całość poddusić przez chwilę. Dodać pomidory i mieszając co jakiś czas udusić do miękkości, odparowując jednocześnie część wody. Przyprawić kuminem, solą, cukrem i słodką papryką. Na wrzący sos wbić jajka, lekko je posolić i pod przykryciem gotować na niewielkim ogniu przez kilka minut, aż do pożądanego stopnia ścięcia. Podawać posypane szczypiorkiem lub dymką i świeżymi listkami bazylii. Idealnie
Codzienna kuchnia niecodziennaczasu do czasu. Dodaj mleko kokosowe, sól do smaku (łyżeczka to maks). Zagotuj i gotowe. Podawaj posypane cebulką i świeżą szałwią lub rozmarynem. Smacznego! Artykuł Spaghetti w kremowym sosie z kurkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfśródziemnego a ostatnio trafia się też i w Polsce. Doskonale do niej pasuje mielona jagnięcina z aromatycznymi ziołami, słonym serem feta i szczyptą czerwonej cebuli. Całości świetnie dopełnia klasyczny sos tzatziki. Niestety piecze się około 40 minut
Milion SmakówChutney wywodzi się z kuchni indyjskiej i jest to nic innego jak sos o gęstej konsystencji. Można je robić z owoców jak i z warzyw. Ja bardzo często robię dwa jego rodzaje. Pomidorowe chutney Pierwszy rodzaj chutney jakie robię to chutney wykonane z czerwonej cebuli. Używam go głównie jako dodatku do serów żółtych. Drugi typ chutney jakie robię
mecooksPanna cotta to deser, który lubimy szczególnie latem. I bardzo lubimy dodawać do niego sezonowe owoce (zobacz panna cotta z sosem malinowym i jogurtowa panna cotta z musem jagodowym ). Jest to deser szybki, prosty i bardzo bardzo smaczny. Dzisiaj u nas z dodatkiem frużeliny morelowej. Jeśli nie macie frużeliny ani moreli możecie użyć do niej innych zmiksowanych owoców
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniezrobienia wybierzecie dojrzałe owoce słodszych odmian. Proces długiego smażenia przypomina robienie powideł , tyle że powideł nie przecieram ani nie miksuję. Takim masłem jabłkowym można smarować kanapki, naleśniki, używać jako sosu do serów, wędlin czy pieczonych mięs. Uwielbiam takie masło jako dodatek do pieczonego sera camembert. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamakaron z serem, a o wiele bardziej wyszukane danie. Tak przygotowane polędwiczki wieprzowe pieczone w całości są bardzo kruche i niezwykle soczyste. składniki : 2 polędwiczki wieprzowe marynata: 2 łyżki sosu soyowego 2 łyżki ketchupu łagodnego
Ugotujmy Cośobrane i pokrojone dodajemy sól, sok z cytryny i bazylię, dolewamy 3 litry wody i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok. 10 minut. Wyparzone słoiki napełniamy pomidorami i powstałym sosem, zamykamy i pasteryzujemy ok. 15-20 minut w kąpieli wodnej
Apetyczna babeczkasolą, szczyptą chili, 1/4 łyżeczki kurkumy oraz kuminu. Smażymy razem kilka minut. Dodajemy pomidory doprawiamy pieprzem i solą i dusimy około 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje. Łyżką robimy delikatnie wgłębienia i wbijamy jajka. Przykrywamy do momentu aż białka się zetną, a żółtka pozostawiamy płynne. Od razu podajemy posypując listkami bazylii. Smacznego :) 1 porcja
Moje Kuchenne Rewelacjegalaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce
Kulinarne przygody Gatityrukoli z mozzarellą parmezanem i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami Spaghetti w pomidorach z cukinią Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z pomidorem i cukinią w natce pietruszki
Moja smaczna kuchniaNatkę pietruszki siekamy. Dodajemy do mięsa. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. Jeśli po tym czasie mięso jest miękkie, dodajemy na patelnię pozostałe masło i mieszamy z powstałym sosem. Na sam koniec mięso posypujemy tartym parmezanem. Uwagi: Kurczaka przygotowywałam tak już kilka razy. Bardzo mi on smakuje i pasuje mi to,że przygotowujemy go na patelni – w międzyczasie
Smaki Na Talerzuliśćmi laurowymi i gałązkami tymianku, skropić białym winem, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 8-10 minut, podlewając raz lub dwa rybę po wierzchu powstałym sosem. Tak przygotowany halibut jest jędrny i delikatny, uwodzi aromatem ziół i masła. Podałam go z ziemniaczkami pieczonymi w piekarniku. Najpierw obrałam 200g ziemniaków i pokroiłam w kostkę, gotowałam około
Dietologrestauratora. Księżna stołowała się często w restauracji Giuseppe Ciprianiego, który wymyślił dla niej danie z surowego mięsa. Ułożył na talerzu cieniutkie plasterki najwyższej jakości polędwicy wołowej i ozdobił kremowym sosem z żółtek i musztardy. Wenecja żyła wtedy wystawą prac renesansowego malarza Vittoria Carpaccia, którego płótna pełne były intensywnych czerwieni i żółci. W hołdzie artyście kucharz nazwał swe danie: carpaccio . Oryginalnego
mojewypiekiinietylkoDziś na obiad były pulpety w sosie chrzanowym. Przepis jak zawsze banalnie prosty i szybki do wykonania. Moje małe kulki mięsne podałam z białą kaszą gryczaną i sałatką z kapusty . Składniki: 700 g mięsa mielonego wołowego 3 szklanki bulionu warzywnego 1 duża cebula 1 bułka czerstwa 2 jajka 3 łyżki śmietany
magiczna kuchnia Kasi