Seler znany z tego, że ma bardzo dużo witamin lubię w różnych sałatkach, tym razem z tuńczykiem. Składniki: puszka tuńczyka w puszce w sosie własnym 4-5 łodyg selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 cebula (ja dałam czerwoną) sól, pieprz majonez Selera naciowego oczyścić z włókien i pokroić na półplasterki lub drobniej jeśli są duże łodygi. Cebulę obrać
talerz przyjemnościmałym ogniu dusiłem 12 minut pod przykryciem. Wyjąłem rybę, umieściłem na półmisku, trzymałem w cieple. Śmietanę połączyłem z warzywami, doprawiłem solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalałem rybę. Podałem z młodymi ziemniakami z koperkiem
R'n'G Kitchenmojego męża. Przepis, który wam chcę dzisiaj zaprezentować jest kolejnym moim autorskim. Otwierając szafkę z przetworami zauważyłam puszkę z ananasem, którą jakiś czas temu kupiłam z myślą o ananasowym sosie. No cóż jak widać kompletnie o niej zapomniałam i pomyślałam, że wykorzystam ją do mojego sernika. Przyznam się wam, że wielkim fanem ananasa nie jestem, bo przeważnie kojarzy mi się
vaniliowoczekoladowakostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Umyte i osuszone listki mięty drobno posiekaj (odłóż kilka listków do dekoracji). Delikatnie wymieszaj w misce przestudzoną komosę ryżową z pozostałymi składnikami. Wlej sos winegret z soku z owocu granatu, cytryny i oliwy do sałatki, delikatnie wymieszaj. Podawaj tabouleh na talerzykach lub w miseczkach posypane z wierzchu ziarenkami granatu
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskabardzo smaczne regionalne specjały. Wymienię chociażby ryziok, kapuśniaczki czy młodą kapustę… Pierogi z kaszą manną babcia podawała nam okraszone masłem, jednak pasuje do nich również słodka śmietana lub sos owocowy. Jeśli macie swój ulubiony przepis na ciasto pierogowe, skorzystajcie z niego. Ja podaję taki, z którego ciasto wychodzi elastyczne i miękkie, dzięki czemu łatwo jest nadziewać je delikatnym farszem. Pierogi
Trzeci talerzprzygotowania takich pysznych kotlecików możecie wykorzystać właściwie każdą białą rybę. U mnie był sandacz, ale równie dobrze pasowałby np. dorsz. Dodatek kolendry i sosu chilli nadaje im nieco orientalnego posmaku - takiego jak lubię! Ciasto jest zwarte więc nie obawiajcie się problemów ze smażeniem
Milion Smakównagrzanym do 160 stopni C piekarniku przez 60 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze około 30 minut w temperaturze 170 stopni C, jeśli chcemy, aby powstał sos, to wlać do wołowiny 300 ml gorącego bulionu lub wody. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić widelcem stan upieczenia mięsa i ziemniaków, jeśli są mało przyrumienione, to zwiększyć temperaturę
Kuchcik gotujepołączeniem na patyczkach kurczaka z kawałkami mango (byłoby jeszcze bardziej owocowo), ale w końcu zwyciężyła wersja warzywna - można powiedzieć: zrównoważona. Szaszłyki w takim wydaniu domagają się towarzystwa jogurtowego sosu. Myślę, że jest on wręcz niezbędny - z kilkoma kroplami oliwy i szczyptą ulubionych ziół będzie stanowił świetny kontrast smakowy. Barwny oczywiście również. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 duża czerwona
zadanie-gotowaniezamarynowane mięso pod przykryciem i piecz 40 minut. Następnie zalać mleczkiem kokosowym i piec bez przykrycia przez kolejne 20 minut do momentu aż mięso będzie miało zarumienioną skórkę a sos zgęstnieje. Idealnie komponuje się surówkami ze świeżych warzyw. — BTW całości: 1700g, 3067 kcal, B 178 g, W 32 g T 247 g. W 100 g: 180 kcal
Ola la LCHFgrillu, bądź na płycie grillowej w domu. Szaszłyki są bardzo soczyste, mięso mięciutkie i obłędnie smaczne! Podane z kolorową, chrupiącą i zdrową sałatką i kaszą pęczak z zielonym sosem. Danie jest bardzo proste i jest świetnym pomysłem na obiad dla całej rodziny, bądź na spotkanie ze znajomymi. PRZEPIS NA SZASZŁYKI NA GRILLA - 1- 1,5 kg mięsa od żeberek
SMYKWKUCHNIryżu 1 kg ćwiartek z kurczaka 2 małe cukinie 1 mała puszka kukurydzy MARYNATA: 2 cebule 1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 4 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz czarny Cebule pokroić w piórka, czosnek rozgnieść i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Ćwiartki z kurczaka oczyścić pozbywając
https:KKuchniaMniamśmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na spód miski wykładamy sałatę, na nią wymieszaną paprykę z kukurydzą i fasolą. Na wierzch układamy plastry kurczaka, polewamy sosem i posypujemy kiełkami
Qchnia po prostuwystarczająco spójne należy dodać więcej mąki. Placuszki możemy potraktować jako samodzielne danie na obiad lub kolację ale także, jako przekąska do pracy. Idealnie będą smakować z ulubionym sosem
Gar ZdrowiaCałość oprószyć ziołami prowansalskimi i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 25-30 minut. Po upieczeniu posypać startym parmezanem i od razu podawać z ulubionym sosem
Kolorowa kuchnia Elkichce się dobrze kleić, można dodać jedno jajko. Aby usprawnić lepienie mięsa, zamocz ręce w zimnej wodzie. Zobacz również: Marynowana cebula – do mięs i na grilla Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Sprytna kuchnia: patyczki do szaszłyków Szaszłyki caprese Drobiowe szaszłyki z miodem i serem Hiszpańskie tapas: sałatka z oliwkami i grejpfrutem Szisz kebab: wołowina na grilla
MarcinChef