kamień". Zresztą możecie zauważyć na zdjęciu jakie były delikatne i po kilku minutach robienia zdjęć zaczęły się w tym upale rozpływać ;) Lody najlepiej smakują ze świeżymi owocami. Dodatek słodkich sosów dodatkowo by je zasłodził gdyż już same w sobie są wystarczająco słodkie :) 500 ml śmietanki 30% 300 ml mleka skondensowanego słodzonego Schłodzoną śmietankę ubić, dodać mleko skondensowane, zmiksować. Przełożyć
Smakołyki Asiciepło z lodami i karmelem, całkowicie podbiła nasze podniebienia i żołądki! Wiem, że Francja słynie z creme brulee czy creme caramel, ale taki kawałek mięciutkiej brioszki polany prawdziwym sosem karmelowym to niewysłowiona uczta dla kubków smakowych! Zdecydowanie Paryż pachnie jedzeniem! Artykuł Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniazdrową sałatkę. Składniki: 1 szklanka miksu pęczak, bulgur, soczewica 1 pomidor 1 papryka 1 ogórek typu wąż pół puszki kukurydzy natka pietruszki czerwona cebula kilka kostek sera feta sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku odrobina musztardy- też wg uznania Wykonanie: * Soczewicę, bulgur i pęczak gotujemy w osolonej wodzie, ok 15 minut. Studzimy. * Pomidory
Z Majeczką w kuchniPlacki po węgiersku, to jedno z moich ulubionych dań i choć jest trochę pracochłonne, smak potrawy wynagradza wszystko. Sos można dowolnie modyfikować dodając np. pieczarki, paprykę czy cukinię. Wybór mięsa również jest dowolny, choć w oryginalnych przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Do tego pyszna surówka z białej kapusty . Składniki na gulasz
Gosia gotujeOstatnio bardzo zasmakował mi ser gorgonzola. Najczęściej wykorzystuje go do robienia sosów z makaronem, ale tym razem użyłam go do zrobienia roladek z kurczaka. Wyszło naprawdę interesująco, polecam wypróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 2 duże piersi z kurczaka 3 - 4 plasterki szynki parmeńskiej 4 suszone pomidory z zalewy 1/2 czerwonej cebuli około 50 g sera gorgonzola jajko bułka tarta Piersi
Delusional Trineprzyprawami, skropić wierzchy oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 50 - 60 minut. Róże są gotowe, kiedy końcówki płatków zrumienią się mocno. Podawać jako przystawkę z sosem, lub dodatek do głównego dania
zadanie-gotowanieWitajcie, sezon na cukinie w pełni. Można z niej zrobić różne pyszności od sosów, ketchupu czy spaghetti po ciasta. Postanowiłam wykorzystać cukinię jako bazę do mojego ciasta przez co jest zdecydowanie mniej kaloryczne niż tradycyjne wypieki. Cukinia ma dość delikatny smak przez co jest prawie niewyczuwalna. Dodatek przyprawy do piernika sprawia, że smakuje jak prawdziwy piernik! Środek jest dość
Health-Fit-Lifefirmy Wasąg . Tortilla jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. Sama nie wiem, która lepsza 😍. W Hiszpanii tortillę wkłada się w przekrojoną podłużną bułkę, smaruje odrobiną sosu alioli i zjada z apetytem. Smacznego ! Tortilla de patatas con chorizo, czyli hiszpański omlet z ziemniaków z kiełbasą Czas przygotowania: 40 minut Proporcje na patelnię o średnicy 24 cm Składniki
Kulinarne przygody Gatitydodaje je do śniadaniowej jajecznicy, czy też do risotta. Kurki świetnie pasują również do kurczaka oraz makaronu. Dziś mam dla Was jednak trochę inną propozycję – kurki zatopione w sosie śmietankowym, wyłożone na bezglutenowej tarcie. Nowością tutaj dla mnie jest mąka z czerwonej soczewicy. Udało mi się ją upolować w Lokalnym Rolniku i to w wersji bio. Na początku podeszłam
365 dni dookoła kuchnipatelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego. Łyżką wylewać porcje ciasta. Placki smażyć na mniejszym palniku grzewczym na złoty kolor z obu stron. Można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym sosem, musem owocowym lub z konfiturą
Zrób to smaczniezdjęciu z ognia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i opcjonalnie dla zaostrzenia smaku musztardę. Gorącą zalewą polewamy kapustę, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną kapustę z sosem przekładamy do słoików. Słoiki pasteryzujemy około 20 minut od zagotowania wody. #MyVictorinox
Bon appetit mon amiePropozycja na obiad to kurczak z soczystym ananasem wykąpanym w sosie kokosowy. Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 1/2 świeżego ananasa - 1 puszka mleczka kokosowego - 200 g ryżu - przyprawa curry - olej #MyVictorinox Przygotowanie: Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu ale bez soli. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy 3 łyżeczkami carry i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Ananasa kroimy w małe
Kulinarne życieDziś mam dla Was mój mały eksperyment: makaron z krewetkami i kurkami w delikatnym śmietanowym sosie... Postanowiłam połączyć, wydawać by się mogło, zupełnie różne składniki i zobaczyć co mi z tego wyjdzie... Okazało się, że danie jest tak pyyyyyyszne, że aż sama byłam zaskoczona smakiem! 🤗😋 Krewetki doprawiłam czosnkiem oraz papryczką chili na lekko pikantnie, kurki natomiast przesmażyłam z szalotką
Słodko-Słony Świat IlonyWydawałoby się, że salsa może być tylko z pomidorów, no cóż ja zrobiłam ją z ogórków kiszonych. Salsa wywodzi się z Meksyku i jest to rodzaj gęstego sosu, często pikantnego z drobno siekanych lub zmiksowanych warzyw. Moja, ogórkowa dobrze komponuje się z wędzoną makrelą. Danie może być przystawką lub kolacją. Składniki: Wędzona makrela ½ białej cebuli 2 ogórki kiszone
Smaki Ewyplastry marchewkę. Dusimy do miękkości. Gdy bulion nam wyparuje ponownie podlewamy. Na końcu dodajemy ciecierzycę (ugotowaną), śmietankę i serek topiony. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do momentu zgęstnienia sosu
VioletoweKucharzenie