udka kurczaka (ćwiartki) 2 małe marchewki 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżeczki sosu sojowo - grzybowego sól pieprz kolorowy pieprz biały zioła prowansalskie Przygotowanie: Umyte udka natarłam solą i odstawiłam na jakiś czas by sól się rozpuściła. Oprószyłam pieprzem kolorowym Pokropiłam sosem sojowym, który roztarłam. Następnie wysmarowałam udka z obu stron musztardą francuską. Oprószyłam białym pieprzem i dość sporą ilością ziół
Kuchnia po mojemujeszcze nie raz wrócę. Sprawdźcie sami: Składniki (dla 2-3 osób): 2 średnie ćwiartki z kurczaka 1 pomarańcza sól, pieprz świeżo mielony majeranek Przygotowanie: Umyte i osuszone udka skrapiamy sosem sojowym, ciemnym, nacieramy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Oprószamy solidnie majerankiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Ok 1/2 godz. przed pieczeniem wystawiamy z lodówki i obkładamy miąższem
Kuchnia po mojemujajko do posmarowania ciasta Farsz : 2- 3 średnie ziemniaki 500g mielonego mięsa wołowego 2 cebule 1 papryka 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 4 łyżki sosu Worcester 2 łyżka sosu sojowego ostra i słodka papryka sól pieprz Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać smalec, masło, sól oraz wodę i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki
Mama Gotujeogórek konserwowy- chili kawałek łososia wędzonego, paczka paluszków krabowych 1 opakowanie prasowanych alg nori do zawijania majonez wasabi (japoński zielony chrzan) do przyprawiania i do podania marynowany imbir, sos sojowy do podania Naczynia i narzędzia: garnek z grubym dnem miska duża na ryż miseczka na wodę do maczania rąk bambusowa mata ostry nóż deska do krojenia talerzyki, malutkie miseczki
MarciochaKucharzyLubicie ostre pasty ? Jeśli tak to będzie Wam smakowała. Potrzebne będzie : 1 puszka cieciorki 5-6 plasterków konserwowej jalapeno 5 pomidorów suszonych 3 ząbki czosnku sok z cytryny łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka pestek dyni pieprz, sporo suszonej bazylii Wszytko razem miksujemy na gładką masę i gotowe. Prosto jak zwykle, a jak smacznie i zdrowo :) Pozdrawiamy i sorry, że dzisiaj
vegetaniesię sam - wystarczy dobra marynata, a potem do piekarnika, pieczemy i mięsko gotowe. Mąż z pewnością będzie zadowolony :) Składniki: 1,2-1,5 kg mięsnych żeberek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka ziaren kolendry sól, pieprz wedle uznania Sposób wykonania: 1. Składniki marynaty połączyć ze sobą
Kuchnia domowa Aniupieczeniu trzeba będzie je wyjąć i obrać (dzięki skórce czosnek nie spali się i po upieczeniu będzie miał maślaną konsystencję oraz słodkawy posmak). Wszystkie warzywa równomiernie oblewamy oliwą oraz sosem sojowym (lub octem balsamicznym) posypujemy odrobiną soli, cukru, pieprzu oraz chili. 3. PIECZENIE (40 min) Blaszkę z warzywami wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 40 min – warzywa powinny być
Nerds KitchenPosiekaj 2 cebule i podsmaż je w dużym garnku. Po chwili dodaj obrane i pokrojone: 4 marchewki, dwie pietruszki, 1 mały seler, por. Podsmaż chwilę razem i podlej odrobiną sosu sojowego i białego wina, dolej 1 litr wody. Dorzuć 2 listki laurowe, 4 jagody jałowca, 4 ziarna ziela angielskiego. Doprowadź do wrzenia i gotuj 20 minut. Na koniec przecedź przez
Roślinna - blog wegańskiziarnami) pierś kurczaka sałata rzymska papryka czerwona awokado (plus sok z cytryny do skropienia) szczypiorek ogórek oliwa do smażenia Na marynatę do kurczaka: 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny 1 ząbek czosnku - przeciśnięty przez praskę łyżeczka pasty z ostrej papryki (można zamiast tego użyć posiekanej chilli
Kulinarne InspiracjeKarkówka w tej marynacie jest bardzo aromatyczna, ma ciekawy smak ohh był to szybki i pyszny obiad. Polecam! Składniki: 6-7 plastrów karkówki cebula Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki wody 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa 0,5 łyżeczki świeżo mielonego
NA MOIM TALERZUindyka) 1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę 1 całe jajo 2-3 łyżki stołowe bułki tartej olej do podsmażenia cebuli 1 litr przecieru pomidorowego sól, pieprz, cukier i sos sojowy do smaku ewentualnie 4 plasterki kie łbasy chorizio Przygotowanie Odciać ogonki papryki i wyjąć ze środka białe części wraz z nasionami. Ogonki pozostawić, posłużą nam do zamknięcia papryki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacebula 2 duże ząbki czosnku 3 łyżeczki suszonego majeranku 4 średnie papryczki chili 1 łyżeczka ostrego sosu (np. piri-piri, tabasco – wedle upodobań) 2 łyżki miodu 3 łyżki oleju Kujawski z papryką ostrą, pomidorami i bazylią 4 łyżki octu balsamicznego 5 łyżek sosu sojowego 6 łyżek keczupu Cebulę i czosnek obrać. Chili przekroić wzdłuż, usunąć nasiona (jeżeli lubicie naprawdę ostre
Pełny talerzszklanki prażonego słonecznika 1/2 szklanki prażonego sezamu 1 czerwona lub biała cebula 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki oleju 3 łyżki mąki (użyłam kukurydzianej, można inną) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka imbiru (lub mały kawałek świeżego, starty na tarce) 1/4 łyżeczki chili (lub mały kawałek świeżej papryczki chili, posiekany) sól, pieprz Wrzuć wszystkie składniki
Qlinarnie i Qlinarniedoprawione,mięciutkie i soczyste. Polecam! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka Marynata: 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka soli (dałam 1/2 łyżeczki) 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku Sposób wykonania: 1. Przygotować marynatę, czosnek
Kuchnia domowa AniSKŁADNIKI: - opakowanie ryżu do sushi - ocet do ryżu - sól, cukier do doprawienia ryżu - łosoś wędzony - łosoś świeży - sos sojowy bez konserwantów -paluszki krabowe - kawior czarny - ogórek zielony - serek śmietankowy - imbir marynowany - kasza jaglana - norii - wasabi Tym razem zrobiłam dwa rodzaje sushi, takie normalne jak zawsze z łososiem i ryżem, i drugie totalnie inne a mianowicie z kaszy jaglanej
SMYKWKUCHNI