sos z pomidorów - 2043 przepisów (strona:64/137)

Sałatka dwa oceany 147

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : Ocean tuńczyka : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki fasoli czerwonej 2 świeże papryki chilli -posiekane drobniutko mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie -odcedzonych i posiekanych 2-3 ząbki czosnku-wyciśnięte praską 3 ogórki korniszony ( niezbyt duże , muszą być twarde )- drobniutko posiekane mała(...)puszka kukurydzy lub 1/2 zwykłej 5 jajek ugotowanych na twardo -starte na tarce o grubych oczkach 1 mała cebula -posiekana drobniutko 1 czubata, łycha, gęstego majonezu 1 łyżka sosu barbecue sól do smaku Ocean surimi : 2 opakowania paluszków krabowych surimi-pokrojonych w grube plasterki 1,5 szklanki ugotowanego na sypko ryżu 2 pęczki koperku -posiekanego 1 ząbek czosnku -wyciśnięty praską

Ogrodnik w podróży
Pęczotto z kurczakiem i cukinią 198

łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego (u mnie warzywny) 1 średnia cukinia 1 filet z kurczaka oregano suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 1 ząbek czosnku 1 łyżka sosu sojowego u mnie Kikkoman pieprz Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem oliwy. Cebule pokroiłam w drobną kosteczkę i wrzuciłam na patelnię. Jak zrobiła się miękka

kruche babeczki
Brokułowa sałatka z fetą. 198

świat w przepiękną i niepowtarzalną krainę. Za każdym razem inną. Składniki: 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 czerwony pomidor 1 żółty pomidor 1 ogórek 1 cebula czarne oliwki ser typu feta Sos: 1/3 szklanki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 listki świeżej bazylii oregano chilli sól pieprz Sposób wykonania: Brokuła dokładnie umyć, pokroić i ugotować. Pozostałe

Kuchnia Pani Wiosny
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami 96

amatorów. Zmieniając poszczególne dodatki można komponować różne jej wersje. Ta z przepisu Pascala Brodnickiego pochodzi z niezawodnej książki wydanej przez Lidla. Mięso mielone w sosie bolońskim, płaty makaronu, mozzarella zapieczona na beszamelu oraz suszone pomidory w aromatycznych ziołach tworzą wyśmienitą, pobudzającą zmysły mieszankę smaku

Milion Smaków
Guacamole 111

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Guacamole pasuje do wszystkich rodzajów potraw, zwłaszcza do grillowanych mięs. Ten meksykański dip można jeść z pieczywem, chipsami czy na …

My Blueberry Corner
21 słów, które pozwolą odnaleźć się we włoskiej pizzerii 241

oliwki (verde – zielone / nere – czarne) Origano – oregano Peperoncini – ostre papryczki Peperoni – ostra odmiana salami Prosciutto – szynka Pomodoro fresco – świeże pomidory Salame picante – pepperoni lub ostra salsiccia Salsa di pomodoro – sos pomidorowy Salsiccia – włoska biała kiełbasa Tonno – tuńczyk Wurstel – parówka, często wkrajana na pizzę pokrojona w plasterki, a czasem przekrojona wzdłuż na pół

Bon Ton Italia
Frittata a'la suflet z zielonym groszkiem 103

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 150-160 C na ok. 20 min. Podajemy z surówką i sosem jogurtowo-czosnkowym z kilkoma kroplami ostrego sosu chilli. Nasza propozycja na sałatkę: 3 dowolne rodzaje sałat, pomidory koktajlowe, papryczka chili, kukurydza, dymka, kiełki rzodkiewki, oliwa z oliwek, pieprz, ocet balsamiczny.  Sałaty rwiemy na mniejsze części i dodajemy resztę składników. Mieszamy wszystko

vegetanie
Makaron razowy z ciecierzycą 248

smażyć aż warzywa zmiękną. Następnie dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną drobno papryczkę chili. Następnie dodać na patelnię ciecierzycę i pomidory z puszki. Wszystko dusić około 10-15 minut aż sos się zredukuje. Doprawić majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Dodać na patelnię makaron, wymieszać i podawać

Anielska Kuchnia Ani
Parmigiana - zapiekanka we włoskim stylu 167

wlej 3 łyżki oliwy i podsmaż posiekaną cukinię. Na drugiej, mniejszej patelni, podsmaż na reszcie oliwy wyciśnięty czosnek i pokrojoną w krążki cebulę. Dodaj pomidory, ocet winny i oregano. Duś aż do powstania gęstego sosu. Dopraw go do smaku solą i pieprzem i dodaj pokrojoną bazylię. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami sos, parmezan i cukinię, zwracając uwagę, że ostatnią

Gotowanie to kochanie
Placki z cukinii - wersja II odchudzona 184

dodatek sporej ilosci zielonego oregano dodal im srodziemnomorskiego,wakacyjnego charakteru.Pyszne ,cieple prosto z patelni i jako mala przegryzka jedzone na zimno.Z salatka z pomidorow stanowia swietne letnie danie obiadowe.Idealnie smakuja z ketchupem lub sosem pomidorowym.Skladniki:1 duza lub 3 male cukinie2 jajka4 lyzki maki orkiszowej2 marchewki1 cebula1 lyzeczka proszku do pieczenia sol,pieprz5-6 galazek oregano,majeranku lub zielonej pietruszkiolej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z tuńczyka , kukurydzy i pomidorów. 306

Składniki; 1 puszka tuńczyka,180g1/2 puszki kukurydzy ,110 g1 pomidor1 łyżka aceto balsamico1 łyżka oliwki1 łyżka bazyliisól,pieprzTuńczyka i kukurydzę osączyć.Pomidor pokroić w pół talarki. Wszystko ułożyć na talerzu.Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę

Kulinarny karnet Christophera
Compose your own pizza 138

Wręcz przeciwnie. Wychodząc naprzeciw pizzowym sloganom, skomponowałam swoją własną pizzę. Był full wszystkiego. Ale na koniec pracowitego tygodnia należy się! Smacznego!!! Ciasto XXL (gotowe) sos pomidorowy ser żółty szynka pieczarki cebula kukurydza papryczka jalapeno pomidor zioła prowansalskie czosnek Praktycznie komentarz jest zbędny. Wszystkie składniki rozłożyłam na cieście, posypałam ziołami, czosnkiem i hyc na 20min. do piekarnika (150st.). Przepyszne ukoronowanie tygodnia

bastalena
Mięcho 347

nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
PAPRYKOWE KLUSKI. 171

Ciasto powinno miec konsystencję baardzogęstego ciasta na naleśniki. Naprawdę, bardzo gęstego, jednak bez przesady.Kluseczki formowałam łyżką i kładłam na wrzątek. Gotowałam aż do ichwypłynięcia.sos paprykowy:2 duże, dojrzałe papryki czerwone1 zielona papryka puszka pomidorów w zalewiesól, cukier, pieprz, majeranekcebulałyżka masłaCebulę obrała, drobno posiekałam. W rondelku podsmażyłam ja na maśle,aż się zeszkliła. Dorzuciłam pokrojoną w cienkie paseczki paprykę.Chwilę

W kuchni Karmel-itki
Lasagne pomidorowa z mięsem mielonym 286

średnich oczkach marchewkę (nada ona delikatnie słodkawy posmak). Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę by się spokojnie dusiło. W tym czasie należy przyprawić sos solą, pieprzem, oregano i bazylią. Po około 5 minutach dodajemy passatę (lub pomidory w puszcze) i gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty. Na sam koniec lubię czasem dodać łyżeczkę cukru, szczególnie wtedy gdy passata jest bardzo

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania