sos do placków - 1500 przepisów (strona:39/100)

GULASZ PO CYGAŃSKU 235

Pyszny i rozgrzewający obiad. Przepis moja Mama dostała od swojej koleżanki Ewy. Po zmodyfikowaniu powstał pyszny sos (Mama dodała papryki, zioła). Naprawdę polecam. Zamarzył mi się taki gulasz z plackiem ziemniaczanym. Pycha! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje

Przepisy Aleksandry
Naleśniki z polędwiczką i suszonymi pomidorami 173

Kiedy zacznie się rumienić zasypać ją mąką. Smażyć jeszcze chwilę. Cebulę przełożyć do mięsa. Zamieszać. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą: śmietanę, koncentrat pomidorowy, musztardę i paprykę. Dodać trochę gorącego sosu, żeby zahartować całość i przelać do mięsa. Na koniec dodajemy drobno pokrojone pomidory i gotujemy około 10 minut ma małym ogniu cały czas mieszając. Jeżeli farsz zrobi nam się zbyt(...)oleju (tylko pod pierwszy naleśnik!), a następnie smażyć kolejno naleśniki. Należy jedynie zwrócić uwagę, żeby naleśniki były dosyć cienkie. Na każdy placek ułożyć trochę farszu z mięsem i zwinąć w rulon. Wierzch naleśników, tuż przed podaniem można polać sosem z mięsa. Źródło: przepis własny linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Sajgonki z krewetkami 155

kolendrę, kurkumę i papryczkę chilli. Po kolejnej minucie wyłączamy gaz. Papier ryżowy namaczamy kilka sekund w gorącej wodzie. Na miękki placek nakładamy farsz i dokładnie zwijamy (jak krokiety).  Smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru. Podajemy z sosem pomidorowo-sojowym. Smacznego

MarciochaKucharzy
Chaczapuri "3 sery" z miętą 164

zlepiamy je u góry jak tobołek. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy, układamy placki i podgrzewamy po dwie minuty z każdej strony, delikatnie je z wierzchu dociskając do patelni. Przewracamy kilkukrotnie, od czasu do czasu nacierając lekko oliwą.  Podałam z sosem czosnkowym i sałatą.  - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/02/chaczapuri-z-ziemniakami-i-cukinia.html#sthash.bwGXTHrv.dpuf Składniki na farsz: 100 g półtłustego twarogu(...)zlepiamy je u góry jak tobołek.  Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy, układamy placki i podgrzewamy po dwie minuty z każdej strony, delikatnie je z wierzchu dociskając do patelni.  Przewracamy kilkukrotnie, od czasu do czasu nacierając lekko oliwą.  Podajemy ciepłe, najlepiej z sosem jogurtowo-czosnkowym. Smacznego

bistro mama
Sernik gotowany na miodowym cieście 405

zawsze tradycją w moim domu jest przygotowanie sernika gotowanego na cieście miodowym , polanym sosem tiramisuSernik gotowany na miodowym cieście  SKŁADNIKI:CIASTO jajka - 2 sztmąka - 3 szklsoda - 2 łyżeczkimiód sztuczny - 3 łyżkimargaryna Palma w złotym opakowaniu    - 1/4 kostkiśmietana - 3 łyżkicukier - 3/4 szklMASA SEROWAser biały w kostkach - 1 kgaromat migdałowymleko - 1/3 szkljajka - 4 sztcukier - 250 gmargaryna(...)Masę podzielić na 3 części. SKŁADANIE CIASTA: Pierwszy placek włożyć do tortownicy, wylać na placek gorącą porcję masy serowej, następnie ciasto, masa, ciasto i masa serowa. Odstawić ciasto na całą noc. Przed podaniem ciasta, udekorować kratkę,  na cieście sosem tiramisu

Kuchnia Danusi
,,Mini kebaby’’ 446

Kebaby świetnie smakują jako przekąski z sosem czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: 1 filet z kurczaka 1 opakowanie placków tortilla, 4 sztuki Pół papryki czerwonej Pół papryki żółtej 1 ogórek Parę liści sałaty kręcona Przyprawa gyros Sól, pieprz Pierś kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do gyrosa. Mięsko smażymy(...)rozgrzanej patelni. Pomidory, paprykę kroimy w paski, ogórki kroimy w plastry. Tortillę podgrzewamy na patelni. Nakładamy wszystkie składniki zawijamy i przecinamy w pół. Najlepiej podawać ciepłe! Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól pieprz Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku

Podróż w kulinaria
Zrazy gryczane 172

razy w tygodniu była kasza . Jedynym plusem tego bylo to że była ona w różnych postaciach. Jednym z dan które jadłam bez problemów były zrazy z grzybami i z sosem grzybowym.  Właśnie takie tu opiszę    Składniki na 4 porcje 1/2 kl kaszy 10dkg grzybów suszonych ( ostatecznie mogą być pieczarki) 1 duża cebula  20 dkg kapusty ( może(...)jajek mieszam i wyrabiam ciasto . Następnie rwę po kawalku formuje kulę i robie z niej placek na który nakładam farsz i zwijam Placek z farszem Zawijanie zraza Smażę z każdej strony po 3 minuty . Najlepiej podawać z sosem grzybowym

Eli Gotowanie
Śniadaniowa tortilla 159

Składniki na 1 sztukę:1 gotowy placek tortilli pszennej2 jajka2 liście sałaty 1 łyżeczka masła3 plastry pomidora4 plasterki ogórka1 plasterek szynkiSól, pieprzSos:1 łyżka majonezu1

Emcia Pichci
Szynka duszona w cydrze z dyniowymi placuszkami 141

kotlety z szynki (po 2 cm grubości) cebula łyżka masła 2 ząbki czosnku 250 ml cydru lubelskiego 500 ml bulionu warzywnego liść laurowy ziele angielskie czubryca sól ,pieprz Placki z dyni: 1 kg miąższu z dyni zioła prowansalskie jajko mąka cebula sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Kotlety z szynki oprószamy solą oraz pieprzem ,obtaczamy w mące i smażymy(...)zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i wkładamy podsmażone mięso. Dusimy pod przykryciem około 30 min. Do smaku sos doprawiamy solą i pieprzem (sos można zredukować do uzyskania ulubionej gęstości lub zaprawić zasmażką). W czasie gdy mięso dusi się ,przygotowujemy placki z dyni. Dynię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wbijamy jajko ,dodajemy zioła prowansalskie ,posiekaną cebulę ,sól ,pieprz

R'n'G Kitchen
Quesadille pomidorowe z indykiem. Meksykańska kolacja - ciepła i po polsku. 232

Placki mączne podgrzewamy na chrupko na suchej patelni. Oprószamy tartym serem, kładziemy warstwę farszu, znów oprószamy serem. Przykrywamy drugim plackiem. Za pomocą talerza przekręcamy na drugą stronę. Chwilę podgrzewamy. Zdejmujemy z patelni. Kroimy w trójkąty. Maczane w domowej produkcji sosie czosnkowym smakują bosko. Oj teraz już takiej długiej przerwy nie będzie i niebawem znów je zrobimy

Kuchnia po mojemu
Kila pomysłów na... 141

kaszy jeszcze żadnych nie próbowałam, zdecydowanie za późno to zrobiłam, bo jak za kaszą samą nie szaleje, tak te placki były strzałem w dziesiątkę. Pieczone kotlety z czerwonej soczewicy z ziarnami, podane z sosem czosnkowym,kalafior Ostatnimi czasami szaleję za bezmięsnymi kotletami i kombinuję z nimi jak tylko się da.  Ciecierzyca z marchewką w sosie z masła orzechowego, ryż

More food, love and dreams
Kebab z opiekacza do sandwichy 359

Mięso pokroić w cienkie plasterki. Do tego musi być bardzo ostry nóż, żeby mięso nie "rozsypało" się podczas krojenia Następnie, na każdym placku do tortilli, układamy na jednaj połowie najpierw kapustę, potem mięso i polewamy łyżką sosu przygotowanego z ketchupu i majonezu Zwijamy wszystko dosyć ciasno: najpierw zakładamy boki, a następnie, zwijając od siebie, tworzymy rolun Rozgrzewamy opiekacz do sandwichy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Fruit pizza with summer fruit 94

łamać Pizza – potrawa kuchni włoskiej, obecnie szeroko rozpowszechniona na całym świecie. W wersji podstawowej jest to płaski placek z wytrawnego ciasta makaronowego, znacznie później zaczęto także używać ciasta drożdżowego (focaccia), posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem mozzarella i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, lecz rozpowszechnione jest jedzenie jej również na zimno. Źródło

ClauditteMissCooking
Gruziński lawasz z adżapsandałem 211

potrzeby można dodać dodać wody). Odstawiam na około 30 minut aby odpoczęło. Następnie dziele na cztery części. Każdą część rozwałkowuję na podsypanej stolnicy. Placki powinny być dość cienkie. Rozwałkowane placki smażę na mocno rozgrzanej, suchej patelni. Jak tylko na ciesie pojawią się bąble należy przewrócić go na drugą stronę. i smażyć jeszcze chwilę. Nie można smażyć zbyt długo ponieważ robią(...)warzyw. Całość duszę około 20 minut z kurkumą i kolendr. Na końcu dosmaczam sola i pieprzem.Placki wypełniam powstałym farszem, nakładam kawałki sera bałkańskiego i składam na pół. Podaję polane sosem jogurtowo czosnkowym i posypane posiekana pietruszką

Magiczna kuchnia Darii
Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek 10743

kurczaka i pieczarki drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi produktami, aby uzyskać bardzo smaczne, bardzo sycące kotlety.Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii, a podaje z sosem np. BBQ.Mogę Wam też polecić przepis z kurczakiem w roli głównej, to coś pysznego kurczak po cygańsku.Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię