sos pomarańczowy - 1203 przepisów (strona:41/81)

Pyszne placuszki dyniowe z sosem karmelowo figowym 172

jabłkami to pyszna klasyka, ale dzisiaj spróbujcie czegoś innego czyli moich placuszków z pieczonej dyni. Mają nie tylko cudowny, pomarańczowy kolor, ale też są bardzo delikatne i smakowite. Zobacz inny pomysł na placki z dyni - Placki dyniowe ze słonecznym sosem Wystarczy upiec kawałek dyni a potem zmiksować ją na puree i zrobić placki . Według mnie najlepiej sprawdzi się tutaj dynia

Smaczna Pyza
47. Orkiszowe placki pomarańczowe polane sosem z kawałkami pomarańczy 111

mojemu upichcę coś w weekend, kiedy się z nim zobaczę, a Wy co szykujecie? Propozycją na dziś, są pomarańczowe placuszki, które zrobiły furorę u mnie w domu. Są delikatne w smaku, mięciutkie i przepełnione smakiem pomarańczy! W dodatku, sos przygotowany z resztek po wyciskaniu pomarańczy i oleju kokosowego, swym kunsztownym smakiem doprowadzi w stan euforii nasze kubeczki smakowe. Składniki

Be Fit Be Strong
Dynia z tofu i ryżem 145

Mąż przygotowując z głowy wspaniałe proste danie.Składniki (na 3 porcje):- ok 2 kg dyni (u mnie wspaniała mocno pomarańczowa Muscat de Provence),- 1 opakowanie tofu wędzonego,- 2-3 ząbki czosnku,- kumin (kmin rzymski),- ok 2 cm świeżego imbiru,- sos sojowy, pieprz, - olej,- dowolna zielenizna do posypania,- ew. 1 łyżka oleju kokosowego,- ryż jaśminowy.Wykonanie:Czosnek pokroić w plastry, odstawić

Co na wege obiad?
Gundel palacsiuta - naleśniki a'la Gundel. 162

Orzechy zemleć. Skórkę pomarańczową pokroić w maleńką kosteczkę. Śmietanę podgrzać z cukrem ,dodać zmielone orzechy, osączone rodzynki, skórkę pomarańczową i szczyptę cynamonu. Gotować kilka minut ,aż masa zgęstnieje. Kiedy ostygnie wlać rum i wymieszać. Nadzienie gotowe ,nie podjadać! Sos czekoladowy. 150ml mleka 50 g cukru 100 g czekolady gorzkiej 2 żółtka 100 ml śmietany kremowej 0,5 laski wanilii

Kulinarny karnet Christophera
Sos karmelowy. 175

masa zacznie gęstnieć , u mnie trwało to 50 min. Należy pamiętać ,że masa w miarę stygnięcia będzie jeszcze gęstnieć . Sos ten rewelacyjnie pasuje do wszelkich , ciast , lodów i innych deserów.Można go zaromatyzować wanilią , alkoholem (np rumem ), cynamonem , sokiem pomarańczowym czy innym ulubionym smakiem. Polecam

Malinowa Kawiarenka
Najlepsze purée z dyni. Po co dodawać purée z dyni do wypieków? 118

roku królowa dynia opanowała moją kuchnię i to nie tylko w formie naszej ulubionej, aromatycznej zupy-krem czy kremowego sosu do makaronu , ale stała się także ważnym składnikiem słodkich wypieków. Żeby jednak było to możliwe najpierw przygotowuję purée z dyni, co wcale nie jest czynnością skomplikowaną i wymagającą większej filozofii, ale dzisiaj, w ramach formalności, postanowiłam przepis opublikować na blogu(...)intensywnie balsamiczną, soczyście pomarańczową, dosyć charakterystyczną w smaku dynię Hokkaido i chociaż wiem, że nie każdemu przypadnie do gustu, to żaden problemem, ponieważ purée możemy przygotować z każdej dostępnej odmiany, oczywiście jadalnej. Zapytacie pewnie, po co sobie utrudniać życie i dodawać purée z dyni do ciast? Bo o tym, że może być bazą pysznej zupy czy sosu na pewno wiecie

Fitsweet.me
Najlepsze purée z dyni. Po co dodawać purée z dyni do wypieków? 138

roku królowa dynia opanowała moją kuchnię i to nie tylko w formie naszej ulubionej, aromatycznej zupy-krem czy kremowego sosu do makaronu , ale stała się także ważnym składnikiem słodkich wypieków. Żeby jednak było to możliwe najpierw przygotowuję purée z dyni, co wcale nie jest czynnością skomplikowaną i wymagającą większej filozofii, ale dzisiaj, w ramach formalności, postanowiłam przepis opublikować na blogu(...)intensywnie balsamiczną, soczyście pomarańczową, dosyć charakterystyczną w smaku dynię Hokkaido i chociaż wiem, że nie każdemu przypadnie do gustu, to żaden problemem, ponieważ purée możemy przygotować z każdej dostępnej odmiany, oczywiście jadalnej. Zapytacie pewnie, po co sobie utrudniać życie i dodawać purée z dyni do ciast? Bo o tym, że może być bazą pysznej zupy czy sosu na pewno wiecie

Fitsweet.me
Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 169

pomarańczowego ugotować budyń i gorący  przelać na biszkopt, wystudzić. Mus czekoladowy 225 g gorzkiej czekolady posiekanej na drobniutkie kawałki 2 łyżki brandy 30 g miękkiego masła 4 łyżki wody 3 jajka (osobno białka i żółtka) 60 g cukru 125 g śmietany kremówki (schłodzonej) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać wodę, brandy i wymieszać. Powinien  powstać jednolity czekoladowy sos(...)powinna być sztywna i błyszcząca. Między czasie śmietanę ubić na sztywno.  Do sosu czekoladowego dodać połowę białek, delikatnie wymieszać, dodać śmietanę, wymieszać. Na koniec dodać resztę białek. Wymieszać dokładnie, ale bardzo delikatnie, aby nie uszkodzić musowej struktury. Wyłożyć mus czekoladowy na wystudzony biszkopt z budyniem pomarańczowym, wyrównać i schłodzić w lodówce około 3  godziny.  Ozdobić rozetkami

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Fioletowy sernik z owocami leśnymi, karmelem i orzechami – Spyro Reignited Trilogy 177

niepozorne, a zaskakują swoją mocą! Naprawdę polecamy – zasmakują zarówno dorosłym, jak i tym młodszym fanom walecznego smoka. Prawdziwy, ognisty słodziak! ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! – FIOLETOWO POMARAŃCZOWY SERNICZEK SPYRO REIGNITED TRILOGY sernik z owoców leśnych, z karmelem i kruchym orzechowym spodem 1,5h – 14 zł 8 porcji średnie POTRZEBUJESZ rondel trzepaczka foremka silikonowa do babeczek piekarnik(...)się w tym czasie całkowicie rozpuścić, a finalna konsystencja powinna przypominać płynny miód (po wystygnięciu sos jeszcze zgęstnieje – gdyby sos był zbyt gęsty, można dolać więcej śmietany). PODANIE Schłodzone serki polać obficie karmelem i delektować się potrójną fuzją smaków w pomarańczowo-fioletowych barwach!   Wpis powstał dzięki uprzejmości firmy Cenega , która jest wydawcą tytułu w Polsce. Grę można zamówić m.in

Nerds Kitchen
NALEŚNIKI SUZETTE 146

proces karmelizacji trzeba powtarzać). Skladniki: Naleśniki: 500 ml mleka 200 g mąki 2 jaja łyżka roztopionego masła szczypta soli Sos: skórka otarta z ½ pomarańczy 3/4 szkl. soku z pomarańczy 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżki masła 2 pomarańcze ewentualnie likier pomarańczowy- da to nam efektowny ogień! Przygotowanie: Ciasto: za pomocą miksera wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Smaż cienkie naleśniki bez tłuszczu

Kubki smaku
Udka z kurczaka po tajsku 150

udek bez skóry (8 szt.) Marynata: - 5 łyżek oleju sezamowego - 5 łyżek sosu sojowego - 2 łyżki sosu ostrygowego - 1,5 łyżeczki trawy cytrynowej - sok z limonki - 2 łyżeczki nasion kolendry - 3 cm świeżego imbiru - 2 łyżeczki skórki pomarańczowej - chilli w płatkach - czosnek suszony (może być świeży) - 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej Nasiona kolendry prażymy na suchej patelni. Uprażone miksujemy w blenderze

mojewypiekiinietylko
Wieprzowina z pomarańczowo - morelowym akcentem 91

Składniki: 350 g wieprzowiny  2 ząbki czosnku sól, pieprz ok 100 ml białego półwytrawnego wina Sos: sok z dwóch pomarańczy 2-3 łyżeczki konfitury morelowej

Gaździnka warzy
Pomarańczowa tarta z batatów na jaglanym spodzie 261

pomarańczy lub  sosem owocowym. Składniki: Spód: 150 g mąki jaglanej, 50 g mąki orkiszowej, 20 g cukru pudru, 130 g masła, czubata łyżka kakao, 1 żółtko, 2-3 łyżki lodowatej wody, szczypta soli.  Krem: 1 szklanka puree z pieczonych batatów , 2 pomarańcze, 200 ml mleka kokosowego z obniżoną zawartością tłuszczu, 70 ml likieru pomarańczowego (opcjonalnie), 1 łyżeczka ekstraktu

SzczyptaSmaQ
Menemen - turecka jajecznica 181

Menemen - turecka jajecznica...Paski różnokolorowej papryki.Aromatyczny sos pomidorowy.A na wierzchu jajka sadzone.Pyszna jako śniadanie, obiad czy kolacja.A dla Was jaki posiłek będzie stanowić?Zapraszam! Składniki:1 czerwona papryka;1 pomarańczowa papryka;1 żółta papryka;Puszka krojonych pomidorów (waga 400 g);1 duża cebula;1 ząbek czosnku;1/2 łyżeczki mielonego kuminu;1/2 łyżeczki chili w płatkach;1 łyżka oleju(...)zalać krojonymi pomidorami z puszki i smażyć na małym ogniu, aż sok wyparuje, a potrawa stanie się gęsta. Przyprawić solą do smaku. Wymieszać.Następnie za pomocą łyżki zrobić w sosie 4 dziury i wbić w nie całe jaja. Smażyć, aż się zetną.Gotową jajecznicę zestawić z ognia i posypać drobno posiekaną natką pietruszki.Jajecznicę podawać samą, z chlebem

Gospodyni Miejska