sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:74/167)

ZRAZY Z KARKÓWKI 180

rolady i spinamy wykałaczkami.Obtaczamy w jajku i mące. Zrazy układamy pośrodku dużej patelni na rozgrzanym oleju,obsmażamy.Pieczarki oczyszczamy,układamy wokół mięsa i podsmażamy.Dusimy z mięsem ok 40min.Od czasu do czasu roladki odwracamy i oblewamy powstałym sosem.   Takie zraziki można przygotować z większej ilości mięska,podana ilość składników może być zmieniana wg upodobań.My zawsze dajemy więcej

Niespełnione zdolności kulinarne
Filet z kurczaka z pieczarkami z patelni (z maślankowej marynaty) 407

najprostszych wersji, w sosie pieczarkowym. Proste składniki na pyszne danie. Filet jest kruchy i wyjątkowo soczysty, mięso po prostu rozpływa się w ustach. A to za sprawą marynaty z maślanki w której mięso leżakowało przez całą noc. Bardzo polecam, bo to super pomysł na mało skomplikowany obiad.  Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 300 g pieczarek 200 ml śmietany(...)piórka cebulę. Przesmażyć na tym samym tłuszczu przez kilka minut, aż stracą objetość. Dolać śmietanę kremówkę. Dosmaczyć solą i pieprzem. Na pieczarkach ułożyć obsmażone piersi z kurczaka. Przykryć patelnię pokrywką i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje podawać z posiekaną zieloną pietruszką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paluszki schabowe z pieczarkami 205

dodajemy pieczarki i razem chwilę smażymy Schab smażymy na gorącym tłuszczu, przekładamy do garnuszka z około 2 szklankami wrzątku Dokładamy pieczarki z cebulą- gotujemy nie dłużej jak 10-15 min. Kto lubi robi z maki zasmażkę na zagęszczenie sosu Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, po zagotowaniu możemy dodać łyżkę lub dwie gęstej śmietany - mieszamy  Jest to danie proste

Proste Potrawy
Prosty jak konstrukcja cepa-sos pomidorowy... 119

mają, Składniki: oliwa z oliwek/olej co kto lubi puszka pomidorów/2-3pomidory żywe cebulka 2ząbki czosnku opcjonalnie : pieczarki albo cukinia Przyprawy: bazylia zioła prowansalskie oregano sól/vegeta pieprz Zabrudzone gary: deska do krojenia garnek łyżka nóż Sposób przyrządzenia: 1.Zgłodniej. Jeżeli robisz sos ze świeżych pomidorów-delikatnie natnij je na ukos,zalej wrzątkiem potrzymaj z minutkę czy trzy. Obierz. Posiekaj

Fiolka w kuchni
Chrupiące sajgonki z tofu i warzywami 144

zapraszam do kuchni: Składniki (4 porcje): 200 g papieru ryżowego odrobina letniej wody do moczenia papieru 1 kostka (ok. 170g) wędzonego lub naturalnego tofu sos sojowy warzywa: Szpinak – 200 g Boczniaki – 500 g (można zastąpić pieczarkami) Kiełki fasoli mung – 150 g 1 duża czerwona cebula (lub inna) 2 ząbki czosnku 3 papryki- żółta, pomarańczowa, czerwona pół główki średniej  kapusty(...)często mieszając za pomocą dwóch łopatek. W ten sposób nie rozmiękną, a staną się cudowne przypieczone i chrupiące. Podczas smażenia cebuli lub grzybów dorzuć przeciśnięte ząbki czosnku. Warzywa doprawiaj sosem sojowym lub solą. Gotowe składniki przygotuj sobie w miseczkach lub na desce, tak aby wygodnie sięgać po nie, kiedy będziesz zawijać sajgonki. Piekarnik rozgrzej do 200 °C . Włóż do niego

Roślinna - blog wegański
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO PIECZARKOWYM 172

sosach, które pysznie smakują, ale tez dzięki nim danie jest soczyste, nie schnie i można je przygotować troszkę wcześniej. Schab w sosie pieczarkowym należy do jednych z ulubionych mięs mojej rodziny Składniki: 10 plastrów schabu 30 dag pieczarek kilka gałązek natki pietruszki 300 ml śmietany 30% sól,pieprz 4 ziarna ziela ang, 5 ziarenek czarnego pieprzu, 3 liście laurowe olej(...)niewielkiej ilości oleju. Na oleju zrumieniamy tez dość  grubo pokrojone plastry pieczarek. Do gotowych pieczarek dolewamy bulion, wkładamy schab, dodajemy ziele ang, listek,pieprz w ziarenkach. Dusimy razem ok 15 minut. Po tym czasie dolewamy śmietanę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę dusimy, żeby sos mógł zgęstnieć

Z Majeczką w kuchni
Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 240

okazję jeść go z polędwiczki i był pyszny. SKŁADNIKI: polędwiczka około 0,5 kg. 3 ogórki kiszone 1 średnia cebula 0,5 kg. pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, słodka, sos sojowy, kieliszek koniaku lub whisky masło klarowane WYKONANIE: polędwiczki kroimy na plastry gr. 1 cm, zgniatamy ręką, a następnie kroimy w cienkie paski, smażymy(...)muszę przyznać, że robiłam to po raz pierwszy, ale to prawda- ten proces wydobywa niesamowity smak  mięsa-polecam, mięso przekładamy do rondla, w którym będziemy kończyć potrawę, obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i smażymy na tej samej patelni z dodatkiem masła, soli i pieprzu oraz pokrojonej w piórka cebuli, kiedy woda wyparuje dodajemy pieczarki do usmażonej polędwiczki, na patelni

Kuchnia Beaty
Kurczak po hiszpańsku 342

kurczaka pieczonego z warzywami w sosie pomidorowym z lekką nutą pomarańczy. Proszę się nie sugerować nazwą, potrawa jest tylko inspirowana kuchnią hiszpańską, ale nie mam pojęcia czy stricte taki przepis wykorzystują w Hiszpanii. Składniki: 2 ćwiartki kurczaka (albo inne ulubione części ;)) 2 cebule papryka czerwona pomarańcza puszka krojonych pomidorów 5-6 pieczarek 2 ząbki czosnku oliwa ocet balsamiczny pół szklanki(...)wszystkich stron. Pomarańczę wyparzamy w gorącej wodzie i kroimy na ćwiartki. Cebulę, paprykę i pieczarki kroimy na kawałki podobnej wielkości. W naczyniu do zapiekania układamy kurczaka, na niego warzywa i ćwiartki pomarańczy. Pomidory miksujemy z wodą, czosnkiem, ziołami, łyżką oliwy i łyżką octu balsamicznego. Sosem zalewamy kurczaka. Potrawę pieczemy pod przykryciem ok 45 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec

e-PrzepisyKulinarne
Calzone 136

drożdży  1 jajko 1 szklanka wody olej lub oliwa do smarowania dłoni podczas wyrabiania ciasta na sos: 2 pomidory 1/4 szkl. wody szczypta soli szczypta pieprzu szczypta bazylii szczypta tymianku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka oregano nadzienie: 5-6 pieczarek 250 gramów sera 10 plasterków szynki 1 cebula 1/2 czerwonej papryki kilka sztuk oliwek - opcjonalnie 1 camembert - opcjonalnie(...)dwie części wałkujemy na kształt koła Ser zółty ucieramy na tarce o grubych oczkach Nakładamy najpierw sos, ale tylko na połowie ciasta Potem posypujemy startym serem i układamy składniki na na nadzienie: cebulę kroimy w plasterki... ... szynkę w mniejsze kawałki... ... pieczarki w plasterki... ... paprykę paseczki... ... a czosnek siekamy  Następnie składamy ciasto na pół i lepimy duży pieróg, posypując

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Papryka z kaszą gryczaną PYSZNA! 157

nadziania, 2 do farszu) 0,5 kg mięsa mielonego 1 woreczek kaszy gryczanej   1 kostka rosołowa 15 dag pieczarek 2 średniej wielkości cebule 4 łyżki oleju 15 dag startego żółtego sera sól pieprz majeranek  Sos  3 - 4 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka bulionu z 1 kostki rosołowej liść laurowy  2 ziarna ziela angielskiego  pieprz mąka(...)kaszę, podsmażone pieczarki z cebulką, dodać 2 czerwone papryczki pokrojone w kostkę, oraz stary żółty ser. Całość przyprawić i wymieszać. Nadzieniem wypełnić papryki, przykryć odkrojonymi górnymi częściami, poukładać ciasno w szerokim garnku. Przygotować szklankę bulionu z 1 kostki rosołowej, podlać nim papryki, wrzucić lisek laurowy oraz ziele angielskie. Osobiście dodaję do wywaru jeszcze jedną pokrojoną papryczkę, wtedy sos jest bardziej

Kuchenne aromaty
Sos z cukinii, kurczaka i papryki w towarzystwie kaszy kuskus 353

danie, które było przygotowane 13 kwietnia i nie miałam kiedy go tutaj wrzucić. Mam nadzieję, że Wam się spodoba.  Sos z cukinią, kurczakiem i papryką w towarzystwie kaszy kuskus 1 cukinia  papryka piersi z kurczaka kilka pieczarek olej/masło koperek kasza kuskus sól i pieprz Filet z kurczaka umyć, pokroić w  kostkę. Następnie obrać cebulę i pokroić(...)odrobinę soli, pieprzu. W tym czasie w bardzo małej ilości wody dusimy pokrojone w plasterki pieczarki, a następnie cebulę, paprykę i cukinię. Kiedy warzywa będą lekko miękkie dodajemy kurczaka. Nadal dusimy, można pod przykryciem, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.   Ja podawałam "sos" z kaszą kuskus, polecam!  Kuskus wsypać do miski, lekko osolić (¼ łyżeczki soli

Kuchnia moimi oczami
CALZONE - czyli pizza pieróg 190

cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 jajko rozkłócone jajko, czarnuszka do posypania Nadzienie: 250 g pieczarek, 3 kiełbaski śląskie, 1 cebula, 1 czerwona papryka mała, ½ puszki czerwonej fasoli Jamar , sól, pieprz, majeranek, papryka słodka Dodatkowo: ketchup, sos czosnkowy, 15 dag ser żółtego startego na tarce o grubych oczkach WYKONANIE Ciasto: Mleko podgrzewamy, w małej ilości mleka(...)miski, dodajemy sól, połowę rozkłóconego jajka, drożdże, mleko oraz oliwę, wyrabiamy na jednolitą masę. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 1 godzinę aż podwoi swą objętość. Farsz: cebulę kroimy w kostkę, pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze części, podsmażamy na patelni razem z cebulą, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawiamy przyprawami do smaku, dusimy do miękkości, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażamy

słodki bratek
Razowa Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami 212

Dzięki przyprawom jest bardzo aromatyczna. 12 razowych płatów lasagne 500 g mięsa mielonego 190 g koncentratu pomidorowego 200 g pieczarek 3 cebule 2 ząbki czosnku Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Chilli pieprz cayeński Oregano Liść lubczyku 250 g żółtego sera Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 3,2% 1 łyżeczka suszonego koperku Szczypta(...)lekko zmięknie i zmieni kolor dokładamy pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką, chilli, oregano i lubczykiem. W osobnym garnku rozpuszczamy masło. Dosypujemy mąkę i energicznie mieszamy do powstania zasmażki. Cały czas mieszając dolewamy partiami mleko. Gotujemy do momentu zgęstnienia sosu (konsystencja śmietany). Doprawiamy koperkiem, gałką muszkatołową, solą

VioletoweKucharzenie
Schab po bałkańsku 145

piórka, pieczarki pokrojone w plasterki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki dodajemy do mięsa i podsmażamy. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski, pomidory i bulion. Całość mieszamy i dusimy przez około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ogórki pokrojone w kostkę i przyprawy. Dusimy jeszcze około 10-15 minut, do miękkości mięsa. Jeśli sos się

e-PrzepisyKulinarne
carbonara z dodatkami 155

Składniki: 250g  boczku 200g pieczarek 250g szpinaku 250ml Śmietana 18% 150g Gorgonzola dolce badż picante  2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku Sól, pieprz Przygotowanie

cookpl

Proponowane wyszukiwania