Jakiś czas temu otrzymałam od koleżanki z pracy przepis na keczup z dyni. Uwielbiam otrzymywać takie sprawdzone przepisy. Ponieważ dość dorodną dynię akurat miałam pod ręką postanowiłam go wykorzystać. Keczup z tego przepisu wyszedł przepyszny, aromatyczny, pachnący dość intensywnie ziołami. Jeżeli nie przepadacie za tak intensywnymi aromatami zmniejszcie ilość przypraw. Taki keczup dyniowy jest świetny do dań z makaronem, do spaghetti, pieczonych mięs. Można go stosować też jak zwykły keczup. KECZUP Z DYN... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni