imbir, pieprz, sól, pepperoni, paprykę słodką, dodać oliwę, sos sojowy i ocet, wymieszać; na koniec dorzucamy rozmaryn i pokrojoną w kostkę paprykę – tak wykonaną masą smarujemy po wierzchu rybę. Na samą górę układamy pokrojone w plastry pomidorki. Piec w piekarniku w ok. 190 st. C. ok. 20 min. Labraks jest rybą chudą, ale za to bardzo sytą – spokojnie(...)przypraw – w tym przepisie jest ich dużo i rzeczywiście łatwo jest przedobrzyć. Nam tak przygotowana bardzo pasowała, ale takie nasze kubki smakowe:) Pozdrawiam i smacznego! Kategoria: Dania wegetariańskie , Ryby
kuchcikowniaimbir, pieprz, sól, pepperoni, paprykę słodką, dodać oliwę, sos sojowy i ocet, wymieszać; na koniec dorzucamy rozmaryn i pokrojoną w kostkę paprykę – tak wykonaną masą smarujemy po wierzchu rybę. Na samą górę układamy pokrojone w plastry pomidorki. Piec w piekarniku w ok. 190 st. C. ok. 20 min.Labraks jest rybą chudą, ale za to bardzo sytą – spokojnie jeden(...)przepisie jest ich dużo i rzeczywiście łatwo jest przedobrzyć. Nam tak przygotowana bardzo pasowała, ale takie nasze kubki smakowe:)Pozdrawiam i smacznego!Filed under: Dania wegetariańskie, Ryby
kuchcikowniamorza i ryby. W części kontynentalnej tego kraju przeważają dania z baraniny, jagnięciny i wieprzowiny, rzadziej z drobiu. Natomiast na wybrzeżu króluje zdrowa i lekka kuchnia śródziemnomorska - owoce morza, ryby, oliwki. My skupimy się dziś na tej pierwszej. Ćevapcići, to podłużne kotleciki z mięsa mielonego, przypominające nasze rodzime kotlety mielone. Różnią je sposób przygotowania i przyprawy. Potrzebne(...)sosu:- 50 dag mielonego mięsa jagnięcego lub wieprzowego - 30 dag jogurtu greckiego- 1 cebula
W poszukiwaniu inspiracjioczkach, skroilam cebule na poltalarki.Na niewielkiej ilosci oleju najpierw podsmazylam cebule- ok 5 min. Dodalam marchew , pietruszke I sos pomidorowy. Doprawilam sola, pieprzem I paprika oraz ok 1 lyzeczki cukru. Dusialam az do miekkiej marchewki Wlozylam do naczynia- warzywa - ryba- warzywa- ryba. Podajemy na cieplo lub na zimno. Polecam I smacznego
Smaki EdytyW środowe przedpołudnie zapraszam na pyszne śledziki z sosem musztardowym. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 300g śledzi matiasów
Tradycyjna kuchnia KasiPuszka sardynek w sosie paprykowym Graal 2 łyżki groszku zielonego z puszki pomidor żółty ser podwędzany (rolada Ustrzycka) sałata natka pieruszki dobry ziarnisty chleb Do
Gotowanie jest łatwekoniec dodajemy świeżego tymianku.Gotujemy makaron świderki Czaniecki w osolonej wodzie, gdy gotowy, przecedzamy.Przelewamy zimną wodą i natychmiast na talerze. Polewamy sosem i grzybami, posypujemy parmezanem.Troszkę tymianku po wierzchu. Serwujemy jako samodzielne danie lub...z rybą. Ale o tym w następnym poście .Smacznego
Z Kuchni Do KuchniUkłon w stronę Mamy. Już od dawna męczy mnie, bym zrobiła na piątkowy obiad śledzia ,,pod pierzynką,,. Żeby nie powtarzać ciągle tych samych smaków modyfikuję przepisy
Buniabaje w kuchniSzybkie danie makaronowe z delikatnym, kremowym sosem z wędzonego łososia i śmietanki.Składniki na 3 porcje:250 g makaronu pappardelle2 cebule200 g wędzonego łososia200 g śmietany
wyzwania kuchennepodobny do klapsa. Neapolitańskie paccheri są jedyne w swoim rodzaju. Dzieki swoistemu kształtowi i chropowatej powierzchni , bardzo dobrze “ trzymają” każdy, nawet najprostrzy sos, zapewniając niezrównany i niepowtarzalny smak. Paccheri również wyjątkowo smakują nadziewane serem ricotta i szpinakiem, rybą, kiełbaską i grzybami lub mięsnym ragu
Mia Cucina SofietaOstatnio polubiłam przygotowywanie małych nototenii . Smaczne rybki wielkością akurat na 1 osobę. Skrobię , marynuję i smażę albo w całości , albo fileciki. Ryba ma białe smaczne mięso bez intensywnego rybiego zapach. Doskonale łączy się ze składnikami marynaty, sosów lub innych dodatków. Dziś nototeni towarzyszą pieczarki . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniTutaj dostępna:http://www.groupon.pl/deals/krakow/restauracja-vidok/49125105?nlp______________________________________________________________________________________________________Nie musieliśmy długo czekać,kiedy na stół wkroczyły nasze przystawki!Wątróbka: niesamowicie delikatna , rozpływająca się w ustach , świetnie doprawiona … na świeżym szpinaku z fantastycznym sosem!Pycha! Krem z białych warzyw: delikatny, ale absolutnie nie mdły , kremowy , o wyrazistym smaku … z fantastycznymi chrupiącymi migdałami i grzankami.Również polecamy!Po chwili dania główne.Zrobiłam WOW, gdyż(...)oczywiście na plus! + )...Miętus: Pierwszy raz miałam okazję spróbować miętusa – delikatna , a zarazem nie rozpadająca się ryba … fantastycznie doprawiona … o wyrazistym aromacie ziół ….Podane na obłędnym!!! purre ziemniaczanym … z dodatkiem tagliatelle z warzyw.Do tego fantastyczny kremowy sos, który był taką kropką nad I , dopełniającą całość.Nic dodać nic ująć : PYCHA! Roladki z kurczaka: Delikatne
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI SOSU(...)Teraz rybe skrapiamy sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny.Obkładamy posiekanym koperkiem,posypujemy kolendrą i posypujemy pieprzem.Na wierzch układamy pokrojona w plastry marchewki i ziemniaki.Spryskujemy oliwa truflową . Rybę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 25-35 minut w temp. 180 St. C.Pod koniec pieczenia posypujemy serem i zapiekamy 6-8minut
w mojej kuchnismak poszczególnych produktów i otrzymujemy wielobarwną papkę, która smakuje wszystkim i niczym. Dzisiejsza sałatka to tylko słony smak ryby, słodki kukurydzy i lekko ostry szczypiorku. Tylko tyle, i aż tyle. Na prawdę warto. Przepis Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy mały pęczek szczypiorku 1-2 łyżki majonezu odrobina pieprzu Przygotowanie: Puszki z tuńczykiem i kukurydzą otwieramy
KasiaiKrzysiu.plDziś kolejny przepis na moje ukochane małże! Uwielbiam je za smak, szybkość przygotowania, jak i za wartości odżywcze i niską kaloryczność Tym razem proponuję je w
karmelowy