RYBA W SOSIE KOPERKOWYM.

RYBA W SOSIE KOPERKOWYM.

RYBA W SOSIE KOPERKOWYM.

Klasyka domowych rybnych obiadów. Jedna z najprostszych i najbardziej chyba znanych potraw rybnych. Zresztą, nic dziwnego - biały, śmietanowy sos z dużą ilością świeżego koperku idealnie pasuje do delikatnej ryby. RYBA W SOSIE KOPERKOWYM. /znany i lubiany;/ 3-4 porcje 350g filetów z białej ryby (dorsz, mintaj, itd.) 1 cebula 2 pęczki świeżego koperku 150 ml białego wytrawnego wina 450 ml śmietanki 12% 150 ml mleka 3 łyżki mąki sok z 1 cytryny sól, pieprz, olej roślinny Filety z ryby nacieram solą,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryba, sosy, ryby, mąka, wegańskie, cytryna, deser, desery, torty, tort, ciasto, koperek, cebula, ryba w ciescie, koperkowa kuchnia, dorsz, ziemniak, siekane, ryż, ziemniaki, koper, obiad, przepisy z ziemniakami, domowy obiad, potrawy z ryb, tort śmietanowy, sos do ryżu, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.