Pizza to zdecydowanie moje ulubione włoskie danie! Jest znana i lubiana na całym świecie! Składniki pizzy możemy dodać według swoich upodobań. Podstawą jest ciasto drożdżowe, sos pomidorowy i oczywiście ser. W dzisiejszej odsłonie zapraszam na pizzę wieloskładnikową z kurczakiem, pieczarkami i warzywami. Spód do ciasta, aby było troszkę zdrowiej to dodałam do niego mąkę pełnoziarnistą. Składniki na 2 duże
kulinarne odsłony paticzosnek dodajemy do jogurtu i mieszamy, dodajemy łyżkę majonezu i doprawiamy solą. Do miski lub na talerz układamy warstwami kukurydzę, pokrojony w kostkę ser i brokuł, całość polewamy przygotowanym sosem
KUCHNIA POLSKArównież używana do przygotowywania indyjskich marynat. Skład: kmin rzymski, koper włoski, kozieradka, czarnuszka, gorczyca. Mąka ryżowa – wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Idealna do placuszków, ciast, ciasteczek, zagęszczania sosów. A teraz… zapraszam Was na przepis Składniki: (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje) 4 pełne łyżki mąki ryżowej 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym z pokruszoną laską
Słodkie okruszkitakich proporcjach? W takich, żeby relish nie spadał z jedzonej kiełbaski i nie rozsypywał się. Do burgerów, wołowiny i kurczaka mieszam posiekane pikle z majonezem, ketchupem lub sosem bbq – w takich samych proporcjach jak wyżej – żeby się elegancko wszystko ze sobą zlepiło. SKŁADNIKI NA 1 litrowy słoik 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i cukinia, słodka i ostra
Karo in the KitchenDomowy makaron jest bardzo szybki do zrobienia i pyszny. Idealny do zupy lub sosu. 1 szklanka wody 1 jajko szczypta soli około 1,5 łyżki wody mąka do podsypywania ( nie za dużo ) Składniki zagnieść na dość elastyczną i nie lepką masę i pozostawić przykrytą ściereczką na 30 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować (podczas wałkowania można podsypać stolnicę odrobiną
cukrem pudrem posypanejednak. Zachciało mi się naleśników, ale okazało się że w lodówce nie ma ani jednego jajka. Postanowiłam spróbować bez nich ... i udało się !!! Najlepiej smakują podane z twarożkiem, polane sosem truskawkowym. SKŁADNIKI 1 szkl. mleka, 1 szkl. wody, 2 szkl. mąki lub więcej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, szczypta soli, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju WYKONANIE Wodę
słodki bratekakcji Błyskawiczny Piątek - 28 lipca 2017r . Jej podsumowanie można znaleźć na blogu: c.d.n. Składniki na 2 porcję: 50g makaronu - ważony "suchy", przed gotowaniem 1/2 puszki rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym - wraz z wodą z puszki 1/2 średniej cebuli 1 średni pomidor - u mnie malinowy 1/2 małej młodej cukinii - zużyłam kawałek ok 10cm długości 1/2 średniej zielonej papryki 2 łyżeczki
Grunt to przepis!smaku solą oraz pieprzem. Wlewamy śmietanę, oraz dodajemy pokrojony serek topiony (równie dobrze sprawdza się serek topiony z pojemniczka). Podgrzewamy do czasu, aż serek sie roztopi. Nie gotujemy. Gotowy sos mieszamy z odcedzonym makaronem
Smaki Na TalerzuMelona przekrawamy i przy pomocy specjalnej łyżeczki wydrążamy miąższ. Sok z cytryny mieszamy z oliwą z oliwek oraz cukrem. Np. w wydrążonych połówkach układamy cząstki melona i ogórka. polewamy sosem i posypujemy listkami męty
Domowy Smak Jedzeniachowamy do lodówki, gdy chcemy roladę pokroić na kolację. Serwujemy na gorąco 15 min. po upieczeniu do obiadu. Jeżeli chcemy podać roladę jeszcze inaczej, to proponuję w sosie. Smacznego
chleba naszegopiekarnika na około 30 minut. Pod koniec pieczenia dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i piecz jeszcze przez około 5 minut. Podawaj na ciepło, najlepiej z sałatą doprawioną sosem winegret. *Zamiast mąki pszennej, możesz również użyć mąki orkiszowej lub mąki bezglutenowej. **Wodę dodawaj stopniowo, najlepiej tylko po łyżce wody, sprawdzając konsystencję ciasta. Zbyt duża ilość wody spowoduje, że podczas
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskajedna po drugiej odpadały bezwładnie do miseczki. Jakby mało się biedak nacierpiał, to podtopiłem go pod bieżącą wodą, molestowałem ręcznikiem kuchennym i na deser dołożyłem mu sporą dawką ostrego sosu sriracha i szczyptę ostrej papryki. Obtoczony we wszystkich przyprawach był gotowy na swoją ostatnią podróż… Artykuł Kalafior pieczony pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanMajonez z fasoli Wiele osób sądzi, że przejście na weganizm to niekończące się pasmo ograniczeń. Ja odbieram to zupełnie inaczej. Dla mnie weganizm otworzył drzwi, których
Blendmanjeden placek nałożyłam 2 łyżki masy i wygładziłam. Placki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. W połowie pieczenia przełożyłam placki na drugą stronę. Placki podajemy ze sosem pomidorowym lub z jogurtem z dodatkiem koperku
Przysmaki Karolkidodaję ser pleśniowy i 2/3 sera Grana Padano, trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serów. Na koniec dodaję śmietanę, mieszam, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Przygotowany sos łączę z ugotowanym makaronem. Na talerzu posypuję pozostałym serem
JejKuchnia