sosy - 72234 przepisów (strona:1881/4816)

Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką 200

strony w której nadziewane były farszem, a następnie obrócić je i smażyć z drugiej strony na rumiano. Odsączyć pieczarki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać np. z sosem czosnkowym (zobacz przepis: Sos czosnkowy ). Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki w tej postaci najlepiej smakują na ciepło. Ich plusem jest to, że można przygotować je wcześniej, a następnie podgrzać w piekarniku

Kulinarne Przeboje
MINI TARTY ZAPIEKANE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ ,KARMELIZOWANĄ CZERWONA CEBULĄ, FIGAMI, SEREM – idealna sylwestrowa przekąska! 138

przesmażamy. Po tym czasie na każde ciasto ścieramy porcję sera, układamy czerwoną cebulę, pokrojone na ćwiartki figi, posypujemy oregano. Mieszamy miód z oliwą oraz świeżo zmielonym pieprzem, połową „sosu” skrapiamy tarty, stawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 15 minut. Po tym czasie układamy szynkę parmeńską, skrapiamy resztą sosu i zajadamy. Smacznego

Ostra na Słodko
Mini pizza calzone 126

czerwona oraz żółta szynka czerwona cebula podsmażone pieczarki świeża bazylia ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego pół łyżeczki soli Dodatkowo: 10dkg żółtego sera gouda 5dkg sera mozzarella w kostce sos pomidorowy lub ketchup suszona bazylia       *** Drożdże, cukier, 2 łyżki mąki oraz ciepłą wodę mieszamy w kubku na jednolitą masę i odstawiamy, aż zaczyn ruszy i podwoi swoją(...)nich rozwałkowujemy dość cienko na kształt koła *** *** Na połowie ciasta wykładamy porcje farszu *** *** Pizze składamy na pół jak pierogi i dokładnie zalepiamy brzegi *** *** Z wierzchu pizze smarujemy jedną łyżką sosu pomidorowego i delikatnie oprószamy suszoną bazylią. Całość posypujemy pozostałym startym serem *** *** Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180″C i pieczemy przez około 25 minut – do zrumienienia *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
,,Oszukane przepiórcze udka” 140

przekąskę: oszukane przepiórcze udka. Zaskocz gości niebanalną przekąską np. w Sylwestrową noc lub podczas rodzinnej imprezy! Możemy podawać je na ciepło i na zimno, bez dodatków bądź z ulubionymi sosami. CIASTO: 300g mąki pszennej, 200 ml kefiru, ½ łyżeczka sody oczyszczonej, Szczypta soli. FARSZ: 350g mięsa mielonego z indyka 2 cebule Ulubione przyprawy do mięsa mielonego sól, pieprz, 4 ząbki czosnku(...)szczyptą soli i pieprzu. Udka maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy pod przykryciem na złoto z każdej strony. Gotowe udka serwujemy z ulubionym sosem

Podróż w kulinaria
"Wytrawne potrawy wigilijne 4." - podsumowanie akcji 212

Życie ze smakiem  | blog:  Życie ze smakiem śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą autorka:  babka w formie  | blog: babka w formie Śledzie w sosie tatarskim FIT autorka:  iza10023  | blog: Czarna wisienka ŚLEDZIE PIERNIKOWE- NAJLEPSZE autorka:  smaczne-zdrowe.blogspot.com  | blog: Smaczne-zdrowe.blogspot.com Wigilijne śledzie z suszonymi grzybami, żurawiną i miodem autorka(...)blog: Hajduczek naturalnie Wegański bigos z fasolą autorka:  iza10023  | blog:  Czarna wisienka Bigos wegetariański autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie Kopytka z sosem grzybowym autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie

Weekendy w domu i ogrodzie
Pyszny kapuśniak bez mięsa. Lekki, a zarazem pożywny. [PRZEPIS WEGAŃSKI] 136

gramów kapusty kiszonej, 3 cebule, dwie garści zielonej soczewicy, 200 gramów pieczarek, dwie marchewki, cztery średnie ziemniaki, pół korzenia selera, łyżeczka papryki wędzonej w proszku, majeranek, dwie łyżki sosu sojowego, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, olej. Zrób tak: w garnku na oleju przesmaż posiekaną cebulę razem z pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dodaj pokrojoną kapustę kiszoną, dopraw papryką(...)proszku, wymieszaj, wrzuć soczewicę i pozostałe przyprawy (kapuśniak powinien być dobrze przyprawiony, nie żałuj szczególnie pieprzu) razem z sosem sojowym, zalej wodą i gotuj około 40 minut pod przykryciem. W osobnym garnku ugotuj w pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i seler. Dodaj do garnka z zupą, wymieszaj i gotuj razem jeszcze 5 min. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Artykuł

Kulinarna Polska
Surimi w panierce 2522

każdej strony na złoty kolor. Zdjąć paluszki krabowe z patelni. Usmażone przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Poukładać na półmisku. Podawać z ulubionymi sosami, np. z sosem czosnkowym. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Surimi w panierce appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Chrupiąca smażona przekąska z kabanosem 215

Chrupiąca smażona przekąska z kabanosem Prosta, szybka chrupiąca przekąska idealna na każde przyjęcie. Polecam Wam tak przygotowane kabanosy na zbliżającego się Sylwestra. Wystarczy do nich podać zestaw ulubionych sosów np. czosnkowy, pomidorowy. Spróbujcie. Chrupiąca smażona przekąska z pikantnym pieczonym kabanosem Maestro Henryk Kania Składniki: 1 opakowanie pieczonych kabanosów pepperoni Maestro Henryk Kania 100 g mąki pszennej 100 g mąki kukurydzianej(...)Masa ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Kawałki kabanosów maczamy w cieście. A następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Smażoną przekąskę z kabanosem podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Przekąska smakuje dobrze na ciepło, jak i na zimno. Smacznego

Słodkie okruszki
sałatka meksykańska 2522

całkowitego wystudzenia. Fasolkę przelewamy zimną wodą. Cebulę oraz papryki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Opcjonalnie dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę lub usmażone i wystudzone mięso. Dodajemy sos, doprawiamy do smaku. Schładzamy w lodówce ok. 2 godz. składniki na sos: 3 łyżki keczupu pikantnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól, pieprz

Domowy Smak Jedzenia
Roladki schabowe z boczkiem 291

roladki się lekko przypiekły z wierzchu i nabrały złotego koloru. Roladki schabowe z boczkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Karczek pieczony w rękawie foliowym Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Roladki schabowe z boczkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
SAMOSY Z KURCZAKIEM - PIEROŻKI Z TORTILLI + FILMIK 255

Samosy to chrupiące pierożki z tortilli nadzieniem kurczakowo - pieczarkowym. Usmażone na oleju są chrupiące i smaczne. Podaje się je ciepłe z ulubionymi sosami.  SKŁADNIKI :  500 g piersi z kurczaka 500 g pieczarek 1 duża cebula 100 g żółtego sera 7- 8 placków tortilla sól, pieprz do smaku oraz oregano przyprawa do kurczaka 1 mała czerwona papryka 1/2 puszka(...)sklejamy pozostały brzeg tortilli.  Pierogi smażymy na rozgrzanym oleju na złoto, z jednej i drugiej strony.  Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikami.  Pierogi podajemy ciepłe z ulubionym sosem. Smacznego.                                       Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z pieczonym burakiem 141

/1-2 porcje: 1 burak garść świeżego szpinaku 1 awokado Kilka piórek czerwonej cebuli 100 g białego sera (u mnie bez laktozy) sól i pieprz opcjonalnie pestki dyni lub słonecznika sos 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka oliwy extra vergine 1 łyżka soku z cytryny 3/4 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: Buraka myjemy i nakłuwamy. Pieczemy(...)kostkę. Obrać i pokroić w kostkę awokado. Obrać i pokroić w cienkie paseczki cebulę. W naczyniu umieszczamy umyty szpinak. Dodajemy awokado, buraka i cebulę. Dodajemy pokruszony ser. Przygotowujemy sos. Łączymy wszystkie składniki i polewamy nim naszą sałatkę. Podajemy z ulubionym pieczywem lub grzankami. Artykuł Sałatka z pieczonym burakiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Sałatkowe menu na Sylwestra i Nowy Rok 151

menu na  Sylwestra Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z surimi i zielonym groszkiem Sałatka z pieczonych buraków z fetą Ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą(...)winogronami Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Sałatka makaronowa z pieczoną dynią Sałatka ziemniaczana z zielonym majonezem Sałatka z kaszą orkiszową Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango

Kulinarne przygody Gatity
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 120

Śledzie po kaszubsku to nic innego jak filety śledziowe w sosie pomidorowym z cebulką i nutką słodyczy uzyskaną po dodaniu rodzynek lub suszonych śliwek. Pyszna potrawa pochodząca z Kaszub, a że pochodzę z tych stron, więc śledzie w tej odsłonie co roku goszczą na moim stole wigilijnym. Bardzo często przygotowuję je też jako przekąska sylwestrowa. Receptur na ich przygotowanie jest(...)małym ogniu. Na końcu dodać cukier, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, ocet i rodzynki (uprzednio namoczone w szklance z wrzącą wodą). Wszystko wymieszać, dusić kolejne 3-4 minuty.  Sos wystudzić. Dodać do niego śledzie, wymieszać. Tak przygotowane danie przełożyć do miski lub słoika i przechowywać w lodówce około 24 godzin, aby wszystko się przegryzło

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania