sos winegret - 1185 przepisów (strona:64/79)

GOŁĄBKI 90

przepis, niezawodny zawsze, smaczny niesamowicie, przypominający mi ten piękny czas. Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem zawinięte w kapustę białą, młodą lub włoską są pyszne! Można przygotować je w sosie pomidorowym, grzybowym ze śmietaną lub bez. Zawsze smakują obłędnie i już! Jeden z moich ulubionych przepisów z wykorzystaniem mięsa mielonego. Polecam i tyle SKŁADNIKI: 1 główka kapusty 700 g mięsa(...)masła lub oleju 4 listki laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz, lubczyk, słodka i ostra papryka do podania: ziemniaki w wersji puree, pieczonej lub cząstki gotowane, szpinak z winegretem PRZYGOTOWANIE: Z kapusty odcinam głąb, odrywam wierzchnie liście, nie wyrzucam ich. Kapustę umieszczam w garnku z wrzącą wodą, zanurzam ją całą, gotuję tak kilka minut. Po kilku minutach wyjmuję

Zasmakuj Kuchni
Kurczak w śmietanie 157

które w pysznym sosie zachwyci każdego, uwierzcie mi Dziś u mnie kawałki kurczaka duszone z cebulą i przyprawami oraz słodką śmietanką. Bardzo aromatyczne i soczyste mięso, zapach unosi się w kuchni, szczególnie śmietanki i wędzonej papryki, jest pysznie Taki obiad podaję z ziemniakami, najczęściej puree lub pieczonymi cząstkami, świeżym koprem lub natką oraz sałatą masłową z winegretem. Kurczak w śmietanie

Zasmakuj Kuchni
Wiosenna sałatka z arbuza i truskawek w stylu azjatyckim 193

otulone limonkowym winegretem  w towarzystwie dietetycznego arbuza, koziego sera i aromatycznych ziół. Świeża chili i kolendra nadają sałatce zadziorny, azjatycki charakter, a czarny bez ciągnie ją w stronę kuchni polskiej.  Kolendrę można zastąpić lub połączyć z miętą, do sałatki dodać zielone liście szpinaku, jarmużu lub rukoli wg. uznania. To co czyni sałatkę naprawdę wyjątkową to sos - połączenie syropu

SzczyptaSmaQ
Jean Bos i jego kuchnia 115

piasek pistacjowy, winegret wiśniowy, żel z pieczonego jabłka. Każdy dodatek o innej teksturze. Kaszanka zyskuje nowy wymiar. III. Gołąbek z kaszy pęczak z grzybami, piana z jabłka i buraka, marynowane kurki, szalotki marynowane. IV. Polędwiczka pieczona w niskiej temperaturze (mięso pieczone w niskiej temperaturze szczerze polecam, jest miękkie, soczyste i super :) mam na blogu kilka przepisów); sos kawowy, krem ziemniaczany

królestwo garów
sałatka z makaronem, tuńczykiem i rukolą 151

tuńczyka w sosie własnym 4 łyżki czarnych oliwek bez pestek 1 mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie spora garść rukoli (lub więcej) 6 pomidorków koktajlowych wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałeczki. Makaron, pokrojone suszone pomidory, oliwki oraz rukolę, polewamy winegretem i mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Lekka sałatka z grejpfrutem 129

miętowy winegret. Course Sałatki Keyword awokado, fit, grejpfrut, miód, na zdrowie, orzeszki pinii, owoce, rzodkiewka, sałatka, twaróg Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 2 porcje Ingredients Sałatka: 1 czerwony lub różowy grejpfrut 2 duże garści ulubionej mieszanki sałat 1/2 dobrze dojrzałego awokado 2 plastry (ok.60 g) twarogu półtłustego 4 rzodkiewki 2 łyżki orzeszków pinii Sos: 2 łyżki

Fitsweet.me
Keto jadłospis na 40 dni 164

Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 5 ŚNIADANIE – sałatka grecka LUNCH – panna cotta na mleku kokosowym z orzechami i sosem z gorzkiej czekolady (85% kakao) OBIAD – makaron shirataki z boczkiem i krewetkami w sosie pomidorowo – śmietanowym Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 6 ŚNIADANIE – hiszpański omlet na białkach(...)przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 7 ŚNIADANIE – panini z mąki dyniowej z resztkową pastą na bazie kurczaka z rosołu OBIAD – mielone z cukinią , sałata lodowa z czosnkowym winegretem DESER – babeczki z kremem z awokado Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 8 ŚNIADANIE – maślana jajecznica z sałatką z rucoli i papryki

Modern Cave Girl
Danie główne. Kotlety schabowe w glazurze z cydru jabłkowego 150

sosu odparuje i stanie się gęsta i lepka, a cebula znacząco zmięknie. Wkładamy kotlety i całość jeszcze chwilę razem podgrzewamy, kilkakrotnie obracając mięso w glazurze. Zdejmujemy porcje na talerze, na wierzch kotletów kładziemy po łyżce glazury i kawałków cebulki. Podałam tym razem z samymi ziemniakami Hasselback , ale świetnie będzie do nich pasowała domowa żurawina, zielona sałata z lekkim winegretem

Karo in the Kitchen
Sałatka makaronowa 124

Składniki: 120 g ulubionego makaronu, u mnie kolorowe farfalle 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szparagów 3 ogórki konserwowe 3 kawałki papryki konserwowej 1/2 pora

czarrna od kuchni
Sałatka z roszponką i bryndzą 156

winegret: 2 łyżki oliwy extra vergin łyżka octu winnego białego łyżka wody łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki mielona gorczyca, kurkuma sól ziołowa, biały pieprz Sposób przygotowania: Roszponkę myjemy, odsączamy i ugadamy na talerzu. Łyżeczka nabieramy bryndze i nakładamy na roszponkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki (jeśli są duże każdą ćwiartkę przekrawamy jeszcze na pół). Składniki na sos

Pyry na Gaz
Jarmużowe love 164

pojawienie się zmarszczek. Sałatka samo zdrowie!  Składniki (dla 2,3 osób): 1/2 główki kapusty czerwonej 4-5 liści jarmużu 1/2 szklanki orzechów laskowych 1 pomarańcza 1/2 szklanki rodzynek Sos: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli i pieprzu Wykonanie: Orzechy należy uprażyć na suchej patelni. Pomarańczę obrać z białych błon, z drugiej wycisnąć(...)Kapustę i jarmuż dokładnie umyć. Jarmuż zblanszować.  Kapustę poszatkować, jarmuż porwać, pomijając twarde nerwy.  Rodzynki odsączyć na sitku.  Wszystkie składniki połączyć ze sobą i skropić pomarańczowym winegretem.  Wstawić do lodówki na minimum godzinę, w tym czasie jarmuż i kapusta zmiękną.  Bon appetit

Garniec Magalie
Sałatka kolorado z wędzonym łososiem 69

pomidorki koktajlowe 2 ogórki gruntowe 1/2 czerwonej cebuli 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 opakowania sera typu feta lub bałkańskiego oliwki czarne lub zielone 100-150 g wędzonego łososia Winegret miodowo-cytrynowy: 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1-2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu sól, pieprz odrobina ziół prowansalskich Sposób przygotowania(...)ułożyć wymieszany szpinak z pokrojoną sałatą lodową. Następnie ułożyć pokrojone ogórki i pomidory, ser, przekrojone na pół oliwki, pokrojoną w piórka cebulę oraz w kostkę jajka.  2. Składniki sosu połączyć, polać nimi sałatkę, a na wierzch ułożyć kawałki wędzonego łososia.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sałatka wiosenna z jajkami i miodowo miętowym winegretem 162

Dzisiaj proponuję pyszną i lekką sałatkę z nowalijkami, doskonałą na lunch czy  lekki obiad. Zrobienie jej trwa tyle, co ugotowanie jajek, a smak zasługuje na

Gosia gotuje
Niedzielny Kucharz w TOK FM 78

znajdziecie pięć przepisów na znane i mniej znane zupy na zimno . Plan na ten tydzień jest taki: Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków Lekko słodki dresing na bazie musztardy i sosu podkręca słodycz młodych ziemniaków. Do tego dochodzi chrupka, pikantna rzodkiewka, kremowa fasolka szparagowa i orzechowa, pieprzna rukola oraz chipsy z ostrego salami. Pycha. Zobacz przepis Wtorek: Domowe sushi Danie(...)którzy uwielbiają japoński przysmak i nie przyjdzie im nawet do głowy, e shusi można łatwo zrobić w domu. Zobacz przepis Środa: Smażony ser z botwinką i buraczkami w malinowym winegrecie Powszechnie wiadomo, że ser uwielbia buraczki, a buraczkom dobrze w towarzystwie sera. Prosta i zdrowa sałatka, z delikatnym, winnym dresingiem. Zobacz przepis Czwartek: Soba salad – zdrowa sałatka z makaronu

Niedzielny kucharz
SAŁATKA Z KARMELIZOWANYCH BURACZKÓW I AWOKADO 139

razu większą ilość buraków, które nieobrane do tygodnia można przechowywać w lodówce i sukcesywnie wykorzystywać do różnych dań i sałatek. Upieczone buraczki pokroiłam w kostkę i skarmelizowałam podmażając w gęstym sosie z masła, kremu balsamicznego i wina. Buraczki pokryły się pyszną, słodką glazurą, a ich smak stał się bardziej głęboki i słodki. Połączyłam je z dojrzałym, maślanym i łagodnym w smaku(...)sera pleśniowego (Gorgonzola, Lazur, Brie) 4 łyżki pestek dyni  75 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka cukru 2-3 łyżki kremu balsamicznego  1 łyżka masła (20 g) WINEGRET 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka musztardy ziarnistej (polecam  taką ) 2 łyżki soku z cytryny 4-5 łyżek oliwy  sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE Buraczki myjemy

cool and minty