sos do ryby - 1500 przepisów

Sosy do grillowanych ryb – kilka pomysłów 156

rzadkie sosy na bazie oliwy, z sokiem z cytryny i ziołami. Przygotowanie takiego sosu jest bardzo proste. Wystarczy połączyć 1/3 filiżanki dobrej jakości oliwy z oliwek z łyżką soku z cytryny oraz dodać zioła takie jak: estragon, pietruszka, koperek i tymianek do smaku. Całość doprawić solą, pieprzem i odrobiną czosnku. Takie sosy idealnie nadają się do fastrygowania ryb podczas(...)grillowania. Tradycyjne sosy na bazie pomidorów. Tradycyjne gęste sosy na bazie pomidorów najlepiej pasują do grillowanych ryb gdy się je trochę „rozpuści”. Najlepiej do tego typu sosów dodać trochę oliwy z oliwek, która dodaje również wilgoci grillowanej rybie. Taki zabieg pozwoli nam również na łagodne przejście od ostrych do łagodniejszych smaków i na odwrót. Sosy do łososia. Łosoś jest

naRuszcie
Ryba w sosie koperkowym 161

Pyszna ryba zapiekana w sosie koperkowymSKŁADNIKI  4 filety białej ryby morskiej250g śmietany 18%3 ząbki czosnkupęczek koperku3 łyżki białego winałyżeczka kurkumysól morskapieprz cytrynowyPRZYGOTOWANIEFilety nacieramy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę mieszamy z kurkumą, winem,posiekanym koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałym sosem zalewamy rybę. Zapiekamy przez pół godziny w piekarniku nagrzanymdo 190 stopni

Moje Kuchenne Rewelacje
Ryba w sosie koperkowym. 284

Dziś na obiad rybka. Polecam Wam serdecznie. Ryba w sosie koperkowym.Składniki dla 3 osób:3 filety z ryby (mintaj, dorsz, ....);pęczek koperku;200 ml śmietany;1 szkl. bulionu warzywnego;3 łyżki mąki;oliwa z oliwek;sól, pieprz;sok z cytryny;Filety kroimy w kostkę. Obsypujemy pieprzem, solą i skrapiamy cytryną. Następnie obtaczamy w mące (pozostawiamy 1 łyżkę mąki(...)rondelku mieszamy dokładnie - tak aby nie było grudek - zimny bulion, śmietanę, 1 łyżkę mąki. A także posiekany drobno koperek. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodajemy rybę i gotujemy razem kilka minut.Proponuję podawać z ryżem i świeżymi warzywami.Smacznego!!! Polecam Wam moją stronę na facebooku

Miksturownik
RYBA W SOSIE KOPERKOWYM. 166

domowych rybnych obiadów. Jedna z najprostszych i najbardziej chyba znanych potraw rybnych. Zresztą, nic dziwnego - biały, śmietanowy sos z dużą ilością świeżego koperku idealnie pasuje do delikatnej ryby. RYBA W SOSIE KOPERKOWYM. /znany i lubiany;/ 3-4 porcje 350g filetów z białej ryby (dorsz, mintaj, itd.) 1 cebula 2 pęczki świeżego koperku 150 ml białego wytrawnego wina(...)pozbyć się ewentualnych grudek mąki (dodać mleko, jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty lub mąki, gdy będzie zbyt rzadki). Mieszam wszystko, podgrzewam, a gdy zawrze, wkładam ostrożnie rybę. Delikatnie mieszając, aby sos nie przywarł do dna, uważając też, by ryba się nie rozpadła, gotuję 3-5 minut. Doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podaję z ryżem lub ziemniakami. SMACZNEGO! Pozdrawiam

W kuchni Karmel-itki
Ryba w sosie czosnkowym 241

sosie czosnkowym to idealna przystawka na każde przyjęcie, kolację albo śniadanie. Jeśli odpowiednio przygotujecie sos czosnkowy to z całą pewnością nie będziecie mieli „nieprzyjemnego oddechu”. Tą przystawkę najlepiej jest przygotować jeśli zostanie Wam ryba np. z piątkowego obiadu. Składniki do przygotowania ryby 700g mrożonej ryby np. miruny 2-3 jajka mąka Składniki do przygotowania sosu czosnkowego(...)ręczniku papierowym. Przepis na sos czosnkowy Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem, jogurtem i pozostałymi przyprawami. Odstawiamy na jakieś 30 minut aby wszystkie składniki się przegryzły. Ryba w sosie czosnkowym – przepis Rybę układamy na półmisku, a następnie polewamy sosem czosnkowym. Po wierzchu posypujemy ją uprażonymi na suchej patelni ziarenkami słonecznika.   Smacznego! Post Ryba w sosie czosnkowym pojawił

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w sosie śmietanowym 294

śmietany 18%sok z połowy cytryny tymianekłyżka mąkiłyżka masłapół szklanki mlekałyżka olejusól, pieprz, gałka muszkatołowakoperek Marynata do ryby: sok z połowy cytryny mieszamy z tymiankiem, solą i pieprzem. Polewamy filety i odstawiamy na godzinę lub dwie.   Sos: Masło roztapiamy, dodajemy mąkę. Mieszamy i chwilę podsmażamy. Dodajemy mleko, nadal mieszamy aż do zagotowania. Uwaga! W momencie dodania(...)koniec dodajemy posiekany koperek.  Rybę owijamy folią aluminiową, pieczemy 15 min w 180 stopniach. Następnie folię rozwijamy i podpiekamy chwilkę, żeby ryba się zarumieniła.  Upieczoną rybę polewamy sosem i gotowe! :)SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Ryba w sosie słodko kwaśnym 150

Dzisiaj pomysł na coś podobnego do naszej ryby po grecku. Wykorzystamy filety z dowolnej ryby - u mnie filety z dorsza. Do tego gorący sos słodko kwaśny ale nie ze słoika , tylko przepis na domowy. Idealnie pasuję do ryżu. Świetny pomysł na obiad. Polecam spróbować. Warto poszaleć i coś ala rybę po grecku zrobić z tego przepisu na wigilijną(...)Ryba : Rybę oprószyć solą i pieprzem , skropić sokiem z cytryny. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Można rybę także grillować bez panierki. Wyłożyć rybę na talerz , polać gorącym sosem słodko kwaśnym

Magiczne Życie Marty
Ryba w sosie serowym 180

Śmietankę z octem podgrzewamy, dodajemy serek topiony, czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy starty żółty ser i mieszamy do powstania gładkiej masy. Doprawiamy ziołami i papryką.Tak przygotowany sos wylewamy na rybę, posypujemy żółtym serem.Pieczemy 40 minut w  temperaturze 200 stopni. Pierwsze 20 minut pod przykryciem, później bez.Rybkę podawałam z ryżem z dodatkiem koperku i masła. Smacznego

Czerwona Porzeczka
Ryba w sosie pikantnym z warzywami 206

bułki tartej 1-2 łyżki sosu słodkiego chili Tao Tao Słodka papryka w proszku 2 jajka Sól Pieprz – może być cytrynowy mąka 3 torebki brązowego ryżu Sos: 450g mrożonych warzyw (u mnie włoskie z Biedronki) Puszka krojonych pomidorów Papryczka chili Szczypta curry, bazylii i oregano Szczypta cukru Sól Pieprz 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Filety ryby rozmrozić. W oddzielnych miseczkach(...)przygotować mąkę i panko (bułkę tartą). Jajka wbić do trzeciej miski. Dodać do niej sól, pieprz, słodką paprykę oraz słodki sos chili. Roztrzepać. Rybę obtoczyć w jajku, mące, jajku i panko. Smażyć na rozgrzanym oleju. Sos: Czosnek posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju wraz z pokrojoną w paski papryczką chili. Następnie dodać warzywa, smażyć chwilę. Wlać pomidory z puszki. Doprawić solą

Fabryka pomysłów
Ryba z sosem czosnkowym 180

własnego - możliwości jest wiele :) A więc do dzieła ! Składniki :ok. 1/2 kg rybyziarka słonecznika1/2 szkl jogurtu naturalnego1/2 szkl majonezu2 ząbki czosnkusól pieprzPrzygotowanie:Rybę usmażyć tak jak zawsze w jajku  i bułce tartej.Przygotować sos : 2 ząbki czosnku rozdusić. Do jakiegoś(...)naczynia wrzucić 1/2 szkl jogurtu naturalnego, 1/2 szkl majonezu, rozduszone wcześniej 2 ząbki czosnku, doprawić solą i pieprzem do smaku.Ziarka słonecznika uprażyć na suchej patelni. Rybę rozłożyć w półmisku, wylać na to sos czosnkowy i uprażony słonecznik :)Smacznego

charlotte gotuje
Ryba w sosie pomidorowo - miodowym (" po grecku ") 398

grecku ".My proponujemy rybę w naszym, nieco innym wydaniu.   Składniki:-1 kg ryby-7 średnich cebul-2 koncentraty pomidorowe po 200 ml-2 marchewki-4 łyżki miodu-1/2 szklanki wody-sól, pieprz, majeranek-olej do smażenia   Opłukaną, osuszoną rybę dzielimy na porcje, przyprawiamy solą, pieprzem,majerankiem, skrapiamy olejem i odstawiamy(...)grubych oczkach.   Rybę podsmażamy na oleju do zrumienienia.Zdejmujemy z patelni.   Na pozostałym oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę z marchewką.Dodajemy miód i smażymy jeszcze ok. 5 minut.   Dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę, doprawiamy do smakusolą i pieprzem i gotujemy ok. 5 minut.   Blendujemy do uzyskania jednolitego sosu.   Do naczynia żaroodpornego

Maminek kulinarny
Ryba w sosie pieczarkowo-pomidorowym 186

zrobią zakupy w Hurtowni Oliwy otrzymają .........25 % zniżkę...ja właśnie do tej ryby wykorzystałam kilka produktów dostępnych w tym sklepie...gorąco polecam , bo warto.. dowolna ryba sok z cytryny 2 jajka 3 łyżki mąki bułka tarta sól morska pieprz czarny  Sos 0,5 kg pieczarek 4 cebule kilka łyżek ketchupu mały słoiczek koncentratu pomidorowego(...)minut na wolnym  ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodać pomidory rozdrobnione,ketchup, ocet i przyprawy.Dusić razem  jeszcze około 5 minut.W pojemniku układać na przemian rybę z  sosem pieczarkowo-pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień

Moje domowe kucharzenie
Ryba w sosie curry- fish curry 180

mieszance mleka kokosowego I pasty curry - musze. ....rozkosz dla podniebienia...pychotka...zachęcam do spróbowania :) Składniki:sok z jednej limetki4 łyżki rybnego sosu( fish sauce)2 łyżki Thai soja sos1 świeżej papryczki chilli350 gr ryby monkfish350 gr łososia400 ml mleka(...)kokosowego3 kaffir lime liści1 łyżka czerwonej pasty curry1 szklanka ryżu jaśminowegopokrojona pietruszka Wykonanie:przygotować marynatę: sok z limetki, 2 łyżki sosu rybnego, 2 łyżki thai sosu I pokrojona papryczka chilli-wymieszać w miseczce.Pokroić rybę. Zalać marynatą. Przykryć I odłożyć do lodówki na 1-2 godzinę lub na całą noc :) Do woka wlać mleko kokosowe. Zagotować . Dodać curry paste

Smaki Edyty
Ryba w sosie koperkowo-śmietanowym 194

zamierzam, gdyż obiad robi się w 30 minut.  A poza tym wiem, co jem. Do przyrządzenia tego dania możecie wykorzystać ulubione filety ryby – u mnie był mintaj. Podczas konsumpcji przyszła mi również myśl, że sos świetnie będzie się komponował z moim ulubionym kurczakiem. Następnym razem postaram się tak go wypróbować. Składniki na 3 porcje: 3-4 filety mintaja(...)Ewentualnie posolić i popieprzyć do smaku. Chwilę gotować. Do miseczki przełożyć śmietanę, dolać do niej wywar. Wymieszać za pomocą trzepaczki. Przelać do rondla. Następnie zagęścić sos mąką (wymieszaną z wodą za pomocą trzepaczki). Rybę z obu stron usmażyć na odrobinie oleju. Wyłożyć na talerze i polać sosem. Podawać z ziemniakami. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
1522. Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym 162

Kiedyś robiłam podobną rybę, ale w sosie z torebki..tym razem postanowiłam trochę pokombinować i zrobiłam również smaczną rybę [ pomimo nawet ciut przypalonej cebuli]..ale zdjęcia nie udało mi się lepszego zrobić....ale uwierzcie była smaczna... 1 kg filetów z dowolnej ryby  1 szkl.mleka sól, pieprz przyprawa do ryb mąka 1 szkl.śmietany koperek 2  łyżki

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania