sos winegret - 1185 przepisów (strona:61/79)

Sałatka z wędzonym serem 171

Składniki: 50 g roszponki kawałek wędzonego sera 4 jajka 100 g pieczarek 1 szalotka sos: 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli i pieprzu

czarrna od kuchni
Kotlety mielone przepisy + z czym podawać? 196

kostka, gotowane, zasmażane lub pieczone z folii , mizeria , surówka z kiszonych ogórków i cebuli, pikle, sos grzybowy lub pieczarkowy , surówka z pomidorów , surówka z marchewki , surówka z pora , sałata masłowa z jogurtem/śmietaną , sałata masłowa z jogurtem/śmietaną i pomidorkami koktajlowymi, mix sałat z winegretem, mix sałat z winegretem, pomidorkami, surówka z kiszonej kapusty , modra kapusta, surówka z rzodkiewki, szczypioru

Zasmakuj Kuchni
Sałatka ze szparagmi, jajkiem i szynką parmeńską 125

pożywną sałatkę. Oprócz szparagów znajdziecie w niej rukolę, jajka, szynkę parmeńską, ciecierzycę. Dodatek miodowo-musztardowego winegretu świetnie podkreśla smak warzyw, szynki i jajek... Składniki na 2 porcje: 4 jajka garść rukoli opakowanie szynki parmeńskiej 1/3 pęczka zielonych szparagów 1/3 puszki ciecierzycy (4 łyżki gotowanej) Sos: 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki oleju

Czerwień i błękit
Sałatka z szynką szwarcwaldzką, jajkiem i koperkowym winegretem 149

Sałatka z jajkiem i chrupiącą szynką szwarcwaldzką otoczona miksem sałat, posypana prażonym słonecznikiem, której smak dopełnia koperkowy winegret. To prosta, szybka i pyszna kombinacja smaków. Doskonała

Kraina Miodem Płynąca
PIECZONE PIERSI KURCZAKA 132

plus kilka porad. Pieczone piersi kurczaka w ziołach świetnie komponują się z ziemniakami pieczonymi lub puree, ryżem lub kaszą. Polecam podawać je z delikatnymi sałatami ze śmietaną/jogurtem lub winegretem, surówkami, warzywami z wody, młodą kapustą lub moją sprawdzoną i pyszną sałatką z rukoli . Pieczone piersi kurczaka SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka – 350 g 18 pomidorków koktajlowych(...)piersi nie przekręcam na drugą stronę, jedynie polewam 1-2 razy powstałym sosem, ale nie jest to konieczne. Pieczone piersi kurczaka podaję na talerzu w całości lub pokrojone w plastry. Smakują z ziemniakami, ryżem lub kaszą oraz surówkami, buraczkami, warzywami z wody, sałatą ze śmietaną/jogurtem lub winegretem. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Miętowe rosotto 176

już zaczęło i narasta chęć na odświeżające smaki tym razem podaję Risotto miętowe z podduszonym porem które nadaje mu delikatnego słodkiego smaku i kremowości.Kozi kremowy ser uszlachetnia smak sosu choć można zastąpić go zwykłym serem Brie. Masło w risotto to podstawa choć można troszkę zbeszcześcić tradycję,odchudzić risotto by można wpasować je do diety odchudzającej i pominąć masło(...)nasyciło męskie potrzeby żywieniowe na tym miętowym risotto można podać kawałek łososia z patelni doprawiony tylko sola i pieprzem bez żadnych dodatków.Miseczka sałaty lub rukoli z prostym winegretem na oliwie dopełni szczęścia. SKŁADNIKI: 1 por pokrojony w cienkie krążki lub 1 cebula posiekana w kostkę 300 g ryżu na risotto 2 łyżki oliwy+1 łyżka masła 1 l gorącego

Sztuka gotowania w/g Samiry
Surówka z młodej kapusty i pora 392

pozostawić na 10 minut, by kapusta puściła sok i zmiękła w międzyczasie przygotować winegret. Wymieszać olej, sok z cytryny i miód na jednolitą emulsję marchewkę i jabłko obrać, następnie zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, połączyć z kapustą. Dodać posiekany koperek i wymieszać surówkę z sosem podawać uprzednio schłodzoną w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 27

sosie śmietanowo – serowym z gałką muszkatołową. To bardzo aromatyczna i prosta w przygotowaniu zapiekanka, którą podasz na obiad dla całej rodziny. Jest smaczna i sycąca. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, papryką i cebulką to niewątpliwie idealny pomysł na ciepłe danie podczas imprez. Zapiekankę można podawać jako samodzielne danie bądź z dodatkiem świeżych sałat, szczególnie z rukolą z prostym winegretem(...)kawałki kiełbasy – 230 g 1 czerwona papryka 4 łyżki sera cheddar sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, słodka papryka 5 łyżek oleju rzepakowego SKŁADNIKI NA SOS: 2 jajka ½ szklanki śmietanki 30 % sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta słodkiej papryki ½ szklanki sera cheddar PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obierz, posiekaj w niezbyt cienkie / grube talarki. Ziemniaki ułóż w garnku, zalej zimną wodą, dodaj płaską

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 31

sosie śmietanowo – serowym z gałką muszkatołową. To bardzo aromatyczna i prosta w przygotowaniu zapiekanka, którą podasz na obiad dla całej rodziny. Jest smaczna i sycąca. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, papryką i cebulką to niewątpliwie idealny pomysł na ciepłe danie podczas imprez. Zapiekankę można podawać jako samodzielne danie bądź z dodatkiem świeżych sałat, szczególnie z rukolą z prostym winegretem(...)kawałki kiełbasy – 230 g 1 czerwona papryka 4 łyżki sera cheddar sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, słodka papryka 5 łyżek oleju rzepakowego SKŁADNIKI NA SOS: 2 jajka ½ szklanki śmietanki 30 % sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta słodkiej papryki ½ szklanki sera cheddar PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obierz, posiekaj w niezbyt cienkie / grube talarki. Ziemniaki ułóż w garnku, zalej zimną wodą, dodaj płaską

Zasmakuj Kuchni
Panzanella – sałatka pomidorowo-chlebowa z grillowanymi warzywami i serem halloumi 143

pół, wycinamy pestki. Kroimy w półcentymetrowe plasterki, dodajemy do miski. Kręcimy winegret – do wysokiego kubka przeciskamy przez praskę ząbek czosnku, solimy i rozcieramy. Wlewamy ocet balsamiczny i wkładamy do kubka ubijaczkę balonową blendera – cienką strużką, powoli, wlewamy do octu z czosnkiem oliwę stale miksując. Miksujemy do zemulgowania sosu (nie będzie bardzo gęsty). Dosalamy, dopieprzamy, wsypujemy słodką wędzoną paprykę, jeszcze(...)poziom rozgrzanego do 180⁰C piekarnika – grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Suszymy pieczywo do lekkiego zrumienienia, gotowe – wyjmujemy z pieca i jeszcze ciepłe mieszamy z zawartością miski. Pieczywo nasiąknie sosem i wypije jego nadmiar – ma być miękkie, tylko gdzieniegdzie będzie chrupać. Cukinię i bakłażana kroimy na równej grubości plastry (5-7mm). Skrapiamy oliwą i grillujemy – na patelni

Karo in the Kitchen
Surówka z młodej kapusty z papryką, kukurydzą i korniszonami 289

roku smakuje najlepiej. Wszyscy lubimy, nie ma marudzenia. Dzisiaj w kolejnej odsłonie z winegretem. Składniki: 1/2 główki niewielkiej młodej kapusty lub ćwiartka dużej 3-4 łyżki kukurydzy z puszki, odcedzonej pół pomarańczowej papryki (lub w innym kolorze) posiekany szczypiorek (pół pęczka) 2 korniszony lub ogórki kiszone Sos: 1/2 szklanki zimnej wody 4 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego 4 łyżki

Czerwień i błękit
Grillowana sałata rzymska w sałatce z jajkiem 215

Syte śniadanie Składniki 1 sałata rzymska mini 1 pomidor 1/2 czerwonej cebuli 3 grube plasterki szynki 4 jajka sos: 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 3

czarrna od kuchni
Sałatka z tortellini w stylu włoskim. Hit każdej imprezy 93

składniki składnikami, ale sałatka bez dressingu po prostu nie istnieje. A sos w tej sałatce jest naprawdę wyjątkowo pyszny. Pojawia się w nim bowiem jeden sekretny składnik, czyli… zalewa z suszonych pomidorów. Takie proste, a ile daje aromatu! Zamiast standardowej oliwy z oliwek dodajemy do winegretu oliwę bądź olej z suszonych pomidorów i cały dressing nabiera zupełnie nowego wyrazu

Na-talerzu.pl
Lekka sałatka z cytrusów 174

ewentualne pestki). Na szpinaku ułożyć plastry cytrusów i posypać posiekanymi, prażonymi pistacjami. Winegret miętowy: Olej dokładnie wymieszać z sokiem z pomarańczy i cytryny, miodem, świeżą miętą, solą himalajską oraz świeżo mielonym pieprzem (można użyć w tym celu słoiczka). Gotową sałatkę podawać skropioną tuż przed podaniem przygotowanym sosem. Artykuł Lekka sałatka z cytrusów pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 189

czosnku startego na tarce  1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz WYKONANIE WINEGRET : W miseczce mieszamy majonez z miodem. Dodajemy sok z cytryny, starty czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Stopniowo cały czas mieszając dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy, aż składniki połączą się i utworzą jednolity sos. Dodajemy koperek. Mieszamy. Kapustę obieramy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Wkładamy

cool and minty