stopni. Czyli wymianie wszystkich typowych składników na własne.. Teraz pytanie, czy udało mi się spróbować calzone? Wątpię, jednak mimo wszystko, moja wersja bardzo przypadła mi do gustu. Dwuskładnikowy sos (moje nowe odkrycie) z mleka kokosowego i soku pomidorowego (domowego), świetnie wpasował się w daniu... Powtórka zapowiada się w ciągu kilku najbliższych dni. Jednak póki co brakuje mi tofu, które(...)końca tygodnia.. SKŁADNIKI: 50g okary 30g mąki żytniej pełnoziarnistej 10g drożdży 1/2 pomidora kawałek tofu (ok 30g) 30g mleka roślinnego suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką przyprawy: curry, pieprz ziołowy, czarnuszka sos: 100g soku pomidorowego 50g mleka kokosowego WYKONANIE: drożdże rozpuszczamy w odrobinie mleka, dodajemy mąkę, okarę, pozostałe mleko i przyprawy- całość mieszamy, po czym odstawiamy
healthy dreamsmieszamy, aby nie powstały grudki. Następnie dodajemy mleka i śmietany, ciągle mieszając przez ok. 1 minutę. Do całości dodajemy pomidory i na małym ogniu gotujemy przez ok. 2 minuty i doprawiamy do smaku. Do sosu dodajemy pierś z warzywami i polewamy nim makaron
Emcia PichciMajonez domowy jest o wiele smaczniejszy i o wiele zdrowszy od kupnego. To jest moje zdanie a Wy macie oczywiście prawo myśleć inaczej, niemniej jednak warto
Moje Małe Czarowanietych ziół, czosnku i cytryny. Gremolata to charakterystyczny dodatek do włoskiego dania ossobuco (kość z dziurą), to gicz cielęca lub wołowa duszona w winie i pomidorach. Skład tej ziołowej mieszanki doskonale podkreśla smak sosu i słodycz mięsa, wnosi odrobinę ostrości, cierpkości i świeżości. Z gremolatą świetnie smakuje też cielęcina, drób, królik czy ryby. Ale bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędobre, że powinieneś je również poznać właśnie Ty! Samo słowo oznacza „bałagan" a w rzeczywistości to jajka sadzone w lekko pikantnym i niezwykle aromatycznym sosie pomidorowym. Kumin, czosnek, papryka i soczyste, słodkawe pomidory- czyż to nie brzmi bosko? Świetna opcja dla tych, którzy lubią odświętne kolacje. Dla tych, którzy lubią smaczne i niekonwencjonalne śniadania. Dla tych, którzy na obiad
Wielki apetytSKŁADNIKI: Sałata lodowa ser kozi oliwki pomidory suszone ogórek kiszony kapary kiełki marchewka cebula SOS: oliwa z oliwek ocet jabłkowy sól pieprz miód koper lub wasze ulubione zioła
harrisadietetyczną sałatkę z tuńczykiem. Idealna na przekąskę lub lekką kolację :) Składniki: - kilka liści sałaty lodowej lub garść mieszanki sałat - pół puszki tuńczyka w sosie własnym - 2 plastry ananasa z puszki - pół pomidora -łyżka jogurtu naturalnego - kilka ziaren pestek dyni - odrobina kukurydzy Przygotowanie: Na spodzie talerza układamy sałatę, kroimy ananasa w kostkę i układamy na sałacie. Następnie układamy
Zdrowo kolorowo lifestylowopotrawa była puszysta i nie opadła. Możemy również zapiekać ją w piekarniku (10-12 minut w 180 st). Polecam eksperymentować ze składnikami, np. dodać pomidora, por, bazylię, mozzarellę na wierzch lub polać sosem pomidorowym. Wszystko dozwolone, ogranicza nas tylko wyobraźnia i zaopatrzenie lodówki:) Porcja (1/2 podanych składników ) zawiera
Powiedz dietom niekolację z przyjaciółmi oprócz pysznych mięs trzeba przygotować sałatki- proponuję SAŁATKĘ WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI: sałata lodowa puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo 2 pomidory ogórek zielony średniej wielkości czerwona cebula oliwa z oliwek, ok. 5 łyżek musztarda, 1 łyżka sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: Sałatę myjemy, osuszamy. Liście rwiemy na mniejsze kawałki
Kuchnia Beatyszkl. mąki pełnoziarnistej2 łyżki startego parmezanu3 łyżeczki koncentratu pomidorowegoSól, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra, czosnek w proszkuPrzygotowanie:Mięso przysmażyć na 1 łyżce oliwy . Dodać pomidora oraz koncentrat. Dolewać wody tak aby powstał sos jak do spaghetti. Przyprawić solą, dużą ilością oregano, papryki słodkiej i bazylii. Dodać odrobinę papryki ostrej oraz czosnku w proszku.Do dużej miski wsypać mąkę i proszek
CzarnawisienkaDobry wieczór! Postanowiłam wziąć udział w akcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos czosnkowy! Składniki: Grillowana pierś kurczaka Ogórki konserwowe Pomidor Mozzarella Sałata Sól, pieprz, sezam Miłego wieczoru
Chocolate Stop Temptingbutelka na dzień. Policzcie. Dlatego na Sycylii ludzie mają specjalne pomieszczenia pod schodami gdzie przechowuje się oliwę z oliwek, oliwki i właśnie te salsy z pomidorów. I tak przygotowana salsa służy jako samodzielny sos do makaronu ,lub jako baza pod inne sosy! Waże ,aby wyczuć smak, i solą i cukrem doprawiając! Każdy ma inny smak, to też fakt. I dlatego
Z Kuchni Do Kuchniwielbicielką makaronu, więc muszę przyznać, że temat warsztatów mnie bardzo ucieszył. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy spaghetti z polędwicą cielęcą, świeżymi pomidorami i bazylią, penne z zielonymi szparagami i sosem z mascarpone, a na deser zrobiliśmy krem na bazie mascarpone z owocami leśnymi. W międzyczasie Andrea opowiadał nam o kuchni włoskiej
Kulinarne przygody Gatityczymś jeszcze? Wykaż się inwencją! Porcja dla 3 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 250 g mielonego mięsa wołowego 1 średni pomidor 1 średnia cebula 3 łyżki natki 3 łyżki umytego ryżu 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz Składniki (sos) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1½ szklanki wrzącej wody sól Składniki (pozostałe) 6 dużych ziemniaków sól Przygotowanie Ziemniaki obrać(...)składniki oprócz pomidora. Pomidor umyć. Odciąć 6 płaskich kawałków z pomidora tak, żeby stanowiły przykrywki do każdego faszerowanego ziemniaka.Resztę pomidora pokroić i dodać do farszu.Wymieszać dokładnie i faszerować ziemniaki. Układać w garnku otworem do góry. Skłądniki sosu wymieszać i podlać ziemniaki. Przykryć najpierw talerzem, a potem pokrywką. Gotować 5min. w wysokiej temperaturze, a potem zmniejszyć ogień i dusić
Tureckie PrzepisySkładniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kapusta lodowa 2 pomidory 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe(...)kiedy mięso się usmaży odstawiam do wystudzenia . Sałatę lodową rozdzieram w dużej wysokiej misce i dodaje pokrojone warzywa w kostkę ,pomidora ,ogórek konserwowy,paprykę ,cebule . Kiedy mięso nam wystygnie dodaję do sałaty i dodaje resztę składników ,kukurydzę i sos zrobiony z ketchupu,majonezu,jogurtu i wszystko razem dokładnie mieszam i posypuje na wierzch cebulą prażoną i gotowe .Można jeść zaraz
Mój Smak