulon. Gotowe! Naleśniki świetnie smakują również w wersji zapieczonej z sosem beszamelowym! Polecam! Artykuł Wytrawne naleśniki z cukinią i kolorowymi paprykami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniadorsza sól, pieprz 1 jajko 50 g płatków migdałowych 2 – 3 łyżeczki oleju kokosowego 100 g brązowego ryżu 100 g ulubionej kaszy (użyłam bulgur i pęczak) 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki oliwy z oliwek kilka różyczek brokuła 1/3 żółtej papryki 1/2 łyżeczki curry szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka śmietany 12% (opcjonalnie) Wykonanie
Raj dla Podniebieniaugotowanej kaszy jaglanej 100 g migdałów, zmielonych w blenderze lub rozdrabniaczu 100 ml oleju rzepakowego 2 marchewki 2 pietruszki 1 por (biała część) 3 laski selera naciowego 3 łyżki sosu sojowego 2 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki 0,5 łyżeczki lubczyku spora szczypta gałki muszkatołowej sól i czarny pieprz do smaku Wykonanie
psgotujemyczęsto gości na naszym stole. Podaję go w wersji na ciepło i na zimno np.jako domową wędlinkę. Z patelni, grilla czy jak w tym przypadku jako składnik do sosu, na obiad. Kurczak, to łatwe do obróbki mięso i poradzą sobie z nim świetnie nawet osoby mało przebywające w kuchni. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 szalotka
Gosia gotuje