sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:83/167)

Kiełbasa biała z pieczarkami 191

Cebulę kroimy w półplasterki a pieczarki w plasterki.   Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę.   Dodajemy pokrojone pieczarki a kiedy pojawi się sosik przyprawiamy solą, pieprzemi przyprawą warzywną.Smażymy do zredukowania sosu.   Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wierzch, lekko wciskając układamy nasze kiełbaski.   Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Gulasz z kaszą gryczaną 183

kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i dusimy pod przykryciem. Dodajemy pieczarki,ogórki, paprykę i grzybki suszone. Podlewamy mięso gorącą wodą, tak by powstał nam sos. Dusimy ok. 40 minut. Na koniec przyprawiamy. Podajemy z kaszą

Aga w kuchni
Strogonow 259

sól. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Mąkę rozprowadzamy z pozostałą wodą, mieszając mięso wlewamy wodę z mąką, dodajemy pieczarki z cebulą i papryką, doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia. Około szklanki sosu stopniowo wlewamy do roztrzepanej śmietany, dokładnie mieszamy, wlewamy do mięsa  i podgrzewamy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Przekładamy do wazy

Salonik smaków
Co do gara? Może carbonara! 183

cienki, okrągły placek (w tym momencie można nastawić piekarnik na 200st.).  Przed nałożeniem farszu spód skropiłam oliwą i posmarowałam startym czosnkiem.Przygotowany sos beszamelowy w połowie rozsmarowałam na spodzie.Następnie ułożyłam plastry żółtego sera, salami, podsmażone pieczarki, cebulę i pomidory.Wierzch polałam resztą beszamelu i zapiekłam w 200st. przez 15min

bastalena
"Łatwiej powietrze, dzielić na dwa" 223

ułożyłam na kołach z ciasta. Następnie każdy oplotłam paseczkiem, dobrze sklejając ze spodem. Całość ponownie wstawiłam do piekarnika, na 30-40min. Pieczarki pokroiłam, podsmażyłam z dodatkiem pieprzu. Umieściłam je w "kotletowych" dziurkach. Przygotowałam także szybki sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżeczki śmietany odrobina czosnku drobno posiekany szczypiorek Składniki sosu wymieszałam. Polałam nim gotowe kotlety. Podpatrzone, z moimi zmianami

bastalena
Pulpety z pietruszką w sosie slodko-kwaśnym 236

ryżowego lub winnego8 łyżek cukru brązowego8 łyżek ketchup4 łyżki sosu sojowego jasnegoWykonanie:Wszystkie składniki mieszamy I zagotowujemy w garnku- około 3 min. Sos gotowy. Można doprawić do smaku czosnkiem.  Ryż zasmażany:Gotujemy szklankę ryżu. Składniki:3 pieczarki - pokrojone w talarki3 marchewki pokrojone w słupki6 liści z kapusty pekińskiej2-3 łyżki olejuNa rozgrzanym oleju smażymy marchewkę I pieczarki- około

Smaki Edyty
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 196

wyjątkową okazję (klikać w nazwę przepisu).  Sałatka ze szpinaku z gruszką.   Łosoś w cieście z twarożkiem.  Roladki wieprzowe w sosie serowym. Zapiekany makaron "4 sery" Camembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki

W kuchni Karmel-itki
Kominki francuskie ;) 204

jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.Upieczoną pierś kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli i pieczarek. W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę, smażymy, dolewamy mleko. Ciągle mieszając, czekamy aż sos zgęstnieje.Tak przygotowany sos przelewamy do pozostałych składników farszu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.Farsz przekładamy do upieczonych kominków

Czerwona Porzeczka
Wędlina drobiowa (z kurczaka) 171

Wędlina z serii "wiem co jem". Składniki 800 g filetów z kurczaka 150 g pieczarek pęczek natki pietruszki papryczka pepperoni pełna łyżka soli łyżeczka ziela angielskiego łyżeczka estragonu łyżeczka tymianku łyżeczka bazylii łyżeczka oregano łyżka sosu sojowego 2 jajka łyżka żelatyny łyżeczka czarnego pieprzu Przygotowanie Filety z kurczaka płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Papryczkę płuczemy i wybieramy pestki. Filety ,papryczkę

R'n'G Kitchen
Sos pieczarkowy 189

Przepis na klasyczny sos pieczarkowy, który sprawdzi się jako dodatek do makaronu, kaszy, placków ziemniaczanych czy mięsa. Przygotowuje się go bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI: 250-300 g pieczarek 2 cebule ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła szklanka śmietanki kremówki sól, czarny pieprz, płatki papryki natki pietruszki do posypania opcjonalnie 1 łyżeczka soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Pieczarki(...)przeciśnięty ząbek czosnku, pieczarki oraz opcjonalnie sok z cytryny smażyć co chwilę mieszając, aż pieczarki odparują i zaczną się rumienić. Zajmie to około 7-8 minut. Wlać kremówkę, doprawić solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami papryki i chwilkę gotować do uzyskania pożądanej konsystencji. Zgęstniały sos można z łatwością podgrzać rozcieńczając wodą, mlekiem lub bulionem

Pyry na Gaz
Kurczak z mascarpone i pieczarkami 288

Pyszny kurczak w delikatnym sosie z dodatkiem serka mascarpone. Takiego kurczaka możemy podać z różnymi dodatkami, u mnie kasza bulgur z makaronem vermicelli. składniki: 500 g piersi z kurczaka 250 g serka mascarpone 250 g pieczarek 1 cebula sól pieprz 1 łyżka masła natka pietruszki 1 łyżeczka mąki ryżowej kasza bulgur z makaronem vermicelli Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę(...)plasterki. Na maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojoną cebulę i pieczarki. Wszystko dusić ok 5 minut, do smaku doprawić sola i pieprzem. Następnie dodać serek mascarpone i dusić aż składniki będą miękkie ok 10-15 minut. Sos zagęścić odrobiną mąki ryżowej. Gotowy sos podawac z ulubionymi dodatkami posypany natką pietruszki

Monia miesza i gotuje
Domowa Pizza wersja od A do Zet 160

wody (letniej) 1 – 2 łyżki oliwy Pizze możecie posmarować sosem pomidorowym lub keczupem. Sos pomidorowy: 90g koncentratu pomidorowego + 90ml wody (lub 200ml pomidorowej passaty) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Dodatki: 200 – 300g sera np. gouda 2 cebule 1 – 2 łyżeczki ziół prowansalskich Kiełbasa śląska Pieczarki Do letniego mleka dodajemy drożdże i cukier (mleko nie może być zbyt ciepłe, gdyż(...)smarujemy sosem pomidorowym lub keczupem, zachowując około 1,5 - 2cm przerwy od krawędzi, by sos pomidorowy nam się nie przypalił. Jeśli lubicie grubsze boki ciasta, najlepiej je nieco przywinąć i mocno ścisnąć palcami. Następnie nakładamy pozostałe składniki pizzy, zaczynając od cebuli, ziół prowansalskich, sera, pieczarek i skończywszy na kiełbasie. Cebulę dajemy pod spód by się nie przypaliła, a kiełbasę układamy

Smakowy Raj
Naleśniki z farszem. 273

używam tortowej), 2 szklanki mleka, szczypta soli. Ponadto: 200g przecieru pomidorowego, 2 łyżki bazylii, olej, sos majonezowo czosnkowy (  można wykorzystać ten przepis  lub swój ) Przygotowanie: Farsz: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z łyżką przyprawy do gyrosa. Pieczarki i cebulę, pokrojone w kostkę podsmażyć razem z pieprzem i odrobiną soli. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę(...)dodać do podsmażonych pieczarek, dodać również piersi z kurczaki. Podlać wodą i dusić pod przykryciem do momentu, aż papryka zmięknie. Odkryć i chwilę jeszcze zostawić na ogniu - pilnować by woda całkiem nie wyparowała, by farsz nie był zbyt suchy. Zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia. Na koniec wymieszać z serem żółtym (pozostawić trochę do posypania naleśników). Naleśniki: Wszystkie składniki

W kuchni u Moniki
Kurczka cacciatore z dynią, pieczarkami, pomidorami i oliwkami 165

recenzowanej książki „Superfood na co dzień” . Pyszny kurczak cacciatore w aromatycznym sosie Składniki: - 1 mała cebula - 1 por - 2 ząbki czosnku - 2 plasterki wędzonej pancetty (u nas szynka szwarcwaldzka) - 2 gałązki świeżego rozmarynu - 2 listki laurowe - 500 g dyni - 100 g małych pieczarek - 2 udka z kurczaka - 125 ml czerwonego wina - 1 puszka pomidorów - 8 czarnych oliwek(...)skóry. Dynię, pieczarki i kurczaka wrzucamy do garnka. Wlewamy wino i czekamy aż wino się trochę zredukuje (odparuje alkohol) ok. 15 minut. Teraz wlewamy pomidory, pół puszki wody (tej puszki z pomidorów) i całość mieszamy. Dodajemy wydrylowane oliwki i doprowadzamy do wrzenia. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok. 1 godziny aż sos zgęstnieje, a kurczak

Kuchenne Wariacje
Kuskus z gulaszem z warzyw :) 153

zielonej fasolki pieprz, cząber, czosnek niedźwiedzi, sambal oelek, sos sojowy oliwa z oliwek Cebulę kroimy w grubą kostkę, papryczkę chili w drobną kosteczkę i smażymy na szklisto na oliwie. Dodajemy zieloną fasolkę i podlewamy lekko wodą. Doprowadzamy do wrzenia i dusimy razem ok. 5 min. Teraz dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki, powinny być niewielkie, jeśli macie duże to pokrójcie

vegetanie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję