sos sojowy - 2081 przepisów (strona:99/139)

Fasolka po bretońsku. Smaczne danie jednogarnkowe. 127

zaspokajają głód :) Polecam :) Składniki - duża fasola jaś 80 dkg. - dobra najlepiej podwędzana cienka kiełbasa 30 dkg. - boczek wędzony 30 dkg. - sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka czerwona mielona - sos sojowy ciemny, cebulka prasowana w kostce - koncentrat pomidorowy - śmietana 18 % - mąka ok.3 łyżki Wykonanie Fasolę dokładnie płuczę, przekładam do dużego garnka zalewam wodą ( wody raz więcej jak fasoli ) i moczę

Kuchnia z widokiem na ogród
Bigos tradycyjny-polski z kapusty kiszonej i białej. 504

kiełbasy - garść grzybków suszonych - 2 łyżki powideł śliwkowych - 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego - pół kostki smalcu Przyprawy - ziele angielskie, listek laurowy, czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek, kminek mielony, sos sojowy, domowa wegeta , sól Wykonanie Obie kapusty szatkuję drobno i w osobnych garnkach gotuję do miękkości. Kiedy są miękkie obie kapusty przekładam do większego garnka, dodaję listek laurowy i ziele

Kuchnia z widokiem na ogród
Kurczak miodowo-musztardowy z warzywami 158

fasolki szparagowej 2 małe cebule główka czosnku oliwa przyprawa do grillowanych warzyw lub do ziemniaków Marynata: 2 łyżki miodu 4 łyżki łagodnej musztardy 4 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka keczupu 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na duże

Czerwień i błękit
Zrazy z szynki wieprzowej 246

małym ogniu przez około 1 godzinę. Po tym czasie zagęścić sos mąką rozmieszaną z zimną wodą i zabielić śmietaną. Na koniec sos doprawić do smaku solą, pieprzem lub ewentualnie sosem sojowym. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Skrzydełka w sosie sojowo-miodowo-ostrygowym 170

przepis zwłaszcza osobom lubiącym orientalne smaki i pikantne potrawy. Składniki: 8  dużych skrzydełek kurczaka 3 ząbki czosnku 1 mała papryczka chili 2 łyżki sosu ostrygowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka miodu szczypta soli 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka oleju sezamowego 3/4 szklanki wody Sposób przygotowania: Skrzydełka umyć, osuszyć i odciąć lotki. W woku lub patelni rozgrzać

Gosia gotuje
Udka z kurczaka w słodko-kwaśnej glazurze 184

zimno w galantynie, mi nie znudzi się nigdy. Zwłaszcza gdy dobierzemy do niego ciekawe sosy czy marynaty. Składniki: 5 udek z kurczaka Marynata: 50 ml ciemnego sosu sojowego 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżeczka pikantnej czerwonej papryki w proszku 2 łyżki ostrego ketchupu 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku

Gosia gotuje
Hummus w innej odsłonie 108

wrzucamy do pojemnika, gdzie będziemy wszystko miksować lub blendować. Do papryki dodajemy resztę składników uprzednio dobrze płukając cieciorkę. Możecie również pokroić oliwki. Doprawiamy pieprzem, ostrą papryką i odrobiną sosu sojowego. Wszystko miksujemy i pasta jest gotowa. Wyszła wyśmienita :) POLECAMY ! Zobaczcie jak pięknie wygląda. Życzymy miłego dnia

vegetanie
Cannelloni na światowy dzień makaronu. 81

blaszce na ciasto lub naczyniu żaroodpornym. Wszystko zalewamy sosem pomidorowym, który robimy z jednej puszki pomidorów, cebuli i kukurydzy. Sos doprawiamy oregano i bazylią oraz pieprzem i odrobiną sosu sojowego. Na koniec cannelloni posypujemy pozostałym tartym serem i na wierzch posypujemy jeszcze całość otartym w dłoniach oregano. Blaszkę wstawiamy do rozgrzanego do 180 C piekarnika

vegetanie
Czerwone pierogi z kapustą i pęczakiem. 134

proponujemy ugotować go w bulionie warzywnym. Do kapusty i pęczaku dodajemy przesmażone razem pieczarki i cebulę, wcześniej drobno pokrojone. Pieczarki z cebulą możemy w trakcie smażenia skropić delikatnie grzybowym sosem sojowym, aby podbić smak grzybów. Całość doprawiamy przyprawami i na koniec wsypujemy garść płatków owsianych. Mieszamy dokładnie wszystko i farsz mamy gotowy :) Ciasto wałkujemy i kroimy na kwadraty o boku

vegetanie
Pasta z batata i cieciorki z migdałami. 106

szklanki słoneczniku, łuskanego rzecz jasna 1/4 szklanki płatków migdałów 2 ząbki czosnku sok z 1/2 limonki 4-5 łyżek wody oliwa z oliwek ok. 2-3 łyżki parę kropel sosu sojowego tymianek, ostra papryka, Zaczynamy od ugotowania batata na miękko. Kiedy już ostygnie dodajemy do niego soczewicę wcześniej opłukaną wodą. Dosypujemy resztę składników, przyprawiamy i wszystko ładnie traktujemy blenderem

vegetanie
Ziemniaki z marchewką i groszkiem w sosie imbirowym. 143

tymianku, sporą ilość imbiru, pieprz i ostrą paprykę. Teraz czas na ziemniaki, po odcedzeniu dodajemy do reszty warzyw i mieszamy. Wszystko powinno zgęstnieć. Na koniec doprawiamy nieco solą lub sosem sojowym do smaku oczywiście. Danie jest gotowe, a minęło max. 25 min. Polecamy na szybki obiad :) Życzymy smacznego

vegetanie
Zielony hummus ze świeżym młodym jęczmieniem 126

młodego jęczmienia w proszku 2 łyżki słonecznika 2 łyżki migdałów krojonych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 duże ząbki czosnku sok z 1/2 limonki odrobina pasty chili woda pieprz sos sojowy Wszystkie składniki, poza słonecznikiem i migdałami, wrzucamy do miski i  blendujemy na gładką masę stopniowo dodając wodę, aby wyszła nam lekka gładka masa. Słonecznik z migdałami wrzucamy

vegetanie
Karkówka duszona 218

cebula tymianek przyprawa do karkówki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki mąki olej do smażenia 1 szklanka wody WYKONANIE: Karkówkę kroimy w plastry. Robimy marynatę z oliwy, ziół , sosu sojowego i przyprawy do karkówki, wlewamy do miski. Plastry wkładamy do marynaty .Wszystko razem dokładnie obtaczamy. Tak przyprawione mięso zostawiamy na dobę w zimnym miejscu. Kolejnego dnia. każdy kawałek lekko

W kuchennym oknie Ewy
Domowe sushi 191

mnie po trochu łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym i surimi) ogórek awokado kremowy serek o smaku naturalnym prażony sezam (biały, czarny lub mix) pasta wasabi imbir marynowany sos sojowy miska z zimną wodą mata bambusowa Ryż płuczemy kilkakrotnie, aż odlewana woda będzie przejrzysta. Przesypujemy go do garnka, zalewamy zimną wodą, przykrywamy i stawiamy na kuchence. Gdy woda zacznie się

Zawsze głodna!
Kurczak tikka masala 266

masła lub zwykłego • po 1 łyżeczce: ostrej papryki, słodkiej papryki, sproszkowanego kminu rzymskiego • 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw garam masala • 1 łyżeczka cukru • 1 łyżka octu winnego, octu balsamicznego lub sosu sojowego • sól i świeżo zmielony pieprz • 5 – 6 łyżek śmietanki kremówki Wykonanie: Kurczaka pokroić w kostkę około 2 cm, posypać solą i pieprzem, włożyć do miski ze wszystkimi składnikami

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania